Finding Pleasure- Ερωτευμένη με την Αθήνα

Διάβασε επίσης

 Αγαπώ να κάνω βόλτες στην Αθήνα γιατί παρά την παράνοια της τσιμεντούπολης δεν παύει να με εκπλήσσει με τις ομορφιές της.



Πολλοί κατηγορούν την Αθήνα ως άσχημη τσιμεντούπολη, όμως εγώ την αγαπώ γιατί έχει ομορφιές που σε κάνουν να την λατρέψεις. Αγαπώ να κάνω βόλτες στην Αθήνα, ειδικά στο κέντρο της. Λατρεύω το γεγονός ότι μπορώ να κοιτάξω την Ακρόπολη από τα στενά της πόλης μου και να νιώσω ότι με δένει μια αρχαία ιστορία με αυτόν τον τόπο.

Με τον φόβο να ακουστώ κλισέ, δεν έχεις επισκεφθεί την Αθήνα αν δεν έχεις πιει ένα καφέ στο Θησείο. Ναι πιθανότατα να τον πληρώσεις πανάκριβα, αλλά πίστεψε με αξίζει κάθε του γουλιά. 


Η Αθήνα έχει ομορφιές, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις.



Ξεκινώ την εξερεύνηση, στους δρόμους της Αθήνας, σε μικρές καθημερινές απολαύσεις, σε απλά πράγματα που προσπερνάμε ή τα άλλα τα μεγάλα που μας κάνουν να γυρίσουμε το κεφάλι.  Σε αυτήν την ανάρτηση μοιράζομαι μαζί σου εμπειρίες, δράσεις, συναντήσεις, αγάπες. Όλες αυτές τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, που κάνουν την ζωή μεγάλη.

Finding pleasure με την Κατερίνα

Μπορεί να είναι ένα εστιατόριο, μια καφετέρια ή απλά ένας καφές. Μπορεί να είναι ένα νέο hot spot στην πόλη ή απλά ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα. Μπορεί να είναι μια νέα ανακάλυψη, ένα παιχνίδι ή απλά μια νέα γεύση παγωτού που δοκίμασα.
Το σίγουρο είναι πως θα έχω την φωτογραφική μου πάντα μαζί και θα είσαι και εσύ εκεί, μάρτυρας στην ανακάλυψη μιας νέας απόλαυσης.

Θα σε πάρω μαζί μου

  • σε βραδινή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • στην τελευταία πιλοποιία στην Αθήνα
  • για καφεδάκι στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και σε άλλα στέκια στο κέντρο της Αθήνας
  • για βόλτα στην Αθήνα με τους Atenistas
  • στο Παντοπώλιον στο Κουκάκι για τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων
  • στο καλύτερο ταϊλανδέζικο της πόλης το Andaman
  • σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της πόλης, το Butcher shop στο Γκάζι
  • στα σοκάκια της πλάκας για να γνωρίσουμε ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της
  • για Φρουτοσαλάτα στο Polis
  • στο Collage - Ένα από τα καλύτερα καφέ - εστιατόρια της Αθήνας
  • στο Jazz point στη στοά που μετατρέπεται σε Jazz club στην Ακαδημίας
  • στα TGI fridays για να σου προτείνω τα αγαπημένα μου πιάτα
  • για ποτό και καφέ στο Μόνο στην Καλλιθέα με το μυστικό κήπο
  • για βόλτα στο Λαύριο και άλλες εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου
  • στο Nilaya Spa για την απόλυτη εμπειρία Spa
  • Βραδινή ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης

A visit to the Acropolis museum Είχα την τύχη να ξεναγηθώ στο Μουσείο της Ακρόπολης ένα καλοκαιρινό βράδυ. Και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την μαγεία του.


Υπάρχουν δύο ειδών Αθηναίοι. Όσοι έχουν επισκεφτεί την Ακρόπολη ... και οι άλλοι. Ομολογώ ότι έχω πολλά χρόνια να ανέβω στον ιερό βράχο (ευελπιστώ να τα καταφέρω φέτος) αλλά είμαι περήφανη που έχω επισκεφτεί "δις" το Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν ξέρω αν είχες διαβάσει τις συμβουλές μου για το πως να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου, αλλά το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφάσισα για άλλη μια φορά να επισκεφτώ ένα από τα μουσεία της Αθήνας. Και ήμουν ιδιαίτερα τυχερή γιατί πέτυχα μια καταπληκτική δωρεάν ξενάγηση (πληρώνεις μόνο την είσοδο σου στο μουσείο), από μια εξαιρετική αρχαιολόγο του μουσείου της Ακρόπολης.

