Οι δυσκοίλιοι των Social Media : περιπτώσεις καθημερινής τρέλας

Διάβασε επίσης

Χαίρετε χαίρετε.
Άσχημα αρχίσαμε, ε;
Έτσι είναι η ζωή όμως και τα πράγματα που δε λέγονται, βρωμάνε.
Και τελευταία οι διάλογοί μας και οι αντιδράσεις μας αλλά και τα άμεσα ή έμμεσα σχόλιά μας στα social media βρωμάνε πολύ.
Βρωμάνε μια έλλειψη και ένα απωθημένο.



Βρωμάνε μίσος και έλλειψη χαράς. Μπορεί και έλλειψη αγάπης. Αυτή η μαγκιόρα φάση του τύπου “αφού μπορώ να επικρίνω κάποιον πίσω από μια οθόνη και να πάρω προς στιγμήν μια προσωρινή χαρά” είναι για λύπηση και μόνο.


Αναρωτιέμαι, αν δεν υπήρχαν τα smart-phones και τα pc's, και τα tablet και τα i-pad τι θα απογίνονταν αυτά τα κότσια , που κάποιοι πολύ επιδεικτικά διαλαλούν.

Ύστερα, ξέρεις, κυρία Κούλα μου, που σε έχασα πια από το μπαλκόνι τότε που βγαίναμε στο κάγκελο και “κράζαμε” τη Βούλα την κόρη του μπακάλη που βγήκε με το ξώπλατο να ψωνίσει, είναι και οι λέξεις μας πλέον τόσο λίγες, τόσο χυδαίες και τόσο μα τόσο κακές.

Γουρλώνει το μάτι κυρία Κούλα μου όταν αντικρίζεις τις λέξεις “ψόφος”, “ρε συ”, “ρε συ Σοφία, Μαρία, Ελένη, Κατερίνα, Αναστασία κλπ”, “παράτα μας”, “στο διάλο” και τόσες άλλες.

Κοντεύεις δε, να μείνεις τυφλός όταν διαπιστώνεις, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ, ότι  πολλά άτομα εκεί μέσα που έχουν το “διαίρει και βασίλευε” του πληκτρολογίου ηδονίζονται με το λένε ή να υπαινίσσονται απαραιτήτως κάτι αρνητικό σε οτιδήποτε τολμάς να αναρτήσεις και να εκφράσεις. Πολλές μάλιστα φορές, δε διαβάζουν ΚΑΝ την ανάρτησή σου και θα “σου την πουν” γιατί αλλιώς πώς να τραφεί η ύπαρξή τους;

Υπάρχουν και οι άλλοι. Οι “αθόρυβοι” followers ή friends, που ποτέ δεν κάνουν like σε κάποιο άρθρο ή φωτογραφία σου αλλά την επόμενη μέρα στο γραφείο όλο γλύκα και όλο χάρη θα ξεστομίσουν “βλέπω του δώσαμε και κατάλαβε χθες, ε; Καλά περνάμε, ε;;;;”.

(Αυτό το “ε;;;” είναι δολοφονικό, σημειωτέον. Κι εσύ άμα “ψαρώσεις”, γιατί η εποχή δε σηκώνει τέτοια, τρέχεις να απολογηθείς για τη χαρά σου).

Για να σου δώσω να καταλάβεις άκου:

Πριν τρία χρόνια έμαθα ότι θα γινόμουν μητέρα. Ανέβασα μια πολύ όμορφη εικόνα που παρέπεμπε στη μητρότητα. Ανάμεσα στα ωραία σχόλια που διάβασα ήταν και το εξής που με σόκαρε:


“Έγκυος λοιπόν, ε; Κοίτα να μη γίνεις καμιά βουβάλα!”

Αχχχχ ψυχούλες μου...
Μην κράζετε. Μη σκάτε.
Δεν είναι πιο ευχάριστο να πετάτε;;;


(ΥΓ: και δεν έγινα και βουβάλα. Ίσα ίσα. Η μητρότητα έκανε το δικό της transformation).

Σοφία Ξανθοπούλου, δημοσιογράφος, από το ιστολόγιο For Ever Hugs

5 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Δυστυχώς αυτά και άλλα πολλά περιστατικά είναι έλλειψη παιδείας και τα έχουμε μπόλικα και στην καθημερινότητα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπε ολα η Λένα παραπάνω μα 2 λέξεις..., Ελειψη Παιδείας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->