5 τεχνικές για περισσότερες επισκέψεις στο blog σου

Διάβασε επίσης

Ξέρω ότι τα πάντα επιστρέφουν γύρω από την βασική ερώτηση: Πως θα έχουμε περισσότερες επισκέψεις στο Blog. Απλά και πρακτικά, τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε περισσότερες επισκέψεις. 5 βασικές τεχνικές για να το πετύχεις και να ξέρεις ότι πάντα πιάνουν!
how to increase traffic to your blog


  1. Γίνε Guest blogger! Βρες ένα ιστολόγιο που σε ενδιαφέρει και ταιριάζει με το δικό σου και ζήτησε να γίνεις guest blogger. Ή αν θες φιλοξένησε στο δικό σου άλλους bloggers. Οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας που θα περιλαμβάνει αμοιβαία προώθηση ιστολογίων, βοηθάει το Blog σου να γίνει πιο δημοφιλές. Εγώ προσωπικά έχω φιλοξενήσει guest bloggers στο δικό μου ιστολόγιο. Ενώ υπάρχει πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση από το Edityourlife να γίνεις και εσύ Guest Blogger ή ακόμα καλύτερα αρθρογράφος στο περιοδικό μας. Σου έχω πει ήδη 8 λόγους για να γίνεις αρθρογράφος στο Edit your life.
  2. SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization. Η Δέσποινα από το Despina's Studio και το μυαλό και η καρδιά του Edit your life, έχει γράψει ένα άρθρο στο Blog μου με συμβουλές για να κάνεις τις αναρτήσεις σου SEO friendly, πιο προσιτές δηλαδή στις μηχανές αναζήτησης.
  3. Προώθησε το Blog σου. Τις περισσότερες φορές, για να αποκτήσεις επισκεψιμότητα στο Blog σου δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να το προωθήσεις. Βρες μερικά groups στο google+ ή στο facebook και μοιράσου τις αναρτήσεις σου εκεί. Ή ακόμα και στο Pinterest. Εγώ πάντως σου έχω ήδη φτιάξει ένα βίντεο με τρόπους για να προωθήσεις το blog σου και μπορείς να το δεις αλλά και να διαβάσεις το άρθρο μου εδώ
  4. Δημιούργησε ένα περιεχόμενο που να "αξίζει" να το μοιραστεί κάποιος και επέλεξε τον κατάλληλο τίτλο. Προς θεού δεν σου λέω ότι αυτό που γράφεις δεν είναι αρκετά καλό  ή απλά να καταφύγεις σε κλισέ τίτλους, σαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά μπορείς να γράψεις τον ίδιο τίτλο με διαφορετική προσέγγιση. Για παράδειγμα ο τίτλος του άρθρου αυτού είναι "5 τεχνικές για περισσότερες επισκέψεις στο blog σου". Οι τίτλοι με αριθμούς , όπως "Χ τρόποι για να ____" τυγχάνει να είναι πιο δημοφιλείς και να επιλέγονται από τους αναγνώστες περισσότερο. Σου το έχω ξαναπεί ότι πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τις λίστες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άρθρα που διδάσκουν γενικά όπως "Πως να ____ ". Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου εδώ ή ακόμα καλύτερα το άρθρο της Κατερίνας Κ, με όλα αυτά που πρέπει να αποφύγεις, προκειμένου να διαβαστεί.
  5. Προώθησε το έργο μέσα στο ίδιο σου το Blog. Είτε επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις Links για παλαιότερα άρθρα σου μέσα στο κείμενο σου, είτε δημιουργήσεις στο τέλος κάθε άρθρου μια ενότητα τύπου "Διάβασε περισσότερα" με link για άλλα άρθρα (που πιθανότατα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη του συγκεκριμένου), είναι γενικά καλό να προωθείς παλαιότερα άρθρα σου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αναγνώστες να διαβάσουν κάτι που πιθανότατα τους διέφυγε ή να ξαναθυμηθούν κάτι παλαιότερο. Αν θέλεις να μάθεις πως να δώσεις ζωή στις παλιές σου αναρτήσεις, ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου εδώ

Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!


Κατερίνα από τα The KM Projects

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->