Είναι οκ- Δεν είναι οκ της παραλίας

Διάβασε επίσης

   Κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία όλο τον χρόνο να φτάσει επιτέλους η εποχή που θα βγούμε στις παραλίες. Θα μας χτυπήσει ο καυτός ήλιος, θα μας φυσήξει το αεράκι, θα μας δροσίσει η θάλασσα, οι χυμοί ή τα κοκτέιλ, θα θαυμάσουμε και θα μας θαυμάσουν. Μαζί με την πετσέτα και τα αντηλιακά σου όμως μην ξεχάσεις να πάρεις και αυτό τον οδηγό για το τι είναι οκ και τι όχι στην παραλία. Γιατί η παραλία θέλει το savoir vivre της περισσότερο από κάθε τι άλλο.



Είναι οκ:

  • Να κάνεις ηλιοθεραπεία με τις ώρες αρκεί βέβαια να έχεις φροντίσει για την προστασία σου. Εννοείται ότι θέλεις εξωτικό μαύρισμα, όμως ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος μας. Εφοδιάσου με το κατάλληλο αντηλιακό (με πολύ υψηλό δείκτη στην αρχή), απέφυγε να σε βλέπει ο ήλιος τις πολύ επικίνδυνες ώρες, δηλαδή τις μεσημεριανές (2 το μεσημέρι δεν είναι πρωί ακόμα κι αν ξύπνησες αυτή την ώρα), φόρα καπέλο και πιες πολύ νερό. Ακούγομαι σαν τη μαμά σου, όμως είναι απαράβατοι κανόνες εάν θέλεις να έχεις λαμπερό και υγιές δέρμα όλο το χρόνο κι αν δεν θέλεις η ηλίαση να καταστρέψει τις διακοπές σου.
  • Να κάνεις θαλάσσια σπορ. Οι περισσότερες οργανωμένες παραλίες έχουν και μια επιχείρηση με θαλάσσια σπορ. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις κάποιο; Είναι πολύ διασκεδαστικά, και περνάς καλά ενώ παράλληλα γυμνάζεσαι κιόλας! Ξεκίνα φέτος, ποτέ δεν είναι αργά!
  • Να φλερτάρεις. Ε ναι, το ξέρεις ότι γίνονται και γνωριμίες στην παραλία. Άλλωστε είναι καλοκαίρι και η διάθεση είναι καλύτερη από μόνη της, δεν είναι κακό να είσαι φιλική και προσιτή με τους ανθρώπους που σε πλησιάζουν! Μην πάρεις μαζί σου το πολύ αυστηρό προφίλ, άστο στο γραφείο καλύτερα! Και ποτέ δεν ξέρεις!
  • Να θέλεις να είσαι περιποιημένη. Αυτό είναι ένα λίγο παρεξηγημένο θέμα. Όταν λέω περιποιημένη εννοώ να έχεις κάνει αποτρίχωση, να έχεις κάνει και το πεντικιούρ σου, να έχεις βάλει και το ωραίο σου το καφτάνι και το μεγάλο σου καπέλο και τα γυαλιά τύπου Jackie O άντε κι ένα lip balm με χρώμα και δείκτη προστασίας. Άντε κι επειδή δεν μπορείς χωρίς μακιγιάζ να έχεις βάλεις και λίγη αδιάβροχη μάσκαρα. Μέχρι εκεί όμως (που ήδη είναι υπερ-αρκετό).
  • Να μην σε πιάνει υστερία με την εμφάνισή σου. Εάν δεν θέλεις να κάνεις πεντικιούρ κι όλα όσα αναφέρθηκαν ακριβώς από πάνω, πάλι είναι απολύτως οκ! Στην παραλία πας για να γεμίσεις μπαταρίες, να ξεσκάσεις, να κάνεις μπάνιο, να κάνεις ηλιοθεραπεία, να περάσεις λίγες ώρες ξέγνοιαστα! Όχι για να έχεις άγχος για την εικόνα σου. Άσε που είναι κόπος δίχως νόημα να ξεκινάς να ετοιμάζεσαι ώρες πριν για να πας να κάνεις μια βουτιά!


