Πώς να τακτοποιήσεις τα κοσμήματά σου στη βαλίτσα

Διάβασε επίσης

    Σίγουρα ετοιμάζεις μια βαλίτσα ή ένα σακ βουαγιάζ για κάπου. Είτε είναι Σαββατοκύριακο, είτε μία εβδομάδα, είτε ένας μήνας ή και παραπάνω, είναι η εποχή που έχουμε τις αποσκευές μόνιμα κάτω από το κρεβάτι και με την πρώτη ευκαιρία τις γεμίζουμε και φεύγουμε!
organize your jewlery in your suitcase
 
    Έχεις μάθει πλέον πώς να τακτοποιήσεις όμορφα τα ρούχα σου για να μην τσαλακωθούν, τα καλλυντικά για να μην έχεις ατυχήματα, με τα αξεσουάρ σου όμως τι γίνεται; Μήπως πετάς όλα τα αλυσιδάκια σου μαζί με τα statement κολιέ σου και μόλις πας να τα βγάλεις από την τσάντα έχουν γίνει ένα κουβάρι;




Κι όμως και τα κοσμήματα θέλουν την προσοχή τους. Κυρίως για τη μέγιστη εξοικονόμηση χώρου στη βαλίτσα σου!

1. Τα πουγκάκια είναι φίλοι μας!

organize your jewlery in your suitcase

Είναι η καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης και μεταφοράς, ειδικά για τα μικρά αλυσιδάκια σου, τα μικρά σκουλαρίκια και γενικά οτιδήποτε έχει πολύ μικρό όγκο. Σίγουρα έχεις πολλά πουγκάκια στο σπίτι σου (υπάρχουν παντού) και είναι η ώρα να τα αξιοποιήσεις κατάλληλα. Τοποθέτησε ένα κόσμημα σε κάθε πουγκάκι και εφόσον έχεις μικρά αλυσιδάκια τότε φρόντισε να αφήσεις την άκρη τους απ'έξω. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπλεχτούν ποτέ!
 organize your jewlery in your suitcase
Extra tip: σε κάθε πουγκάκι να τοποθετήσεις ένα κόσμημα μόνο και όχι πολλά μαζί, ειδικά εάν είναι μεταλλικά. Όταν διαφορετικά μέταλλα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους τότε διαβρώνονται και αλλοιώνεται το χρώμα τους. 

2. Μικρά νεσεσέρ.

organize your jewlery in your suitcase

Εννοείται ότι είτε χρησιμοποιήσεις πουγκάκια είτε τα κουτάκια που ήδη έχεις είτε τίποτα απολύτως, κάπου πρέπει να τα τοποθετήσεις και όχι τυχαία και χύμα στην τσάντα ή τη βαλίτσα. Τα μικρά και κατά προτίμηση διάφανα νεσεσέρ είναι ιδανικά, καθώς δεν πιάνουν χώρο, είναι πολυμορφικά και επιπλέον βλέπεις τι έχεις μέσα! Τα πιο μεγάλα αξεσουάρ σου, όπως κολιέ με μεγάλες χάντρες, μπορείς να τα βάλεις απευθείας στο νεσεσέρ εφόσον είσαι σίγουρη ότι δεν θα μπλεχτούν ή δεν θα σπάσουν. 

3. Ειδικές θήκες για μεταφορά κοσμημάτων.

organize your jewlery in your suitcase

Κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά διαμορφωμένα νεσεσέρ για να αποθηκεύεις τα κοσμήματά σου. Για την ακρίβεια δεν διαφέρουν πολύ από τα κλασικά νεσεσέρ που διαθέτουν ειδικό γατζάκι για να τα κρεμάς στο μπάνιο, εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια. Έχουν μια λωρίδα υφάσματος η οποία κλείνει με κλιπ ή κουμπί κι εκεί μπορείς να περάσεις είτε τα δαχτυλίδια, είτε τα κολιέ είτε τα βραχιόλια! 

organize your jewlery in your suitcase

Αν "πιάνουν" τα χέρια σου μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις ή να διαμορφώσεις το δικό σου νεσεσέρ, καθώς είναι πάρα πολύ απλό στο σχεδιασμό του! 

Αν σε ενδιαφέρουν τα θέματα σχετικά με κοσμήματα μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα:



2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Πάντα έχω πρόβλημα και κάθομαι να λύνω κόμπους! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! όλες το ίδιο περνάμε! ευτυχώς οι λύσεις είναι πολύ απλές και σε γλιτώνουν από πολύ κόπο!! Πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->