5+1 λόγοι που δεν διάβασα την ανάρτηση σου

Διάβασε επίσης

Η blogo-κοινότητα μεγαλώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα και από αυτή ξεπηδούν χαρισματικοί άνθρωποι που έχουν κάτι να μας πουν! Στο feed μου εμφανίζονται αναρτήσεις που ζητούν το χρόνο μου για να τις διαβάσω, να δω, να μάθω και να διασκεδάσω!

Αν λοιπόν ξεπεράσουμε το πρώτο εμπόδιο του αρχικού click στον τίτλο της ανάρτησης τι γίνεται μετά;

  Πότε actually διαβάζω την ανάρτηση και ποτέ το ενδιαφέρον μου σβήνει με την πρώτη ματιά;


5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου

Γεμάτη καλοπροαίρετη διάθεση φοράω τα αυστηρά γυαλιά μου και σας δίνω 5+1 λόγους που πατάω το “x” στα πρώτα δευτερόλεπτα!





1. E-mail Subscriptions/Pop-ups στην είσοδο

5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου

Έκανα click στο blog σου για πρώτη φορά και μου ζητάς να γραφτώ στο newsletter σου ή να κάνω like στη σελίδα σου; Δεν έχω κάτι απέναντι στην τακτική του call to action, αλλά θα πρέπει να με αφήσεις πρώτα να διαβάσω κάτι για να αποκτήσω άποψη! Συνήθως όταν ξεπηδούν τέτοια παράθυρα το χέρι μου πάει στο κλείσιμο όλου του παραθύρου. Υπάρχουν τρόποι να μεταφέρετε τα συγκεκριμένα gadgets στα 3/4 του navigation ή ακόμα και στο τελευταίο scroll της ανάρτησης. Αν θέλετε, βέβαια, να γίνουμε φίλοι ,βγάλτε τα τελείως και αφήστε τα σταθερά στο πλάι και γενικότερα πείτε όχι στα pop-ups μια και καλή!


2. Φόντο και Γραμματοσειρές. 


5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου
Το theme σου πρέπει να είναι όμορφο και ξεκούραστο. Ωραία είναι τα pastels και απίστευτη μόδα, αλλά όταν βλέπω μπροστά μου μια γκρι γραμματοσειρά σε ένα pastel φόντο, πρέπει να ανοίξω τέρμα φωτεινότητα και να κολλήσω στην οθόνη για να διαβάσω! Όχι ,κουράστηκα και το έκλεισα. Από την άλλη έχουμε και το αντίθετο, με τα λαμπερά neon χρώματα που σκοτώνουν! Ανοίγω παράθυρο και τυφλώνομαι οπότε “x” και πάλι. Μην κάνετε τα μάτια μου να πονάνε και διαλέξτε ένα απλό και καθαρό theme που να σας αντιπροσωπεύει!


3. Τα πολλά λόγια…


5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου


Υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι εκεί έξω που γράφουν αριστουργήματα άξια έκδοσης, αλλά όπως ξέρετε ο χρόνος είναι χρήμα και τα πολλά λόγια συχνά είναι φτώχια. Αν το κείμενο σας φτάνει και ξεπερνάει τις 1000 λέξεις, τελείωσα! Θα διαβάσω κάτι πεταχτά ανάμεσα στις 10 πρώτες γραμμές και μετά έφυγα γιατί κάτι άλλο μου έπιασε το μάτι ή κάτι θυμήθηκα! Εντάξει, αν αυτά που λες με ενδιαφέρουν άμεσα θα πιεστώ να παραμείνω αλλά το ρισκάρεις; Ένα ωραίο κόλπο που πιάνει σε μένα είναι να “σπας” το κατεβατό με μία όμορφη φωτογραφία, ένα ωραίο quote ή ακόμα και λίγο κενό χώρο! Welcome to the Visual World που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι!


4. Πολύς χαμός για το τίποτα!

Εντάξει, είπαμε παραπάνω ότι πρέπει να σπάμε το κείμενο με λίγη τσαχπινιά αλλά όχι να το παρακάνεις. Επειδή έχουμε διαθέσιμα πάρα πολλά tricks και εργαλεία χρώματα, σχέδια, φωτογραφίες, videos, quotes κλπ δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χωρέσουμε όλα σε μια ανάρτηση. Κουράζομαι, χάνω το μήνυμα που θες να μου περάσεις και ξαναγυρνάμε στο “κάτι άλλο μου τράβηξε την προσοχή ή κάτι θυμήθηκα” και έφυγα.