A visit to the Acropolis museum


Η συγκίνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη μπροστά στις Καρυάτιδες και το κενό της "ξενιτεμένης αδερφής" τους.


A visit to the Acropolis museum

Η ξενάγηση κρατάει θεωρητικά μια ώρα, αλλά καλό είναι να έχεις περισσότερο χρόνο γιατί σίγουρα θα υπάρχουν ερωτήσεις κατά την διάρκεια της ξενάγησης και μπορεί να πάρει 1 μιση με 2 ώρες για να το απολαύσεις πραγματικά.

A visit to the Acropolis museum

Μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς αυτόν τον περίπατο στο Μουσείο της Ακρόπολης κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ. Και πιστέψτε με τη νύχτα η ξενάγηση είναι μαγική.


A visit to the Acropolis museum





Η τελευταία πιλοποιία στην Αθήνα


Για την ακρίβεια στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την επιχείρηση Savapile, η οποία ιδρύθηκε από τον κ. Σάββα Σαρηγιαννίδη το 1960, ο οποίος προσπαθώντας να κάνει κάτι πιο δημιουργικό πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας μια λεκάνη και ένα τηγάνι.Τα ψάθινα καπέλα στην Αθήνα

Τα ψάθινα καπέλα στην Αθήνα


Τα καπέλα που έφτιαχνε τα πουλούσε στις παραλίες. Η καλύτερη περίοδος  της επιχείρησης ήταν την δεκαετία του '80, όπου προμήθευε με τα καπέλα του από πωλητές της λαϊκής μέχρι θέατρα. . Ήταν ο μοναδικός στην Αθήνα που έραβε καπέλα και εξειδικεύοταν στα καπέλα από ψάθα.Τα ψάθινα καπέλα στην Αθήνα

Τώρα πλέον οι πωλήσεις είναι λιγοστές, καθώς γίνονται εισαγωγές έτοιμων καπέλων. 



Καφεδάκι στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου



Μου το έλεγαν χρόνια ότι έπρεπε να επισκεφτώ το Cafe στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Αυτή την Κυριακή απόλαυσα το καφεδάκι μου εκεί λοιπόν και ήταν υπέροχο.
Καφές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
 
Χωμένο μέσα στον κήπο ενός όχι και τόσο δημοφιλούς Μουσείου, αποτελεί στέκι όσων γνωρίζουν τις πιο αξιόλογες γωνιές της πόλης. 

Καφές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου



Είναι μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πολύ συχνά διοργανώνονται μουσικές βραδιές και μικρές συναυλίες εκεί.

Καφές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

 Και φυσικά δεν παραγγέλνουμε μόνο καφέ, έχει και λαχταριστά τσιζκέικ, σουφλέ σοκολάτα αλλά και παγωμένο τσάι με υπέροχες γεύσεις.


Καφές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Μια ακόμα αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων και φυσικά και δικιά μου τα τελευταία χρόνια, είναι να πίνουν καφέ στις ταράτσες της Αθήνας. Και μάλιστα του κέντρου της Αθήνας.
Καφεδάκι στις ταράτσες της Αθήνας



Έτσι και εγώ, πολλές Κυριακές πλέον τις περνάω σε μια ταράτσα, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου και την υπέροχη θέα. Μετά τον καφέ συνεχίζω τη βόλτα μου στην πόλη.

Καφέ στο Bartesera στο κέντρο της Αθήνας


Μία καφετέρια / μπαρ που ανακάλυψα πρόσφατα είναι το Bartesera στην Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.
bartesera




Είναι ένας πολύ ζεστός χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Κολοκοτρώνη 25. Ιδανικό σημείο συνάντησης για ένα ήσυχο απογευματινό καφέ, για κουβέντα και χαλάρωση. Προτιμήστε καφεδάκι το χειμώνα ή σπιτική λεμονάδα για να δροσιστείτε το καλοκαιράκι.



bartesera



Η μικρή ιστορία του Bartesera;

Στη στοά Πραξιτέλους , όταν οι επιγραφές «Φωτοτυπίαι», «Υποκάμισα» και «Περιελίξεις Μοτέρ» γκρεμίστηκαν από το βάρος της σκουριάς της παλιάς Αθήνας, χτίστηκε στη θέση τους το bartesera.

