4 ταινίες που θα σε κάνουν να δεις το σχολείο με άλλο μάτι

Διάβασε επίσης

  Είναι Σάββατο και αν δε σκοπεύεις να βγεις έχω να σου προτείνω ένα μαραθώνιο ταινιών για να περάσεις το απόγευμα-βράδυ σου.

 Τηλεφώνησε στις φίλες σου, συμφοιτήτριες, συμμαθήτριες, whatever, και αλλάξτε μαζί τον τρόπο που βλέπετε το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο με 3 "δράματα" και μια κωμωδία .

4 ταινίες που θα σε κάνουν να δεις το ΣΧΟΛΕΙΟ με άλλο μάτι





Mona Lisa Smile (Το χαμόγελο της Μόνα Λίζα) 2003
Μια νεοφερμένη καθηγήτρια σε ένα κολλέγιο θηλέων στην Αμερική του 1953 θα βρει αντίσταση από τις φοιτήτριες όταν προσπαθεί να προσεγγίσει τη Μοντέρνα Τέχνη με μη παραδοσιακές μεθόδους. Θα έρθει σε σύγκρουση με τις φοιτήτριες όχι μόνο για τον τρόπο διδασκαλίας της αλλά και για τις φιλελεύθερες για εκείνη την εποχή ιδέες της, αφού παροτρύνει τις φοιτήτριές της να κάνουν κάτι περισσότερο από το να γίνουν νοικοκυρές.
Πέρα από τις σχέσεις δασκάλου μαθητή, η ταινία εστιάζει στην προσωπική ζωή αρκετών φοιτητριών και στις μεταξύ τους φιλίες.
Look forward to: Πώς μέσα από ένα μάθημα Μοντέρνας Τέχνης οι χαρακτήρες της ταινίες ωριμάζουν και έρχονται πιο κοντά στον εαυτό τους και τα όνειρά τους.
Julia Roberts, Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal, Julia Stiles, Ginnifer Goodwin.

Freedom Writers -2007

Μια ενθουσιώδης καθηγήτρια αρχίζει να αμφιβάλει για τις ικανότητές της όταν οι μαθητές της, παιδιά από πολλές διαφορετικές κουλτούρες και μειονότητες, αδιαφορούν για το μάθημα και το σχολείο. Όταν το σχολείο αρνείται να προσφέρει βιβλία στους συγκεκριμένους μαθητές, εκείνη θα αγοράσει βιβλία και θα οργανώσει εκδρομές δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται πραγματικά, αλλάζοντας τη συμπεριφορά των μαθητών της. Η επιτυχία στο σχολείο όμως έχει αντίκτυπο στην προσωπική της ζωή.
Look forward to: Πώς ο ενθουσιασμός και η επιμονή ενός δασκάλου μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των μαθητών και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή, πώς το σχολείο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγουν από το προβληματικό τους –πολλές φορές εγκληματικό- περιβάλλον.
Hillary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn.


Wont back down -2012
Μια μητέρα αγανακτεί με την ανικανότητα των δασκάλων και του εκπαιδευτικού συστήματος όταν η κόρη της πασχίζει στο σχολείο λόγω μαθησιακών δυσκολιών. Όταν κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται εκείνη θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει την κατάσταση. Με δυσκολία πείθει μια από τις δασκάλες να τη βοηθήσει στην προσπάθειά της να πάρει τον έλεγχο του σχολείου και να ξεφύγει από την επιρροή των συνδικαλιστικών σωματείων.
Look forward to: Πώς μια μητέρα με πίστη στα ιδανικά της θα καταφέρει να φέρει κοντά γονείς, δασκάλους και παιδιά και να σώσει σχολείο τους.
Maggie Gyllenhaal, Viola Davis, Emily Alyn Lind, Holly Hunter, Oscar Isaak.

Easy A -2010

Κωμωδία με επίκεντρο μια κοπέλα Λυκείου που φέρει τη φήμη της εύκολης. Αντί να αμυνθεί υπέρ της αγνότητάς της αρχίζει να ντύνεται προκλητικά και παλεύει για να διατηρήσει τη φήμη ζωντανή. Με πολλές αναφορές στο βιβλίο «Το Άλικο Γράμμα» (The Scarlet Letter) -που αξίζει να το διαβάσετε αν δεν το έχετε διαβάσετε ήδη-, με φιλίες που τίθενται υπό αμφισβήτηση και νεανικούς έρωτες, φημολογούμενους και αληθινούς, η ταινία απεικονίζει με κωμικότητα και χιούμορ τη σχολική ζωή αλλά και την καθημερινότητα μιας έφηβης. Μια πιο ανάλαφρη πρόταση αν δεν είστε σε διάθεση για άλλο ένα σχολικό δράμα.
Look forward to: Πώς είναι να μεγαλώνεις με γονείς που έχουν πιο προοδευτικές ιδέες από τους συμμαθητές σου.


Emma Stone, Thomas Haden Church, Lisa Kudrow, Stanley Tucci, Patricia Clarkson.

Πες μου στα σχόλια αν έχεις δει κάποια από αυτές τις ταινίες!

Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->