Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

Interview : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Αυτή τη φορά φιλοξενούμε την Αγγελική Ξανθάκη από το πασίγνωστο blog μαγειρικής Μικρή Κουζίνα

Interview : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα


Από πότε ασχολείσαι με το blogging;
Ασχολούμαι με το blogging από το 2006. Αρχικά με ένα ομαδικό food blog και στη συνέχεια από το 2008 με το δικό μου μαγειρικό blog, τη μικρή κουζίνα



Τι σου έχει προσφέρει ή τι σου έχει διδάξει το blogging;

Μέσα από το blog, έμαθα περισσότερα γύρω από την κουζίνα, γνώρισα ανθρώπους ενδιαφέροντες, με μερικούς από τους οποίους μάλιστα, ξεκίνησε μια ωραία φιλία.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία που έχεις εντοπίσεις εσύ στο χώρο του blogging;

Αρνητικά υπάρχουν παντού, σε όλους τους χώρους. Το θέμα είναι να εστιάζουμε στα θετικά. Αν θα έπρεπε  να αναφέρω ένα αρνητικό, είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχουμε οι bloggers με τις αναδημοσιεύσεις των post μας, των φωτογραφιών μας κλπ, χωρίς την άδειά μας. Τα παλιότερα χρόνια ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, επειδή το ίντερνετ και οι νόμοι που αφορούσαν σ’ αυτό ήταν κάτι πολύ νέο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον τώρα πια, υπάρχει προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ακόμα και στο ίντερνετ και όσο να ‘ναι προστατευόμαστε εμείς αλλά και συμμορφώνονται όσοι έχουν πάρει υλικό και το μαθαίνουμε.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα ένα blog ;

Αν κάποιος ξεκινήσει τώρα ένα blog θα του έλεγα να είναι πρώτα απ’ όλα ο εαυτός του. Να μη βγάζει ένα πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Να σέβεται τους άγραφους νόμους μεταξύ των bloggers, να σέβεται τους άλλους και πάνω απ΄ όλα να σέβεται τον εαυτό του όταν γράφει. Επίσης, κάτι που κράτησα εγώ στο blog μου και συμβουλεύω και όλους όσους με ρωτάνε, είναι να μην μπουν ποτέ στη διαδικασία του διαπληκτισμού μέσω του blog και των σχολίων με τους αναγνώστες. Είναι κάτι που δεν βγάζει ποτέ πουθενά και σε τίποτα καλό.

Τι θα σε έκανε να παρακολουθείς ένα ιστολόγιο;

Ένα ιστολόγιο θα το παρακολουθούσα για τα ενδιαφέροντα θέματα που έχει, για την ωραία εικόνα του μπλογκ, για το χιούμορ του γράφοντα.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Τι πιστεύεις ότι κάνει ένα ιστολόγιο να ξεχωρίζει στο χώρο του food blogging ή τι πιστεύεις ότι κάνει το δικό σου ιστολόγιο να ξεχωρίζει σε αυτόν το χώρο;

Στα food blog είναι πολλά πράγματα που μετράνε. Κατ’ αρχήν η ίδια η συνταγή. Μια συνταγή καλογραμμένη, με υλικά που είναι εύκολο να τα βρεις, με εύκολο τρόπο παρασκευής, είναι κάτι που έλκει τη σύγχρονη γυναίκα που δεν έχει άπλετο χρόνο στην καθημερινότητά της. Το γράψιμο του blogger που μπορεί να σε πείσει να μπεις στην κουζίνα. Και φυσικά, οι θελκτικές φωτογραφίες, το food styling, έλκουν στα μαγειρικά blog. Ένα καλοφτιαγμένο φαγητό και όμορφα παρουσιασμένο, οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερο από ένα κακοφτιαγμένο που το έχεις πετάξει στην κυριολεξία σε ένα πιάτο και το παρουσιάζεις πρόχειρα.
Στο δικό μου μπλογκ, πιστεύω ότι τραβάει τους αναγνώστες η απλότητα με την οποία παρουσιάζω τα φαγητά μου και τα γλυκά.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Το  moto μου είναι «μαγειρεύοντας στην κουζίνα με χιούμορ και απλότητα». Ζω σε ένα νησί, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποια υλικά. Οπότε, θέλω όλοι όσοι με διαβάζουν να μπορούν να βρουν τα υλικά που γράφω, χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Υπάρχουν και πιο πολύπλοκες συνταγές και πιο ιδιαίτερα υλικά, αλλά ως επί το πλείστον, οι συνταγές είναι απλές με προσιτά υλικά και γραμμένα με απλό τρόπο, που πείθουν και τον πιο αρχάριο να τις δοκιμάσει. Στόχος μου είναι άλλωστε να μπαίνουν όλοι στην κουζίνα χωρίς φόβο, αλλά με αγάπη για τη μαγειρική/ζαχαροπλαστική.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Πώς αποφάσισες αρχικά να ασχοληθείς με το μπλόγκινγκ Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Αρχικά, όπως είπα παραπάνω, ξεκίνησα από ένα ομαδικό blog. Μια ομάδα ανθρώπων που παρακολουθούσαμε ένα site μαγειρικής, αφού αυτό έκλεισε, αποφασίσαμε να βρισκόμαστε και να γράφουμε κάπου αλλού. Έτσι ανοίξαμε ένα ομαδικό blog. Κάποια στιγμή, θέλησα να εκφράζομαι πιο ελεύθερα, χωρίς πολλούς κανόνες και άνοιξα το δικό μου blog. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Έμαθα πολλά, βελτίωσα τις φωτογραφίες μου, η φαντασία μου πήρε άλλες διαστάσεις, ασχολήθηκα με την καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική. Δεν σκέφτηκα ποτέ ως τώρα να τα παρατήσω, εκτός από σπάνιες στιγμές που ένιωσα ανήμπορη να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις που δεν περνούσαν από το χέρι μου.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Κράτησαν λίγο, βρήκα λύση και προχώρησα. Σε όλα αυτά τα χρόνια, βγήκαν όμορφα πράγματα μέσα από το blog. Πριν λίγα χρόνια, μέσα από το blog, γεννήθηκαν δύο βιβλία: Το «Ψωμιά και ζύμες» και το «Λικεράκια και σερμπέτια». Δύο βιβλία χρήσιμα σε άπειρους και έμπειρους μάγειρες, σε μερακλήδες παρασκευαστές λικέρ. Αυτό που αγαπάει πολύ ο κόσμος στη μικρή κουζίνα αλλά και στα βιβλία μου, είναι η αμεσότητα που υπάρχει ανάμεσά μας, που απαντώ σε απορίες τους μέσω σχολίων αλλά και emails.

Συνέντευξη : Αγγελική Ξανθάκη από τη Μικρή Κουζίνα

Την μικρή κουζίνα θα τη βρείτε και στο facebook και στο twitter

Επιμέλεια ερωτήσεων Δέσποινα από το Despina's studio

 Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη μας παραχωρήθηκαν για χρήση από την Αγγελική Ξανθάκη που έχει τα νόμιμα δικαιώματα για τις φωτογραφίες αυτές.




Despinas Studio
Despinas Studio

Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!