Bar για τους ευνόητους λόγους, Art για τις καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξένει στον δεξιά, μπαίνοντας, χώρο. Sera λόγω του αίθριου που σκεπάζει την εσωτερική αυλή και σφυγμομετρά την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Tesera, τέλος, λόγω των τεσσάρων ιδιοκτητών του. Αυτοί ήταν που μετέτρεψαν έναν τεράστιο , ρημαγμένο περιστερώνα σε αγαπημένο στέκι του κέντρου το 2005.

Ο χώρος του Bartesera διατίθεται σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκθέσουν τα έργα τους ή, ακόμη, σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να παρουσιάσουν ένα πιο ζωντανό δρώμενο. 

bartesera






Βόλτα στην Αθήνα με τους Atenistas


Πήγα μια βόλτα στην Αθήνα με οδηγό τους Atenistas. Συμμετείχα στο Open Walk Athens #6 και γνώρισα την αθέατη Αθήνα.


open walk Athens



Είχα πολλές φορές αναρωτηθεί τι να κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα κτίρια που προσπερνώ στις περιπλανήσεις μου στην Αθήνα. Και επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω μερικά από αυτά, να μπω μέσα και να μάθω την ιστορία τους. 


open walk Athens

Αφορμή για την εξόρμηση αυτή υπήρξε ο ανοιχτός περίπατος που διοργάνωσαν οι Atenistas την Κυριακή 10 Απριλίου. Χιλιάδες Αθηναίοι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα τους και με ένα χάρτη στο χέρι ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε από κοντά όσο περισσότερα κτίρια μπορούσαμε, να δούμε την αθέατη Αθήνα.
open walk Athens
 Δεν κατάφερα να τα επισκεφτώ όλα, αναγκάστηκα να είμαι επιλεκτική προκειμένου να μην δω απλά τα σημεία στο χάρτη αλλά να προσπαθήσω να μάθω όσο πιο πολλά γίνεται για την ιστορία που κουβαλάνε. Όπως για παράδειγμα το τελευταίο Οπλοδιορθωτήριο της μεσοπολεμικής Στοάς Καϊρη, ένα απαράλλακτο στο χρόνο ραφείο σε μια αρτ ντεκο πολυκατοικια με το μοναδικό καμπύλο γυάλινο αίθριο, Πραξιτέλους, την τελευταία Πιλοποιία της Αθήνας, Αγ. Ελεούσης, το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, Αρχοντικό Μπενιζέλων και στο υπόγειο κτιρίου γραφείων στην Κλαυθμώνος, αρχαία τείχη μέσα σε μαγαζιά. Δεν θα μπορούσα φυσικά να χάσω μυστικές κατακόμβες Ρώσικης εκκλησίας.
Walking in Athens
 Στην διαδρομή απόλαυσα φυσικά και ένα σωρό άλλα κτίρια ή μικρούς θησαυρούς όπως ξεπρόβαλαν μπροστά μας ανάμεσα στα σοκάκια της πόλης.
Walking in Athens

Walking in Athens

Εκδρομική αμφίεση, φωτογραφική ανά χείρας και "ετοιμοπόλεμη" Κατερίνα.
Walking in Athens

 Δεν θα σου δείξω σήμερα όλα όσα είδα, θα στα κρατήσω μυστικά και θα τα μοιραστώ μαζί σου στα επόμενα finding pleasure άρθρα μου. Κι αυτό γιατί πραγματικά είναι τόσα πολλά που είδα μέσα σε μια μέρα, που δεν θα μπορούσα να τα χωρέσω σε λίγες γραμμές ενός άρθρου. Σου υπόσχομαι όμως να τα δεις όλα.

Το  Παντοπώλιον στο Κουκάκι


Σε μια από τις πιο παλιές συνοικίες της Αθήνας, το Κουκάκι, θα βρείτε το ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ και μέσα του θα ανακαλύψετε αυθεντικές γεύσεις από όλη την Ελλάδα.
ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ
Είναι το ιδανικό παντοπωλείο για τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να κάτσετε και να δοκιμάσετε ότι καλό έχουν ετοιμάσει. 

ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ

Εμείς βρεθήκαμε εκεί παραμονή Χριστουγέννων με καλούς φίλους και μπόλικο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο για μένα). Δοκιμάσαμε τα σουτζουκάκια και την ρώσικη. Την καρδιά μου έκλεψαν τα κρεμμύδια τα γεμιστά. Ο Γιάννης ενθουσιάστηκε με την τυροκαυτερή και την γουρουνοπούλα, που ομολογουμένως ήταν υπέροχη.

ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ

Αν σας αρέσουν τα παξιμαδάκια ζητήστε κρητικό με λαδορίγανη.

ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ


Θα ξαναπάμε σίγουρα γιατί έχει νόστιμες λιχουδιές της ελληνικής γης που αξίζει να δοκιμάσουμε όλοι.

ΠΑΝΤΟΠώΛΙΟΝ


Θα το βρείτε στο Κουκάκι, στην οδό Δημητρακοπούλου στον αριθμό 34. 

Το καλύτερο ταϊλανδέζικο της πόλης:Andaman στην Πειραιώς


Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στις εξωτικές γεύσεις. Η επίσκεψη μας στο Andaman, μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και την πιο εξωτική επίγευση. Σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό που σε μεταφέρει στην εξωτική Ταϊλάνδη και σε κάνει να ξεχάσεις ότι παραδίπλα είναι η γκρίζα Πειραιώς απολαύσαμε το πιο εντυπωσιακό μεσημεριανό.
Andaman - Το καλύτερο Ταϋλανδέζικο της πόλης


Η μέρα ήταν ηλιόλουστη για αυτό και ανεβήκαμε στο Andaman Sky, στο για να απολαύσουμε τον ήλιο και την άδεια Αθήνα, τρώγοντας τα πιο εξωτικά πιάτα που έχει το Andaman.  

Εννοείται ότι ξεκινήσαμε με κλασσικά, αγαπημένα τσιπς γαρίδας, χειροποίητα και συνοδευμένα από δυο απίστευτες σάλτσες, μια γλυκόξινη και μια πιο πικάντικη.


Andaman

Αυτό που ξεχώρισα από τα ορεκτικά ήταν μια σαλάτα με ρυζομακάρονα και γαρίδες, η οποία συνδύαζε και lime με σέλερυ και όσο τρελός συνδυασμός κι αν ακούγεται εγώ την τσάκισα. Επίσης, οφείλω να ομολογήσω ότι τα spring rolls ήταν τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, καθόλου βαριά ή με περιττά λάδια, κριτσανιστά έξω και ζουμερά μέσα.

Εγώ προτίμησα τα αγαπημένα μου Noodles με λαχανικά, αλλά πήραμε και ένα πιάτο με κοτόπουλο και δοκιμάσαμε την πιο απίστευτη πάπια με γαρίδες που έχουμε φάει ποτέ.

Andaman Thai Restaurant

Το σημαντικότερο ήταν ότι απολαύσαμε ένα εξαίσιο γεύμα με τις πιο εξωτικές γεύσεις χωρίς να αισθανθούμε ότι τρώμε κάτι βαρύ ή "περίεργο". Ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας και μαγειρεμένα στην εντέλεια.

To Andaman βρίσκεται στην οδό Αλόπης 65, πολύ κοντά στο Praktiker στην Πειραιώς και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε. Εμείς πάντως σίγουρα θα ξαναπάμε.

Butcher Shop.:Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια στο Γκάζι



Το επισκέφτηκα και εγώ πρόσφατα με φίλους για να φάμε ένα απολαυστικό burger.

Finding pleasure at the Butcher shop



Δεν πρόκειται για την κλασσική χασαποταβέρνα, αλλά κατά ένα υπέροχο τρόπο συνδυάζει το παραδοσιακό με το καινούργιο. Με ένα πλήρες μενού ελληνικών προϊόντων, είναι αδύνατον να φύγεις απογοητευμένος. Έχει τα πάντα, από τα περίφημα τηγανιτά του αυγά με πατάτες μέχρι σπαλομπριζόλα και προβατίνα Καραγκούνικη.   

Finding pleasure at the Butcher shop



Απλό, λιτό και απέριττο, με μενού που υποστηρίζει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τους το εύρος. Μπορείς να βρεις βιολογικά αυγά, χειροποίητα λουκάνικα, σύγκλινο Σφακείων και Μετσοβόντε τυρί (που προσωπικά αγαπώ). Από ότι είδα έχουν βάλει και θαλασσινά, ολοκληρώνοντας έτσι την ποικιλία τους.



 Εγώ πάντως επέλεξα ένα ζουμερό Burger μέτρια ψημένο και πραγματικά με εντυπωσίασε. Σου συνιστώ επίσης να δοκιμάσεις Καβουρμά βουβαλίσιο και Νούμπουλο Κερκύρας.


