O απόλυτος οδηγός του Facebook από Bloggers για Βloggers

Διάβασε επίσης

      Σήμερα σου έχω ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό για να συνδέσεις το facebook με το blog σου.

  •     Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πώς φτιάχνεις μια σελίδα στο facebook και σε τι χρησιμεύει. 
  •     Θα δούμε επίσης όλα τα gadget που πρέπει να χρησιμοποιείς στο blog σου αν έχεις σελίδα στο facebook ώστε να βοηθήσεις τους αναγνώστες σου να σε βρουν και εκεί και να μοιραστούν το περιεχόμενό σου. 
  •      Τέλος, θα βρεις χρήσιμα tips για το πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τη σελίδα σου και πολλά ακόμη!


O απόλυτος οδηγός του Facebook από Bloggers για Βloggers


Facebook για bloggers: Πλήρης οδηγός


1.Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι για να προωθήσεις το blog σου στο facebook είναι μία Σελίδα στο facebook .
 Σε τι χρησιμεύει και τι πρέπει να προσέξεις όμως φτιάχνοντας τη σελίδα σου;
    Τις απαντήσεις θα βρεις σε ένα εξαιρετικό άρθρο , πλούσιο και άκρως βοηθητικό, από την Κατερίνα και τα The KM Projects που συνοδεύεται από εξ'ίσου χρήσιμο βίντεο.Στο βίντεο θα βρεις οδηγίες για να φτιάξεις τη δική σου σελίδα στο facebook , τι δυνατότητες σου παρέχει αυτό αλλά και τι και πώς να μοιραστείς με το κοινό σου.

2. Ένα από τα πράγματα που πρέπει σίγουρα να προσέξεις στο σχεδιασμό της σελίδας σου στο facebook είναι η φωτογραφία εξωφύλλου.
    Η Ελευθερία από το diary of a Beauty addict σου έχει ετοιμάσει 4 facebook covers που μπορείς να κατεβάσεις από το blog της δωρεάν και αν έχεις beauty ή fashion blog θα σου αρέσουν σίγουρα

3. Στη συνέχεια θα μπορείς τόσο στην καινούρια σου σελίδα όσο και στο προφίλ σου να μοιραστείς τις αναρτήσεις του blog σου.
     Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να κοινοποιήσεις στο facebook ένα σύνδεσμο από το blog σου και να μην "παίρνει" τη σωστή εικόνα;
Οι οδηγίες που θα βρεις στο Happy Mum Angie θα λύσουν αυτό το πρόβλημα μια και καλή.
   Πώς να μοιραστείς μια ανάρτηση στο facebook με τη σωστή εικόνα

4.Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσθέσεις στο ιστολόγιό σου είναι το facebook like box, δηλαδή ένα κουτάκι για να μπορούν να κάνουν like στη σελίδα σου οι επισκέπτες του blog σου.
    Πώς θα τοποθετήσεις στο blog σου το facebook like box
Η Happy Mum Angie έχει αναλυτικό tutorial για blogger και wordpress blogs.

5.Κάτι άλλο που σίγουρα θα χρειαστείς είναι να προσθέσεις ένα κουμπάκι ώστε οι αναγνώστες σου να μπορούν να κάνουν like στην ανάρτησή σου απευθείας από το blog σου.
    Πώς τοποθετείς το facebook like button σε κάθε ανάρτηση; Θα σου δώσει τον κώδικα  και γι'αυτο η Happy Mum Angie.

Extra tip: Αν θέλεις να τοποθετήσεις κουμπιά για όλα τα social media σε κάθε ανάρτηση δες εδώ Πώς θα τοποθετήσεις τα social sharing buttons στο blog σου

6.Αν θέλεις να μοιραστείς παλιές αναρτήσεις σου στο facebook ή γενικά να μοιραστείς περιεχόμενο , αλλά δεν έχεις χρόνο να το κάνεις αυτό καθημερινά πρέπει να μάθεις Πώς μπορείς να προγραμματίσεις αναρτήσεις στο facebook ώστε να ανέβουν στη σελίδα σου αργότερα;
    Ένας τρόπος είναι μέσα από το ίδιο το facebook και η Happy Mum Angie θα σου εξηγήσει πώς ακριβώς γίνεται.