5. Περιεχόμενο



Εδώ ξέρω ότι θα κάνω εχθρούς, αλλά φοράω τα αυστηρά γυαλιά μου είπαμε! Θέλω αυτό που διαβάζω να είναι ξεκάθαρο. Θες να μου μάθεις μια δεξιότητα, θες να δω πως έφτιαξες το δημιούργημα σου, θες να μου πεις τη γνώμη σου για κάποιο εμπορικό προϊόν, θες να μου πεις πως πέρασες τη μέρα σου, να μιλήσουμε για τον καιρό ή να αγοράσω κάτι από το μαγαζί σου; Μίλα μου στα ίσια. Θα χρησιμοποιήσω 2 παραδείγματα για να εκφραστώ καλύτερα.

Α) Δες αυτό που έφτιαξα. Οκ και; Μου λες πώς να το φτιάξω; Όχι. Το πουλάς; Που, πως, πόσο αν δεν τα δω αμέσως έφυγε το “x”.

B) Δες αυτό το προϊόν. Οκ και; Το βλέπω και στο μαγαζί που το πουλάει. Πες μου την άποψη σου. Βάψου, ντύσου, μαγείρεψε το, χρησιμοποίησε το και ενημέρωσε με ή δείξε μου την εμπειρία σου αλλιώς πάμε πάλι για “x” και προχωράμε απ’ ευθείας στο brand!

Δυστυχώς ή ευτυχώς το αν έχει κάτι να μου προσφέρει μια ανάρτηση φαίνεται στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα πλοήγησης. Ανεξαρτήτως γενικών ενδιαφερόντων ή προσωπικού γούστου σκέψου αν θα ενδιέφεραν αυτά που λες τη φίλη σου, τη μαμά σου, τον άντρα σου ή ακόμα και τον περιπτερά σου και μετά μοιράσου τα! 


5+1 (6). Όχι Mobile Friendly.


Αυτό μπαίνει σε ξεχωριστή κατηγορία μια και είναι τεχνικό θέμα. Πολύ συχνά διαβάζω αναρτήσεις σε κινητό ή tablet. Αν λοιπόν πρέπει να παλεύω με τα pop-ups, να κάνω μεγέθυνση του κειμένου ή να σέρνω την οθόνη αριστερά δεξιά με έχασες. Σκέψου ότι ακόμα και το ίδιο το  Google απεχθάνεται τα sites που δεν είναι συμβατά με κινητές συσκευές οπότε αν δεν σκεφτείς εμένα, σκέψου το SEO σου!
5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου

Διάβασε σχετικά: Πώς θα κάνεις το blog σου mobile friendly

Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ πέτυχα το στόχο για μικρό bounce rate στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Αν πρέπει να μετρήσω τα λάθη μου ξεκινάω με τις 800+ λέξεις αλλά τα έκανα λίστα με bold τίτλους και έβαλα και εικονίτσες για να σε ξεκουράσω. 
5+1 Λόγοι που δεν διάβασα την Ανάρτηση σου

Το visual και το τεχνικό κομμάτι αφορά 100% το EditYourLife Magazine το οποίο ξέρει τι κάνει και μαθαίνει και εσένα μέσα από τις αναρτήσεις του! 

Όσο για το περιεχόμενο θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια σου αλλά και τι ωθεί εσένα να πατήσεις το “x” στα πρώτα δευτερόλεπτα που βλέπεις μπροστά σου μια ανάρτηση! 

Βγάζω τα αυστηρά γυαλιά μου και ελπίζω να διαβάσω με ευχαρίστηση ολόκληρη την επόμενη ανάρτηση σου!

Κατερίνα από το ιστολόγιο Κυριακή στο Σπίτι


Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη!