Finding pleasure at the Butcher shop

Μου άρεσε και η σαλάτα που επέλεξε η παρέα με διάφορα λαχανικά εποχής. Λέω να κανονίσουμε άλλη μια εξόρμηση για εκεί. Τι λες;

Finding pleasure at the Butcher shop

Στα σοκάκια της Πλάκας: Ορειβάτης


Finding pleasure at Orivatis

 Στα σοκάκια της Πλάκας θα βρείτε τον Ορειβάτη, ένα κατάστημα με δερμάτινα. 

Άρρηκτα συνδεδεμένη με εφηβικές αναμνήσεις, η περιπλάνηση στα σοκάκια της Πλάκας προς αναζήτηση του ιδανικού σανδαλιού ή τσάντας αποτελεί ένα είδος τελετουργίας για μένα. Θυμάμαι εκείνη την πρώτη φορά που είχα κατέβει στην Πλάκα παρέα με τον μπαμπά μου για να μου αγοράσει μια δερμάτινη τσάντα πλάτης. Ήμουν τόσο χαρούμενη εκείνη την μέρα. Την τσάντα ακόμα την έχω, κάπου ξεχασμένη στην ντουλάπα μου. Ο μπαμπάς μου δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Ίσως για αυτό απολαμβάνω τους περίπατους στην Πλάκα, γιατί με γυρνάνε πίσω και μου φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις στο νου.

Finding pleasure at Orivatis shop


Και κάπου εκεί στην αρχή περίπου της Πανδρόσου όπως ξεκινάει από το Μοναστηράκι, θα βρεις στο δεξί σου χέρι τον Ορειβάτη. Με κάθε λογής σανδάλια και δερμάτινα υποδήματα, ζώνες και τσάντες, να σου θυμίζουν ότι μερικά από τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή είναι ελληνικά. 

Finding pleasure at Oreivatis Shop

Ένα κατάστημα με ιστορία 80 ετών, από το 1936, που άνοιξε από τον Κ. Λαμπρόπουλο, συνεχίζει σήμερα στα χέρια του εγγονού του Γιάννη Πανέ. Και αν σε φέρει η βόλτα από την Πλάκα, για μια βόλτα ή ένα καφέ ή απλά μια περιπλάνηση στα σοκάκια της, μην ξεχάσεις να περάσεις από τον Ορειβάτη, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό ένα ζευγάρι σανδάλια για εμάς τους Έλληνες. 


Φρουτοσαλάτα στο Polis στο Μαρούσι


Είναι κάποιες μικρές απολαύσεις, στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς. Όταν όμως αυτές οι μικρές απολαύσεις είναι χωρίς τύψεις, τότε απλά έχεις βρει την πιο τέλεια απόλαυση.
Φρουτοσαλάτα από το Polis στο Μαρούσι


Καταρχάς τι είναι το Polis και γιατί σου μιλάω για την φρουτοσαλάτα του;

Εγώ εργάζομαι στο Μαρούσι και παρόλο που σε ακτίνα μόλις λίγων μέτρων από την δουλειά μου υπάρχουν Everest, Mikel & Απολλώνιο, όπως και πλήθος άλλων επώνυμων αλυσίδων καφέ, εμείς επιλέγουμε ένα μικρό καφέ στο Μαρούσι που λέγεται Polis και που οι ιδιοκτήτες του είναι πάρα πολύ ευγενικοί, ενώ με κάθε παραγγελία μας εξυπηρετούν και με είδη από το φαρμακείο ή από το περίπτερο. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τους καπνιστές του γραφείου ή για εμένα που όλο και κάτι θέλω από το φαρμακείο. Επιπλέον, μας κάνουν δώρο το νεράκι μας μαζί με τον καφέ, γιατί πρέπει να προσέξουμε να μην αφυδατωθούμε κιόλας. Πλέον, παραγγέλνουμε με τα μικρά μας ονόματα, τουλάχιστον η κυρία Ματούλα που σηκώνει το πρωί το τηλέφωνο μας αναγνωρίζει και από την φωνή. 
Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν να επιμένεις να παραγγέλνεις από το ίδιο καφέ
"Καλημέρα κυρία Ματούλα, η Κατερίνα είμαι" "Γεια σου Κατερίνα μου τι κάνεις" " Μα δεν σας είπα ποια Κατερίνα είμαι, από που τηλεφωνώ" "Ε τόσο καιρό πια σε κατάλαβα από την φωνή" . Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν να επιμένεις να παραγγέλνεις από το ίδιο καφέ, ακόμα κι αν ο κυριούλης που σηκώνει μερικές φορές το τηλέφωνο, μπορεί να κάνει κανένα λαθάκι (δικαιολογημένο από την ηλικία του άλλωστε).