Δεν είναι οκ:
  • Τακα τουκα τακα τουκα. Συγγνώμη παιδιά, καλές οι ρακέτες ναι, γυμνάζουν ναι, κάνουν ωραίο μαύρισμα ναι, αλλά όχι δίπλα μου. Και όχι το μπαλάκι πάνω μου συνέχεια, φεύγω από την παραλία και νιώθω κακοποιημένη. Λίγο πιο διακριτικά και λίγο πιο κει. Φοβάμαι. 
  • "Κωστάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη άσε την αδερφή σου. Κωστάκηηηηηηηηηη είπα. ΕΛΑ ΕΞΩ ΤΩΡΑ". Ποτέ δε με έχουν ενοχλήσει παιδιά στην παραλία. Και ποτέ δε με έχουν ενοχλήσει τα παιδιά γενικώς. Τα παιδιά παίζουν, γελάνε, μιλάνε δυνατά και οι χαρούμενες φωνές τους κάθε άλλο παρά ενοχλητικές είναι. Μερικές φορές όμως οι γονείς το παρακάνουν. Ας μη φωνάζουμε από μακριά στα παιδιά για να μας ακούσουν, μπορούμε να πάμε κοντά να τους πούμε ότι θέλουμε. Γιατί ο Κωστάκης είναι πολύ απορροφημένος από το παιχνίδι και όσο και να φωνάξεις δεν θα σε ακούσει. 
  • Να πηγαίνεις στην παραλία σαν να έχεις φύγει μόλις από τον Κιάμο. Όπως ντυνόμαστε διαφορετικά για να πάμε στη δουλειά και διαφορετικά για να πάμε για κοκτέιλ το βράδυ, πρέπει να έχουμε και την αντίστοιχη αμφίεση στην παραλία. Το τακούνι δεν έχει θέση εδώ, ούτε τα πολλά κοσμήματα, ούτε το βαρύ μακιγιάζ, ούτε καν το ελαφρύ μακιγιάζ. Με τον ήλιο και τον ιδρώτα τα κοσμήματα μπορεί να σου προκαλέσουν δερματίτιδες, το βαρύ μακιγιάζ είναι αποπνικτικό για το δέρμα σου (και λίγο παράξενο για τους γύρω σου) και με τα τακούνια μπορεί να πέσεις από κανένα βράχο. Keep it simple. 
  • Να αφήνεις τα "αποδεικτικά στοιχεία". Είναι σίγουρο ότι θα πιεις καφέ, χυμό, μπύρες, κοκτέιλ, θα τσιμπήσεις και κάτι, θα πάρεις και το περιοδικό σου από το περίπτερο, θα πάρεις και μια εφημερίδα. Φρόντισε όμως να έχεις και μια σακούλα μαζί σου ώστε να τα μαζέψεις πριν φύγεις και να τα πετάξεις στον κοντινότερο κάδο (μέσα στον κάδο, ναι;). Εμείς την βρήκαμε καθαρή την παραλία, ας την βρούνε και οι επόμενοι έτσι (μπορεί να είσαι πάλι εσύ ο επόμενος)! 
  • Ναι ,είσαι χαρούμενος που βρίσκεσαι σε αυτή τη φ ο β ε ρ η παραλία της Σκιάθου και δίπλα σου κάθεται η Ντορέτα Παπαδημητρίου, πίνεις το καλύτερο μοχίτο όλων των εποχών, η θάλασσα είναι κρύσταλλο και κάνεις τις πιο φανταστικές διακοπές με άγρια ξενύχτια και χορό και ότι άλλο. Κι εγώ χαρούμενη είμαι που είμαι διακοπές! Σε παρακαλώ όμως μην παίρνεις τηλέφωνο τους 4.326 γνωστούς σου, τους 134 συναδέλφους και όλη τη γειτονιά για να το πεις. Ειδικά όσο βρίσκεσαι στην παραλία. Γιατί από το πρωί έχω ακούσει πάνω από 4460 φορές "Έλα ρε!! Μάντεψε που είμαι/Μάντεψε ποια είναι στην παραλία δίπλα μου/Καλά φίλε έχω πάθει πλάκα δε σου λέω τι γίνεται εδώ (ακολουθεί περιγραφή για το τι γίνεται)" και άλλα τέτοια χαριτωμένα που μετά την 5η φορά με έχουν εκνευρίσει. Πάρε τα τηλέφωνα σου όταν γυρίσεις στο δωμάτιο. Αρκεί να μη μένεις δίπλα μου
Για extra summer θέματα, διάβασε τα παρακάτω:
Βίλλυ από Make up your dayz

4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Ωραία τα θαλάσσια σπορ αρκεί αυτοί που τα κάνουν να τηρούν τους κανόνες και τις αποστάσεις ασφαλείας. Συμφωνώ με όλα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο, υπάρχουν και περιπτώσεις δυστυχώς που δεν τηρούνται τα παραπάνω.. ας πάρουμε όμως την ιδανική περίπτωση που όλα λειτουργούν ρολόι (λέμε τώρα)!!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ομορφο ποστ και παλι!
    Συμφωνω σε ολα μαζι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου!! Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->