Πώς να διαλέξεις τις σωστές αποχρώσεις για το μακιγιάζ και τα μαλλιά σου

Διάβασε επίσης

Πόσο συχνά άραγε μαγευόμαστε από τα άπειρα, όμορφα χρώματα που υπάρχουν γύρω μας, που όμως δε μας ταιριάζουν και δε μας κολακεύουν; Η επιλογή λάθος χρώματος κραγιόν, πάει και έρχεται, αλλά τι γίνεται εάν επιλέξουμε λάθος χρώμα για να βάψουμε τα μαλλιά μας; Μια μικρή καταστροφή…

Πώς να διαλέξεις τις σωστές αποχρώσεις για το μακιγιάζ και τα μαλλιά σου

Γράφει η Ελένη από το ιστολόγιο Lenart Lover



Κάθε γυναίκα, έχει τα δικά της φυσικά, χρωματικά χαρακτηριστικά, έτσι ανάλογα με αυτά τα χαρακτηριστικά ,ανήκει και σε μια εποχή. Χρήσιμο είναι λοιπόν, καθεμία από εμάς να γνωρίζει σε ποια εποχή ανήκει και ποια χρωματική παλέτα της ταιριάζει. Ανάλογα το χρώμα της επιδερμίδας μας, το χρώμα το μαλλιών και των ματιών μας, ανήκουμε σε μια από τις τέσσερις εποχές, στο Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο, τον Χειμώνα και την Άνοιξη. Ας ξεκινήσουμε με το Καλοκαίρι.


Η γυναίκα Καλοκαίρι έχει λευκό δέρμα, μπλε, πράσινα μάτια και ξανθά μαλλιά ή καστανά σαντρέ. Της ταιριάζουν τα απαλά ροζ, καρπουζί, βιολετί, γενικώς ψυχρά χρώματα και πρέπει να αποφεύγει τα πορτοκαλί, κίτρινα ,οτιδήποτε σε θερμά χρώματα. Γυναίκα Καλοκαίρι είναι η Sharon Stone .


Η γυναίκα Χειμώνας είναι η γνωστή σε όλους μας, Χιονάτη. Έχει ψυχρό, λευκό δέρμα, μαύρα, σκούρα καφέ, σκούρα μπλε μάτια και μαύρα ή σκούρα καστανά μαλλιά. Της ταιριάζουν τα δαμασκηνί, μπορντό, ασημί, ανθρακί χρώματα και αποφεύγει τα μουσταρδί, ζεστά καφέ, χάλκινα χρώματα. Γυναίκα Χειμώνας είναι η Τζένη Καρέζη.



Η γυναίκα Άνοιξη έχει το δέρμα της υγείας, ζεστή επιδερμίδα με ροδακινί υποτόνους, μελί, καστανά, πράσινα μάτια και ξανθά, χρυσά μαλλιά ή μελί. Της ταιριάζουν όλα τα φρουτένια χρώματα, ροδακινί, κοραλλί, πορτοκαλί και αποφεύγει τα μαύρα, λαδί, γενικώς τα μουντά χρώματα. Γυναίκα Άνοιξη είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη.






Και τελειώνουμε με την γυναίκα Φθινόπωρο. Έχει σταρένιο, ζεστό δέρμα, μελί, ζεστά καφέ, πράσινα μάτια και καστανοκόκκινα, μελί, ξανθοκίτρινα μαλλιά. Της ταιριάζουν τα χακί, σομόν, πορτοκαλί ,nude,κόκκινα της φωτιάς χρώματα και αποφεύγει μαύρο, κουφετί, γκρι. Γυναίκα Φθινόπωρο είναι η Kim Kardashian.



Σε γενικές γραμμές λοιπόν, έχουμε τις γυναίκες Καλοκαίρι, Χειμώνα που τα χρώματα τους είναι ψυχρά και τις γυναίκες Άνοιξη, Φθινόπωρο με θερμά χρώματα. Γνωρίζοντας την χρωματική μας παλέτα, αποφεύγουμε τις λάθος αποχρώσεις στο μακιγιάζ μας, κάνουμε τις σωστές επιλογές χρωμάτων στα ρούχα μας και αναδεικνύουμε τα όμορφα, μοναδικά χαρακτηριστικά μας!


Ελένη από το ιστολόγιο Lenart Lover

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->