Οι έμποροι των Εθνών του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Διάβασε επίσης

Ένα μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που διαβάζω τον τελευταίο καιρό και που αξίζει να διαβάσετε είναι "Οι έμποροι των Εθνών"



 Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες διηγηματογράφους. Οι έμποροι των Εθνών είναι το δεύτερο από τα τρία μυθιστορήματα που έγραψε πριν περάσει στα διηγήματα. Η δράση του τοποθετείται μεταξύ 1199 και 1207, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της τέταρτης Σταυροφορίας.
Εξ όλων των παθών το τραγικότατον
Θυμίζει αρκετά ιστορικό μυθιστόρημα χωρίς όμως να αναλώνεται σε ιστορικές αναφορές, αλλά περισσότερο μένει στην εξέλιξη της πλοκής και στην μελέτη του ερωτικού πάθους των ηρώων, καταφέρνοντας ωστόσο να σε μεταφέρει, έστω και κατά προσέγγιση, στην εποχή. 

Η Αυγούστα εγκαταλείπει τον σύζυγο της Ιωάννη Μούχρα και ακολουθεί τον Βενετό Μάρκο Σανούτο, αιχμάλωτη μιας ακατανίκητης ερωτικής επιθυμίας. 

Η γλώσσα του Παπαδιαμάντη μπορεί να σας δυσκολέψει , γρήγορα όμως πιστεύω θα ξεπεράσετε την δυσκολία και η ιστορία θα σας "ρουφήξει".


Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->