Ας φτάσω όμως στην φρουτοσαλάτα. Εγώ προσωπικά την παρήγγειλα για πρωινό. Είχα φύγει βιαστικά από το σπίτι και προκειμένου να προλάβω το μετρό και τον προαστιακό, δεν έφαγα πρωινό. Θα φάω στο γραφείο, σκέφτηκα και όταν ήρθε η ώρα να παραγγείλω τον καφέ μου είδα στον κατάλογο του Polis την φρουτοσαλάτα. Εκείνη την μέρα λοιπόν έφαγα γιαούρτι με φρουτοσαλάτα, μου κόστισε μόλις 3€ και ήταν ίσως το πιο χορταστικό (και ταυτόχρονα υγιεινό ) πρωινό που έχω φάει. 

Με γιαούρτι, φράουλες, μπανάνα, αχλάδι, μήλο , ακτινίδιο και μέλι, ήταν ότι ωραιότερο έχω επιλέξει ποτέ. 

Φρουτοσαλάτα από το Polis στο Μαρούσι

Αν είστε και εσείς στο Μαρούσι, δοκιμάστε την φρουτοσαλάτα του Polis. Καλέστε στο 210 8016712 και ζητήστε την κυρία Ματούλα. Μην της πείτε ότι σας το είπα εγώ, θα είναι το μικρό μας μυστικό. 


Collage - Ένα από τα καλύτερα καφέ - εστιατόρια της Αθήνας



Είσαι στο κέντρο και έχεις τρελαθεί να τρέχεις από συνάντηση σε συνάντηση και από δουλειά σε δουλειά. Ή απλά έχεις κατέβει με την κολλητή σου για ψώνια. Και τώρα ήρθε η ώρα για τον πιο απολαυστικό καφέ της ημέρας ή μήπως να φάμε και κάτι; Γιατί δεν πάμε στο Collage;

collage restaurant



Δεν είναι μόνο το περιβάλλον και η διακόσμηση του που κάνουν το Collage να ξεχωρίζει. Είναι το καλό φαγητό και οι άνθρωποι του που σε κερδίζουν. Είτε πας για καφέ, είτε για φαγητό. Το Collage είναι μια από τις πιο σίγουρες επιλογές για να πιεις καλό καφέ και να φας καλό φαγητό.

collage cafe restaurant

Για μένα είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς στο κέντρο για να απολαύσω τον αγαπημένο μου latte. Το Collage όμως είναι και ο αγαπημένος προορισμός πολλών επιχειρήσεων για τα business events που θέλουν να κάνουν, καθώς διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό χώρων και εξυπηρέτησης για να τα υλοποιήσει.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κέντρο, εκεί κοντά στην Καπνικαρέα, πιείτε το καφεδάκι σας στο Collage και πείτε μου κι εσείς την γνώμη σας.


Jazz Point ή πως μια στοά μετατρέπεται σε ένα Jazz Club

Σε μια στοά, στην Ακαδημίας, στον αριθμό 18, υπάρχει το Jazz Point! Και τα βράδια μετατρέπεται σε ένα απίστευτο Jazz Club και πλημμυρίζει με ήχους.

Jazz Point Live


Εκεί βρέθηκα το περασμένο Σάββατο βράδυ για να ακούσω τον Σταύρο Ρωμανό, τον Έλληνα Frank Sinatra. Στεγασμένο σε μια στοά, ναι σε μια στοά στο κέντρο της Αθήνα το Jazz Point είναι κάθε άλλο παρά ένα συνηθισμένο Jazz Club. Γιατί μόλις κλείσουν τα καταστήματα, και κατεβούν τα στόρια, οι καρέκλες και τα τραπεζάκια παίρνουν την θέση τους στον διάδρομο της στοάς και οι μουσικοί ξεκινούν να μας ταξιδεύουν σε απίστευτες μελωδίες.

Jazz Point Live


Και η μουσική πραγματικά σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και νιώθεις να είσαι μέρος ενός σκηνικού, μιας ταινίας που γυρίζεται μπροστά σου και που κάπου θα πεταχτεί μια κοκκινομάλλα και θα ζητήσει φωτιά από τον σέξι αινιγματικό ντετέκτιβ.