30 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Email subscriptions και pop ups στην είσοδο, κάνουν κι εμένα να κλείσω τη σελίδα στο δεπτερόλεπτο!!!! Είναι υπερβολικά ενοχλητικό κι όσο κι αν ήθελα να διαβάσω την ανάρτηση δυστυχώς φεύγω αμέσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά με κουράζουν τα πολλά λόγια όσο ωραίο και αν είναι το θέμα,εκτός και αν πρόκειται για λογοτεχνία.Όσο πιο λακωνικά τα περιγράφεις τόσο πιο ανάλαφρη κρατάς την σελίδα σου στον αναγνώστη χωρίς να τον κουράζεις.Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα είναι ο χρόνος που θέλει να ξοδέψει καθένας σε κάποιο ιστολόγιο....πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα, με κάλυψες σε όλα τα επίπεδα! .. Ειδικά τα πολλά λόγια τα βαριέμαι απίστευτα.. και συνήθως, αν δεν φύγω επί τόπου με το που δω το μακροσκελές κείμενο, τότε "διαβάζω" τρέχοντας και προσπερνώντας προτάσεις ολόκληρες.. βλέπεις όταν στο feed μου περιμένουν ένα σωρό μπλογκ δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να τα διαβάσω όλα λέξη.. λέξη.. οπότε.. :)
    Πολύ ωραία ανάρτηση Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έχεις αναφέρει. Θα ήθελα να συμπληρώσω πως κάτι που εμένα με κουράζει πολύ ( μα πολύ όμως) είναι οταν βλέπω ένα πολύ καλό τίτλο και περιμένω να δω τι λέει παρακάτω και τότε βλέπω ένα κατεβατό από φωτογραφίες και τίποτα αλλο.....Οπότε πρέπει να μαντέψω την συνέχεια μόνη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοιο τίτλο πάντως δεν μπορούσα να μην μπω και να διαβάσω αυτή την ανάρτηση!!! Συμφωνώ με όλα, ιδίως με το πρώτο: όταν βγαίνουν διαφημίσεις κι άλλα τέτοια, σίγουρα πατάω Χ. Σαν blogger πρέπει να προσέξω λίγο το 3, τα πολλά λόγια, ιδίως σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, πλέον με κουράζουν κι εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κατεβατά επί κατεβατών είναι όντως πολύ κουραστικά. Όπως είναι και τα χιλιάδες μπανεράκια που αναβοσβήνουν, ανεβοκατεβαίνουν και λαμπιρίζουν στην οθόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή ανάρτηση Κατερινάκι! Την διάβασα μονομιάς! Με έβαλες σε σκέψεις τώρα...πάω να τσεκάρω το blog μου, να ψάξω μήπως βρω κάτι ενοχλητικό! χιχιχι Ευχαριστούμε πολύ, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω και εγω με ολα! Ιδιαίτερα τα pop ups απο τα πρώτα δευτερόλεπτα εκτός απο ενοχλητικά αισθάνομαι οτι ειναι κάπως αναγκαστικά, επισης με ενοχλούν οταν υπάρχουν παρά πολύ σύνδεσμοι στα άρθρα που σου λένε διάβασε εδω και εκεί με αποτέλεσμα να με σποσυντονιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορίτσια μου χαίρομαι πολύ που συμφωνείτε με τις "παρατηρήσεις" μου!
    Θέλω να ευχαριστήσω το Edit Your Life Magazine αλλά και την Δέσποινα προσωπικά για την ευκαιρία και την άψογη συνεργασία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι είναι όπως τα λες Κατερίνα! Συμφωνώ απόλυτα! Αν και στο 1ο είμαι λίγο επιεικής. Το αν θα μου βγάλει ένα Popup πραγματικά δεν με πειράζει. Αλλά αν το κλείσω και μετά από λίγο μου ξαναβγεί πάει το έκλεισα τελείως το παράθυρο. Ειδικά στα κινητά είναι το χειρότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Thumbs up σε όλα όμως!!! Ευχαριστούμε πολύ Κατερίνα για τις συμβουλές !!! :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί η ανάρτηση σου να ήταν όπως λες 800+ λέξεις αλλά ήταν εύστοχη με σύντομες περιγραφές που με έκαναν να θέλω να διαβάσω το επόμενο στη λίστα. Μου αρέσει ο τρόπος σκέψεις σου! Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ανάρτηση Κατερίνα!!!Σίγουρα ο χρόνος είναι χρήμα και έχουμε τόσες πληροφορίες και τόσες αναρτήσεις να διαβάσουμε.Σημαντικό ρόλο παίζει για μένα ποιος γράφει την ανάρτηση,γιατί από μερικά άτομα δεν θέλω να χάνω ανάρτηση!!Επίσης αν και έχω τον Φραγκισκάκο,μερικές φορές με κουράζουν κάποιες αναρτήσεις με κατασκευές για παιδιά κτλ,μάλλον γιατί επαναλαμβάνονται.Σίγουρα όταν γράφω μία ανάρτηση θέλω να με διαβάσουν,αλλά πιστεύω ότι η κάθε ανάρτηση μας ,καλύπτει αρχικά την ανάγκη μας να πούμε κάτι,μπορεί βέβαια τελικά να μην πούμε τίποτα καινούργιο ή τίποτα ενδιαφέρον.Πρέπει να δω και αυτό το mobile friendly,δεν το έχω και πολύ με την τεχνολογία,καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλή η ανάρτηση σου
    Κατερίνα.
    Με κουράζουν κι εμένα όλα αυτά που γράφεις.
    Οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες.
    Καλή εβδομάδα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με τραβηξε ο τίτλος, ρουφηξα το κείνενο και ήταν τόσο ευστοχο που διαβασα και τα σχολια. Προσωπικα εχω να διορθωσω τη γραμματοσειρα και τις εικονες της κεντρικης σελίδας. Αν με εβλεπα πρωτη φορα θα εφευγα. Πραγματικα τροφη για σκεψη η αναρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυστηρή είσαι! Λίγο ίσως με το μέγεθος αλλά κατά τ' άλλα μου προσωπικά μου αρέσει το στήσιμο σου!