Extra tip: Αν θέλεις να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου σε όλα τα social media μέσω ενός δωρεάν εργαλείου προγραμματισμού τσέκαρε τα καλύτερα social media management tools

O απόλυτος οδηγός του Facebook από Bloggers για Βloggers

7. Τέλος, αν θέλεις να διαχειρίζεσαι τη σελίδα σου στο facebook on the go, θα χρειαστείς σίγουρα την εφαρμογή Pages Manager (που θα βρεις στο Google play και στο app store δωρεάν) ώστε να μη χάνεις τίποτα απ'ό,τι συμβαίνει στη σελίδα σου όταν δεν είσαι συνδεδεμένη στον υπολογιστή.

8. Κάτι άλλο που θα σε βοηθήσει να κάνεις γνωστό το blog σου στο facebook είναι να μοιραστείς το περιεχόμενό του σε σχετικές με τη θεματολογία του ομάδες. 

Προσοχή όμως μην το παρακάνεις γιατί υπάρχει πιθανότητα το facebook να θεωρήσει το περιεχόμενό σου spam και να μπλοκάρει το λογαριασμό σου

Extra tip:Για να μη σου συμβεί κάτι τέτοιο μπορείς να μοιράζεσαι το ίδιο λινκ με διαφορετική περιγραφή και ακόμα καλύτερα να μην το κοινοποιείς σε όλες τις ομάδες την ίδια μέρα.

Μερικές ομάδες που σου προτείνουμε είναι

Facebook groups για bloggers


  • Edityourlife Βloggers group Η δικιά μας ομάδα για όλες τις γυναίκες bloggers ανεξάρτητα από τη θεματολογία τους
  • Μαμαδο-blogs Το λέει και η λέξη αυτή η ομάδα αφορά κυρίως τις μαμάδες bloggers ή τις bloggers που το περιεχόμενο του ιστολογίου τους μπορεί να ενδιαφέρει μια μαμά
  • Diary of a beauty addict Ομάδα κυρίως για beauty, fashion και lifestyle bloggers
  • I am a Greek blogger Για όλων των ειδών τα blogs και κάθε θεματολογία
  • Greek bloggers and vloggers station Για όλες τις Ελληνίδες bloggers και youtubers
  • Διαγωνισμοmania Για να κοινοποιείς τους διαγωνισμούς που οργανώνεις στο Blog σου
Οι ομάδες είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις άλλους bloggers και να δικτυωθείς μαζί τους. Άλλους 6 τρόπους για να δικτυωθείς ως νέος blogger θα βρεις στο Ανθομέλι.


Σε επόμενο άρθρο θα δούμε πώς θα αποκτήσεις περισσότερα like στη σελίδα σου και πώς θα αυξήσεις την αλληλεπίδραση με τους fans σου.

Blogs Featured : The KM projects , Jajala Majala, Happy Mum Angie, Despina's studio,Diary of a beauty addict,Ανθομέλι

Περιμένω στα σχόλια να μου πείς τι από τα παραπάνω κάνεις και αν νομίζεις ότι κάτι λείπει από αυτό τον οδηγό.

Δέσποινα από το Despina's Studio



Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!

9 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ χρήσιμος ο οδηγός σου Δέσποινα! Και η λίστα με τις ομάδες τέλεια για να δω τι μου λείπει! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα να συμπεριλάβω όσο πιο πολλά στοιχεία και πληροφορίες μπορούσα!Χαίρομαι που σου φαίνεται χρήσιμος ο οδηγός!

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα ... πραγματικά πολύ χρήσιμη ανάρτηση γιατί όσα κι αν ξέρεις ποτέ δεν είναι αρκετά! Ευχαριστούμεεεεε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, Χριστίνα μου!Ειδικά όταν είναι όλα συγκεντρωμένα εμένα προσωπικά με βοηθάει πολύ να ξέρω τι θέλω να κάνω και τι μου λείπει, γι'αυτό και μου αρέσει να κα΄νω τέτοιες αναρτήσεις!

      Διαγραφή
  3. Πολύ διαφωτιστικό και χρήσιμο!!! 🌹
    Ευχαριστούμε πολύ!!! 🌻🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο χρήσιμη ανάρτηση έκανες Κατερινάκι, νομίζω πως όλοι θα ανατρέξουν σε αυτή ξανά και ξανά!!! Σ' ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ! Πραγματικά βοηθητική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->