Η Χριστίνα Βασκαντήρα λύνει τις απορίες σου για τη Yoga- Interview

Διάβασε επίσης

Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε τη Χριστίνα Βασκαντήρα, δασκάλα της yoga και pilates instructor, η οποία είναι έτοιμη να μας λύσει πολλές απορίες γύρω από τη yoga.




Χριστίνα, τι είναι η yoga;
Για μένα η yoga είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου. Λειτουργεί σαν πρόκληση ώστε να πας το σώμα σου ένα βήμα παραπέρα.

Δηλαδή;
Δηλαδή προσπαθώντας να μπούμε σε θέσεις και να ισορροπήσουμε την αναπνοή μας παράλληλα, το σώμα μας "ανοίγει". Έτσι φορά τη φορά το βλέπεις να λύνεται όλο και περισσότερο και συνειδητοποιείς ότι τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση και μέσα από αυτό νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τι κάνει τη yoga να διαφέρει από άλλες μορφές άσκησης;
Η αναπνοή. Το να καταφέρεις να συγχρονίσεις την κίνηση με τη διαφραγματική αναπνοή.



Είναι η yoga δημοφιλής στην Ελλάδα;
Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι έτσι που ο κόσμος ψάχνει ένα καταφύγιο για να ξεφύγει από τα σημερινά προβλήματα και το άγχος.

Τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να κάνει μαθήματα yoga;
Τίποτα απολύτως. Χρειάζεται μόνο να είναι ανοιχτός και όχι προκατειλημμένος. Ανοιχτός για να δεχτεί όλα όσα η yoga μπορεί να προσφέρει.

Και τι προσφέρει;
Εσωτερική ηρεμία. Σε αυτό βοηθάει η σωστή αναπνοή. Εσωτερική ισορροπία και εσωτερική δύναμη. Αναπτύσσει τις αρετές της υπομονής και τις επιμονής.



Τα κατανοώ απόλυτα όλα αυτά. Χωρίς να θέλω να ακουστώ "περίεργα", θα ρωτήσω κάτι που όλες το σκεφτόμαστε. Γυμνάζεσαι με τη yoga;
χαχαχαχα! Και βέβαια γυμνάζεσαι. Και οποιαδήποτε άσκηση γίνεται με συνέπεια σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η yoga είναι καλύτερα να ασκείται σε ομαδικά ή ατομικά μαθήματα;
Αυτό δεν παίζει ρόλο. Τα ίδια οφέλη έχεις είτε σε ομαδικά είτε σε ατομικά μαθήματα. Να διευκρινίσω όμως ότι τα ομαδικά μαθήματα πρέπει να έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων, ώστε ο δάσκαλος να μπορεί να επικεντρωθεί στον κάθε μαθητή, αλλά και να υπάρχει καλύτερη συγκέντρωση.



Τέλος θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσεις κάτι. Είναι μια η yoga ή είναι πολλά διαφορετικά είδη;
Είναι πολλά, αλλά όλα ξεκινάνε από τη hatha yoga. Τα πιο δημοφιλή είναι η ashtanga vinyasa yoga, vinyasa flow yoga, raja yoga κ.α. Όμως όλα είναι hatha yoga. Αυτό που αλλάζει είναι η ροή-δομή του μαθήματος.

Ευχαριστώ πολύ τη Χριστίνα Βασκαντήρα pilates & yoga instructor, για την όμορφη συνέντευξη που μου παραχώρησε!

Είμαι η Βίλλυ και κάθε Παρασκευή θα τα λέμε από τη στήλη Body & Mind, ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας εναρμονίζοντας το σώμα με το πνεύμα!

Βίλλυ από Make up your Dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->