Είναι οκ- Δεν είναι οκ του ταξιδιού

Διάβασε επίσης

Σίγουρα είσαι σε κάποιο νησί, σε κάποια παραλία, πάνω σε μία αιώρα κάτω από ένα φοίνικα. Οπότε το μισό ταξίδι το έχεις κάνει. Έχεις όμως το ταξίδι επιστροφής, για να μη μιλήσω για τις κοντινές αποδράσεις του Σεπτεμβρίου και τις εξορμήσεις του χειμώνα, οπότε ο οδηγός savoir vivre για το ταξίδι θα σου φανεί χρήσιμος!


Είναι οκ:

  • Να πάρεις ότι αποσκευές θέλεις, χωρίς να ακούς σχόλια του τύπου "Τι έχεις πάρει μαζί σου?? Για camping στην Ανάφη θα πάμε, δεν πάμε για μόνιμη εγκατάσταση στην Αμερική". Βαλίτσα τεραστίων διαστάσεων, backpack, μικρά, μεσαία, μεγάλα σακίδια, ότι θέλεις. Αρκεί βέβαια να μπορείς να το "διαχειριστείς". Καλή η βαλίτσα με τα ροδάκια, αλλά όχι όταν ποδοπατάς τους υπόλοιπους ταξιδιώτες. Προφανώς μιλάω για τα ταξίδια με πλοίο. Και προφανώς με έχουν ποδοπατήσει.
  • Να έχεις προβλέψει πιθανές δύσκολες στιγμές και να έχεις εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Κράκερς για το στομάχι, παυσίπονα για τον πονοκέφαλο, παυσίπονα για τον πονοκέφαλο του άλλου. Κι άσε τους άλλους να γελάνε και να σε θεωρούν γραφική. Σε εσένα θα έρθουν να αναζητήσουν κολλύρια για τα μάτια!
  • Να πιάνεις κουβέντα και να κάνεις γνωριμίες. Περνάει η ώρα πολύ ευχάριστα, μαθαίνεις μέρη ειδικά εάν επισκέπτεσαι έναν προορισμό για πρώτη φορά, παίρνεις πληροφορίες, και πού ξέρεις, μπορεί η γνωριμία να συνεχιστεί και στο νησί! Σε εσένα το λέω! Που ολόκληρο χειμώνα δε βγήκες από το σπίτι σου! Υπάρχουν ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω!

Δεν είναι οκ: 
  • Να ταξιδεύεις σαν να είσαι ο μοναδικός επιβάτης στο μέσο που επέλεξες. Δεν θέλεις να βλέπεις τσάντες και βαλίτσες πάνω στις καρέκλες του ήδη ασφυκτικά γεμάτου πλοίου. Ούτε θέλεις να σπρώχνουν με τα πόδια τους το κάθισμά σου οι επιβάτες στο λεωφορείο. Ούτε να κάνει εντελώς πίσω το κάθισμά του ο μπροστινός σου στο αεροπλάνο. Ούτε θέλεις να οδηγείς και ο συνοδηγός να κοιμάται σε όλη τη διαδρομή. Σεβασμό στον συνταξιδιώτη, είναι κι αυτός κουρασμένος. 
  • Να κάνεις (υπερβολική) φασαρία. Εάν θέλεις να ακούσεις μουσική βάλε τα ακουστικά σου ή τουλάχιστον χαμήλωσε την ένταση, δεν έχουν όλοι τα ίδια μουσικά ακούσματα. Και δε χρειάζεται να την ακούω κι εγώ που βρίσκομαι δύο καταστρώματα πάνω. 
  • Ύπνος. Ο ύπνος είναι οκ. Ο τρόπος που κοιμάσαι είναι υπό συζήτηση. Εάν κρατάς 3 καναπέδες με αυτό τον τρόπο δεν είναι οκ. Αναφέρομαι στο πλοίο. 
  • Μπλα μπλα μπλα. Είναι οκ να πιάνεις κουβέντα και να κάνεις γνωριμίες (συστήνεται μάλιστα και το είπαμε και παραπάνω) αλλά εάν δεις ότι ο συνταξιδιώτης σου δεν έχει και πολύ διάθεση καλύτερα να το αφήσεις. Μπορεί να είναι κουρασμένος, μπορεί να μην έχει όρεξη για κοινωνικοποίηση, πολλά μπορεί. Κι εσύ μπορεί να πιάσεις κουβέντα με κάποιον που έχει περισσότερο όρεξη!
  • Να εκνευρίζεσαι. Το ξέρω δεν είναι εύκολο. Έχεις κουραστεί, έχεις ταλαιπωρηθεί, μπορεί και να μην έχεις κοιμηθεί καθόλου το προηγούμενο βράδυ. Σκέψου όμως ότι κάπως έτσι είναι και οι υπόλοιποι. Και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ακόμα περισσότερο. Δείξε ευγένεια και θα σου ανταποδοθεί! Και με το παραπάνω!
Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις εάν φεύγεις τώρα! Εάν οι διακοπές σου φτάνουν στο τέλος τους, καλό ταξίδι επιστροφής κι ελπίζω να γυρίζεις με "γεμάτες βαλίτσες"!

Βίλλυ από Make up your dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->