Finding Pleasure Με την Κατερίνα: Victor Victoria στο θέατρο Pantheon

Διάβασε επίσης

 Είχα σκοπό να σου μιλήσω για κάτι άλλο, για μια άλλη "απόλαυση", αλλά μόλις γύρισα από το θέατρο, όπου παρακολούθησα την παράσταση Βίκτωρ- Βικτώρια και θέλω να μοιραστώ μαζί σου τις εντυπώσεις μου.
Victor Victoria στο θέατρο Pantheon

Πριν λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα το συγκεκριμένο έργο και εγώ ως λάτρης του είδους (μιούζικαλ) έσπευσα να την δω. Είχα παρακολουθήσει και την παλαιότερη προσπάθεια με την Μιμή Ντενίση και είμαι fan της Julia Andrews που πρωταγωνιστούσε στην κινηματογραφική ταινία. Ήμουν τυχερή καθώς κέρδισα μία διπλή πρόσκληση στο facebook και ενθουσιασμένη βρέθηκα στο θέατρο Pantheon την Κυριακή το βράδυ για να παρακολουθήσω το Victor Victoria. Για όσους δεν το έχουν δει στην κινηματογραφική του version, θα σας πρότεινα να το δείτε πριν αποφασίσετε να δείτε την θεατρική του ελληνική μεταφορά. 


Φθάνοντας στο θέατρο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 166, σε συνεπαίρνει το τεράστιο και επιβλητικό κτήριο, το οποίο (ας με συγχωρέσετε) παραπέμπει περισσότερο σε μπουζουξίδικο παρά σε θέατρο. Σε αυτό το συνειρμό ίσως βοηθάει και η παρουσία ενός κοστουμαρισμένου κυρίου στην πόρτα, όπου σαν μπράβος σε ελέγχει για τα εισιτήρια. Ευγενικός μεν , εκφοβιστικός δε. Έχοντας παρακολουθήσει πλήθος παραστάσεων για πάνω από 20 χρόνια, αυτό το είδα σαν παραφωνία.


Victor Victoria στο θέατρο Pantheon
Το θέατρο είναι τεράστιο, καινούργιο, εξοπλισμένο με μηχανισμούς τελευταίας τεχνολογίας. Έχει μπαρ, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου όσο περιμένεις και στο φουαγιέ υπάρχουν και διάφορα εκθέματα, μικρές εικαστικές παρεμβάσεις, που σκοπό έχουν να ομορφύνουν την αναμονή σου. Προσοχή όμως, γιατί παρόλο που είναι καινούργιο, υπάρχουν θέσεις (οι πιο οικονομικές) που δεν έχουν ορατότητα. Και δεν εννοώ ότι έχουν περιορισμένη ορατότητα (θέσεις που πολλά θέατρα διαθέτουν σε χαμηλότερη τιμή), αλλά εννοώ καθόλου ορατότητα. Σε μια τέτοια θέση καθίσαμε κι εμείς και απολαύσαμε το έργο ή μάλλον το μισό έργο, αφού το άλλο μισό διαδραματίζονταν πίσω από την κουίντα και εκτός του οπτικού μας πεδίου. Αλίμονο σε όσους κάθονταν πιο δεξιά από μένα, έχασαν σχεδόν όλο το έργο.

Και αυτό θέλω να το τονίσω. Γιατί πιστεύω ότι είναι σκηνοθετικό ατόπημα το να μην σκεφτεί ο σκηνοθέτης να μεταφέρει έστω την δράση πιο κεντρικά στην σκηνή, με αποτέλεσμα να χάσουμε όλη το σκηνοθετικό του εύρημα με το αστείο κυνηγητό. Τουλάχιστον είχαμε ήχο, λίγο κακό στην αρχή αλλά μετά άψογο.

Ωστόσο, θεωρώ απαράδεκτο το να ρίχνεις τα οικονομικά εισιτήρια σε τέτοια δυσμένεια. Ένας θεατής που θα πληρώσει 25€ (τόσο κοστίζουν οι θέσεις που καθόμουν και να φανταστείτε υπάρχουν και φθηνότερες) θα πρέπει αν μη τι άλλο να παρακολουθήσει την παράσταση, έστω και υπό γωνία ή από πολύ μακριά με κιάλια. Αλλά σε καμία περίπτωση χωρίς καθόλου οπτική επαφή. Σε κάθε περίπτωση μπήκα στο site του θεάτρου για να δω πόσο κοστίζουν οι θέσεις και δεν βρήκα καμία σήμανση που να λέει ότι είναι έστω περιορισμένης ορατότητας. Και υπογραμμίζω το περιορισμένης, καθώς για εμένα είναι ανύπαρκτης ορατότητας.

Victor Victoria στο θέατρο Pantheon

Ας μιλήσουμε όμως για το έργο και τους συντελεστές. Η Εβελίνα Παπούλια ήταν καλοδουλεμένη και επαρκής αν και μπορεί (λόγω φωνητικών ικανοτήτων) να μην πείθει απόλυτα για σοπράνο, πόσο μάλλον κολορατούρα, αλλά τουλάχιστον ερμηνευτικά είναι άψογη. Ο Στανκόγλου, αν και φωνητικά περιορισμένος, καλύπτει ερμηνευτικά αυτό το κενό και τον παρακολουθείς με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Την παράσταση κλέβει ο Γιάννης Ζουγανέλλης, αναμενόμενο για εμένα. Όμως προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι όλο το καστ είναι αξιοζήλευτο. Πολλοί καλοί όλοι τους και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Μου άρεσε πάρα πολύ η Θεοδώρα Τζήμου, αλλά και ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Ευχάριστη έκπληξη και ο Ιάσονας Μανδηλάς, ενώ το μπαλέτο ήταν άριστα δουλεμένο και άκρως ταλαντούχο, ικανότατο να υποστηρίξει και φωνητικά ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς.

Η σκηνοθεσία (όση είδα) ήταν πολύ καλή, χωρίς να ξεφεύγει ιδιαίτερα και χωρίς πομπώδη τεχνάσματα. Τα κοστούμια εξαιρετικά, τα σκηνικά και οι φωτισμοί λιτά, έδιναν προτεραιότητα στα φαντασμαγορικά κοστούμια. Ένα μεγάλο μπράβο και στους μουσικούς που υποστηρίζουν την παράσταση. 

Αν σας προτείνω να την δείτε; Φυσικά, αλλά θα σας έλεγα να πάτε με την προσφορά της Cosmote 1+1 και να πάρετε μια από τις πιο καλές θέσεις. Έτσι θα πληρώσετε 20-25€ αλλά ουσιαστικά θα καθίσετε σε θέσεις των 40-45€.


Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->