Jazz Point Live

Αν κάτι αξίζει λοιπόν, είναι να περάσεις μια βραδιά γεμάτη μουσική στο Jazz Point. Και αν καταφέρεις να πετύχεις τον Σταύρο Ρωμανό με την παρέα του, ακόμα καλύτερα.


Τα αγαπημένα μου πιάτα στα TGI FRIDAYS

TGI fridays


Περιτό να σου πω ότι είμαι θαμώνας και ακόμα κι όταν κάνω πολύ καιρό να τα επισκεφθώ, πάντα επιστρέφω στα αγαπημένα μου TGI Fridays. Λατρεύω το concept , τη διακόσμηση, την εξυπηρέτηση και φυσικά το φαγητό.


Θυμάμαι πριν χρόνια στα TGI Fridays της Κηφισιάς, όταν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με την πολύ μεγάλη αναμονή, είχαν βάλει χαρτορίχτρα για όσους περιμέναμε το τραπέζι μας. Ακόμα βρίσκω καταπλητκική την ιδέα αυτή. 



Πριν προχωρήσω στα πιάτα είναι σημαντικό να πιούμε κάτι και αν κάτι λατρεύω είναι τα smoothies τους. Αν και στην συγκεκριμένη επίσκεψη δεν τα τίμησα, αξίζει να τα δοκιμάσει κανείς.
Fridays Strawberry fields salad
 Ξεκινάμε με σαλάτα και σας προτείνω την Strawberry fields salad. μια ιδιαίτερη σαλάτα με κόκκινο και πράσινο μαρούλι romaine, παρμεζάνα και γκλασαρισμένα καρύδια. Αναμιγνύεται με Balsamic Vinaigrette dressing και γαρνίρεται με κομμένες φρέσκες φράουλες επικαλυμμένες με balsamic marinade. Ένας συνδυασμός που θα σε ξετρελάνει.
Fridays potato twisters

 Δεν είμαι φίλος της πατάτας και τολμώ να πω ότι δεν με ξετρελένουν οι πατάτες οι τηγανιτές. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα τις παραγείλει πρώτες σε ένα τραπέζι. Βασικά μπορεί και να μην τις παραγγείλω καθόλου. Όμως αν κάτι ξεχωρίζω στα TGI Fridays είναι οι potato twisters. Φρέσκες τηγανητές πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες. Περιχύνονται με queso cheese σως και sour cream σως. Γαρνίρονται με τυρί Monterey Jack και pico de gallo.

Λατρεύω όλα τα Jack Daniels πιάτα. Ξεχωρίζω τα glazed ribs (παϊδάκια) και το Burger (αυτό στην φωτογραφία).  Burger ψημένο στη σχάρα επικαλυμμένο με Jack Daniel’s Glaze και ενισχυμένο με Onion Rings και λιωμένο τυρί Cheddar. Συνοδεύεται από τη μοναδική Jack Daniel’s Glaze.
 Για επιδόρπιο σας προτείνω το Death By Chocolate, αν και εγώ επέλεξα να μην πάρω επιδόρπιο αυτήν την φορά γιατί κυριολεκτικά έσκασα από το φαγητό .

Για ποτό και καφέ στο Μόνο στην Καλλιθέα με το μυστικό κήπο



Έχεις πάει ποτέ για καφέ στην καφετέρια ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα; Αν όχι, πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς και να πιεις ένα καφέ στον μυστικό κήπο της στο βάθος.
καφετέρια ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα


Στην καφετέρια ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα βρέθηκα το Σάββατο το απόγευμα για να πιω ένα καφεδάκι με φίλες. Ίσως έλεγες και επαγγελματική την συνάντηση. Αλλά η λεμονιά από πάνω μας στον μυστικό κήπο της καφετέριας, σίγουρα έκλεψε την παράσταση.

Το ΜΟΜΟ βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου, το λες και καρδιά της Καλλιθέας. Και εκτός από καφέ σερβίρει και φαγητό, που από όσο μπόρεσα να διακρίνω απόλαυσαν οι θαμώνες στα διπλανά τραπέζια.




