Πώς το Pinterest θα αυξήσει τους επισκέπτες του blog σου

Διάβασε επίσης

Όταν σκεπτόμαστε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αμέσως το μυαλό μας πάει στο Facebook, το Twitter και μετά στο Instagram. Ειδικά αν είσαι blogger, αυτά τα τρία μέσα είναι τα πιο δημοφιλή για να προωθήσεις την δουλειά σου.

Social media για bloggers : Πώς να αξιοποιήσεις καλύτερα το Pinterest

Μια πλατφόρμα που ίσως να μην είναι τόσο δημοφιλής για την προώθηση της δουλειάς μας ( λόγω της έλλειψης αμεσότητας με τον αναγνώστη) είναι το Pinterest. Όμως το Pinterest είναι ίσως η πιο χρήσιμη πλατφόρμα για να διαφημίσεις με πολύ διακριτικό τρόπο το blog σου και αυτό οφείλεται σε αρκετούς λόγους:


1. Είναι μια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης στις κατηγορίες DIY, Events, μόδα, ομορφιά κά. Με το να ανεβάζεις pin από την σελίδα σου αλλά και να αφήνεις άλλους να ανεβάζουν pin από αυτήν, αυξάνεις τις πιθανότητες σου να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

2. Στέλνει κίνηση κατευθείαν στην σελίδα σου. Πατώντας πάνω στην εικόνα ο χρήστης κατευθύνεται στην πηγή της εικόνας, δηλαδή στην δική σου σελίδα.

3. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τα pin σου στο δικό τους board, για να μπορούν να επανέλθουν σε αυτά.

4. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα pin να γίνει viral κάθε φορά που κάποιος θα το κάνει repin. Η σελίδα σου γίνεται πρόσβαση σε νέο ακροατήριο. Αν ένα άτομο κάνει repin το pin σου, αυτό θα γίνει ορατό σε ένα μέχρι τρία τουλάχιστον επιπλέον άτομα.

5. Τα pin ζουν περισσότερο. Ένα tweet «ζει» μερικά λεπτά, ένα post στο Facebook μερικές ώρες αλλά ένα pin ζει πολύ περισσότερο. Παρ’ όλο που τα πιο πρόσφατα εμφανίζονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, τα pin σου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν σε αποτελέσματα αναζήτησης και να κοινοποιηθούν από άλλους χρήστες.

6. Τα pin δεν θεωρούνται διαφήμιση. Άσχετα αν προωθούν κάποια σελίδα, οι χρήστες δεν τα αντιλαμβάνονται ως διαφήμιση αλλά ως πηγή έμπνευσης και τα χρησιμοποιούν για δικό τους ( και ταυτόχρονα δικός σου ) όφελος.

7. Pinterest Analytics: Σε βοηθά να δεις πόση κίνηση έρχεται στην σελίδα σου από την συγκεκριμένη πλατφόρμα και ποια άρθρα σου έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Social media για bloggers : Πώς να αξιοποιήσεις καλύτερα το Pinterest


Πως τώρα μπορείτε να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά την πλατφόρμα αυτή;

  • Αρχικά πρέπει να μετατρέψετε τον λογαριασμό σας σε επαγγελματικό λογαριασμό για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Pinterest Analytics
  • Επίσης, προσπαθήστε να μοιράζετε πάντα τις πιο ποιοτικές σας φωτογραφίες που θα οδηγήσουν στα καλύτερα σας άρθρα. Extra tips: Φροντίστε οι φωτογραφίες σας να είναι έγχρωμες, αποφεύγετε τα πρόσωπα, και να είναι σε κάθετη μορφή. 

Συχνά αναφέρομαι στο Pinterest ως «το Google» του γάμου, αλλά έχει πλέον εξελιχτεί σε πηγή έμπνευσης για διάφορες περιστάσεις από θεματικά πάρτι γενεθλίων μέχρι και για συνταγές και οικονομικά tips. Είναι μια τόσο πολυδιάστατη πλατφόρμα που μπορούν να χρησιμμοποιήσουν όλοι οι bloggers για να αυξήσουν αποτελεσματικά την κίνηση στις ιστοσελίδες τους!



Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!

Ειρένα από το ιστολόγιο Ζωή σε τάξη (το ιστολόγιο καταργήθηκε)


2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Συμφωνω σε ολα. Ειδικα στο εξωτερικό τα ιστολόγια χρησιμοποιούν παρα ποκυ την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αλλα στην Ελλάδα εχει όντως τόσο δύναμη;
    Επίσης σε ενα προσωπικό ιστολόγιο όπως το δικό μου που όμως φυσικά και θελω να διαβάζονται οι αναρτήσεις μου μπορει να εχει καποια αξία;;;
    Σας γέμισα απορίες ε; :-) μου αρέσει παρα πολυ το πιντερεστ. Το χρησιμοποιώ συχνά αλλα πραγματικα δεν ξέρω αν το χρησιμοποιούν εξίσου στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ενδιαφερον αρθρο!
    Και εγω σιγα σιγα αρχιζω να χρησιμοποιω το pinterest!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->