      Διαγραφή
  16. Εχεις δίκιο σε όλα! Το blogging δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα κατά τη γνώμη μου, είναι ακόμα στα σπάργανα, γι'αυτό και συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Είμαστε οι περισσότεροι ενστικτώδεις bloggers και δεν το έχουμε σπουδάσει το αντικείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα Κατερίνα μου! Ειδικά αυτα τα pop-ups με το καλημέρα σας, εχει τύχει να βγω αμέσως από κείμενο γιατί δεν μπορώ να κλείσω τα pop-ups!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω αυτά π ανέφερε ενοχλούν όλους. Ακόμα κ αυτούς που τα κανουν!! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ωραίες συμβουλές!!
    τωρα μαθαίνω και χαίρομαι που βρίσκω συμβουλές από άλλους bloggers!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σοφή μου Κατερινα συμφωνώ!Σε ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξαιρετικό Post και ιδιαίτερα χρήσιμο! Μπράβο Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το έχω διαβάσει απο την Παρασκευή και θυμόμουν να σου γράψω κάτι και το ξέχασα.. :D Δεν είμαστε καλά δεν έχουμε μυαλό..
    Πάντως εγώ προσωπικά αν το θέμα με ενδιαφέρει θα διαβάσω όλο το κείμενο και φυσικά όταν ξέρω πως ο συγκεκριμένος blogger δε γράφει βλακείες. Είναι αρκετοί αυτοί που παρακολουθώ με κείμενα αλλά υποθέτω πως αυτό είναι και θέμα γούστου ή ανάλογα με το τι θέματα ψάχνει ο κάθε αναγνώστης. Αυτό όμως με το tutorial συμφωνώ αν και πολλά blog αντιγράφοντας την ξένη νοοτροπία παρουσιάζουν τελειωμένο το project. Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πιο ενοχλητικά Ελεάνα! Το στυλ "κοιτάξτε τι έφτιαξα" χωρίς οδηγίες ή κάτι άλλο να σου προσφέρει! Για το μέγεθος του κειμένου θα συμφωνήσω επίσης ότι εξαρτάται από το θέμα και από το διαθέσιμο χρόνο φυσικά!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή αποκλείεται όποιος θέλει να εκθέσει στο blog του τα έργα του; Πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει και οδηγίες προς ναυτιλομένους για να γίνει αρεστός;
      Σε γενικά πλαίσια πάντως θα συμφωνήσω με όσα γράφεις, κρατώντας παράλληλα κάποιες επιφυλάξεις και κάποιες ενστάσεις... που μάλιστα με οδηγούν και στο δικό σου blog ;)

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά γούστα είναι αυτά! Χαίρομαι πολύ τους δημιουργικούς ανθρώπους που εκθέτουν τη δουλειά τους και θα χαιρόμουν πολύ αν μπορούσα να την αγοράσω/φτιάξω κιόλας! Όσο για τις ενστάσεις για το blog μου θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τη γνώμη σου μιας και θαυμάζω πολύ τη δουλειά σου! Αν έχεις χρόνο και κέφι επικοινώνησε μαζί μου (τα στοιχεία μου θα τα βρεις στο blog!)

      Διαγραφή
  23. Εξαιρετική ανάρτηση με συμβουλές to the point! Εγώ προσωπικά κλείνω αμέσως μία ανάρτηση μόλις μπω σε ένα μπλογκ με χάλια αισθητική. Θα μου πεις είναι κακό αυτό, να λειτουργούμε με το μάτι χωρίς να διαβάσουμε περιεχόμενο. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως το μάτι μας έχει εκπαιδευτεί και εκπαιδεύεται διαρκώς σε νέα δεδομένα, σε τεχνολογίες που προχωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Μαίρη αν και η αισθητική είναι υποκειμενική! Φυσικά και ότι δεν ταιριάζει με την προσωπική αισθητική μας κουράζει πολύ γρήγορα και το ενδιαφέρον χάνεται!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->