Βόλτα στο Λαύριο


Προσωπικά απολαμβάνω πολύ να κάνω μικρές εκδρομές μέσα στο σαββατοκύριακο. Είτε πρόκειται για το παραθαλάσσιο σπίτι συγγενών ή φίλων είτε για μικρή απόδραση σε κοντινά μέρη, με την πρώτη ευκαιρία φεύγουμε το σαββατοκύριακο για εκδρομή.
happy weekends



Η πιο συχνή απόδραση βέβαια είναι το σπίτι της μαμάς μου που βρίσκεται σε ένα από τα λιμανάκια ανάμεσα στην Κερατέα και στο Λαύριο. Ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές βουτιές αλλά και λόγω του Λαυρίου είναι πανέμορφο ακόμα και το χειμώνα. Πολλές φορές πεταγόμαστε μέχρι το Σούνιο για να δούμε το ηλιοβασίλεμα, περιμένοντας το καράβι με τα λευκά πανιά (ευτυχώς για εμάς δεν έχουμε δει κανένα με μαύρα).



Είναι βάσανο ο φίλος που φωνάζει εκδρομή... λέει το γνωστό τραγούδι, και αυτήν την Κυριακή, πήγαμε μια μικρή εκδρομή μέχρι το Λαύριο.

The promanade of Lavrio


Αν μένετε στην Αθήνα, τότε θα πρέπει μια τουλάχιστον φορά να πάτε μια εκδρομή στο Λαύριο. Αν καταφέρετε να το συνδυάσετε και με επίσκεψη στο Σούνιο έχει καλώς, αλλά και μόνο η ομορφιά του γιαλού του Λαυρίου αρκεί για να σας κάνει να ηρεμήσετε και να περάσετε υπέροχα. 

The promanade of Lavrio

The promanade of Lavrio

The promanade of Lavrio


Δεν πρέπει να παραλείψετε να περπατήσετε στον γιαλό και να χαζέψετε τα πανέμορφα σκάφη που είναι δεμένα στην Μαρίνα. Και φυσικά να πιείτε έναν καφέ αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας και το πιο φωτεινό μπλε του ουρανού.

The promanade of Lavrio

The promanade of Lavrio


Nilaya Spa - Η απόλυτη εμπειρία Spa


Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας ένα δώρο, εγώ προσωπικά επιλέγω την περιποίηση. Μου αρέσει να με περιποιούνται και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον εαυτό μας από την εμπεριρία ενός spa.
Nilaya Spa


Επίσκεψη σε ένα σπα είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Θα πας, θα ξεντυθείς, ίσως χρειαστεί να κάνεις ένα ντους αν το νιώθεις απαραίτητο και θα αφεθείς στα έμπειρα χέρια ενός ειδικού για να σε χαλαρώσει με ένα ιδιαίτερο μασάζ. Ότι εσύ επιλέξεις. Είτε χαλαρωτικό είτε θεραπευτικό. Πρέπει να το εντάξεις στην ζωή σου, έστω και μια φορα στο τόσο. Είναι απελευθερωτικό.

Nilaya mystic Spa

Εγώ επισκέφθηκα πρόσφατα το Nilaya Mystic spa στη  Ν. Ερυθραία. Επέλεξα το Morocco Exotic Ritual massage Και αφέθηκα σε μια εμπειρία πραγματικά μαγική. Πρώτα ήρθε η απολέπιση, σε όλο το σώμα, με ένα scrub από αλάτι και βούτυρο Karite για βαθύ peeling.

Finding pleasure Nilaya mystic Spa

Και μετά την απολέπιση, έκανα ένα ντους (στα πολύ προσεγμένα αποδυτήρια του) για να φύγουν τα αλάτια και επανήλθα για το θεραπευτικό μασάζ με βούτυρο Karite, επιλέγοντας πρώτα ένα αγαπημένο άρωμα ~ Fleur d’ orange / Άνθη Πορτοκαλιάς - Ambre / Κεχριμπάρι - Jasmine / Γιασεμί - Exotic Fruits / Εξωτικά φρούτα - Roses / Τριαντάφυλλο ~ και παραδόθηκα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι περιποίησης με έλαιο αργκάν, βιταμίνη Ε και επτά διαφορετικά αιθέρια έλαια.

Finding pleasure spa
Στο Nilaya Mistyc Spa θα βρείτε και πολλές άλλες θεραπείες για να κάνετε, αλλά εμένα αμέσως τράβηξε το βλέμα μου η μεγάλη ποικιλία του σε προϊόντα περιποίησης. Έχει Neoderma & Thalgo, τα οποία σας προτείνω να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. 

Δεν ξέρω αν θα επιλέξεις το συγκεκριμένο, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά θα σου πρότεινα να μην διστάσεις να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου. Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς και το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί. 



Κατερίνα από το ιστολόγιο The KM projects


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->