Τα 5 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά

Διάβασε επίσης

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για ανταλλαγές δώρων μπροστά από το δέντρο, και για χαρούμενες οικογενειακές στιγμές! Και μιας και αναφέραμε τα δώρα, τι καλύτερη ιδέα από ένα βιβλίο;

Τα 5 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά -Guest post

Τα παιδικά βιβλία είναι η πιο αγνή, αλλά και οικονομική μορφή ψυχαγωγίας που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός στο παιδί του. Τα βιβλία βοηθούν το παιδί να αναπτύξει την κριτική του σκέψη, αλλά και να μάθει για πράγματα που θα το απασχολήσουν στην υπόλοιπη ζωή του, με έναν αθώο και κατανοητό τρόπο.

Σε αυτό το άρθρο θα σου προτείνω πέντε χριστουγεννιάτικα βιβλία για όλες τις ηλικίες, που με συντρόφευαν από μικρή μέχρι και σήμερα.

Γιατί ποιος είπε ότι τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά; 





1. Ο Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά – Βούλα Μαστόρη
Εκδόσεις Πατάκη Συλλογή μικρά σπουργιτάκια
(Ηλικίες από 5 ετών και άνω)
Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο από τη Βούλα Μαστόρη (που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή), μιλάει για τη διαφορετικότητα και τις φυλετικές διαφορές, αλλά και θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό του χωρισμού των γονιών. Για ηλικίες από 5 ετών και άνω, και μέσα σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, οι μικροί φίλοι θα μπορέσουν να αντιληφθούν πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, και πως ένα διαζύγιο δε χωρίζει την οικογένεια.


2.Τα χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα- Σέλμα Λάγκερφελ
Εκδόσεις Καστανιώτη Νεανική Βιβλιοθήκη
(Ηλικίες από 10 ετών και άνω)
Το βιβλίο τα χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα είναι μια συλλογή τεσσάρων ιστοριών που συνδυάζουν την παράδοση και τους μύθους. Τέσσερις χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μαθαίνουν στα παιδιά τη δύναμη της αγάπης, της ζεστασιάς και της θυσίας. Το κάθε ένα από τα τέσσερα χριστουγεννιάτικα διηγήματα που περιλαμβάνει, (Τα χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα, Η Γριά-Αγνή, Η Φωλιά, Γιατί ο παπάς έζησε τόσα πολλά χρόνια) είναι δοσμένο μέσα από ένα πρίσμα ανθρωπιάς απλών αλλά και αποδιωγμένων από την κοινωνία ανθρώπων. Η δύναμη της αγάπης μπορεί να μαλακώσει ακόμα και την πιο σκληρή ψυχή.

3.Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα- Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Εκδόσεις Άγκυρα
(Απόδοση για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών )
Σε αυτή τη συλλογή θα βρείτε χριστουγεννιάτικα διηγήματα του μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, δοσμένα με απλό τρόπο στη νεοελληνική γλώσσα. Οι κλασικές αυτές ιστορίες θα μυήσουν τα παιδιά στην κλασσική νεοελληνική λογοτεχνία και θα τα φέρουν σε επαφή με ένα μέρος από το μεγάλο έργο του Παπαδιαμάντη. Ιστορίες με άρωμα Ελλάδας μιας άλλης εποχής που χάρη στη διαχρονικότητα τους διαβάζονται ακόμη και σήμερα.
Τα 5 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά -Guest post

4.Η τάξη που πετάει- Έριχ Κέστνερ
Εκδόσεις Ψυχογιός Παγκόσμια Νεανική Βιβλιοθήκη
(Ηλικίες από 9-13 ετών)
Το βιβλίο Η τάξη που πετάει έχει βραβευτεί με το ‘Διεθνές Βραβείο Άντερσεν’ και αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η τάξη που πετάει είναι μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία που σε αγγίζει από τις πρώτες σελίδες και σε γεμίζει συναισθήματα. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας δείχνει πως αν αφήσουμε την καρδιά μας να μιλήσει μπορούμε να κάνουμε πραγματικά θαύματα. Να φέρουμε σε επαφή δύο φίλους που έχουν χαθεί εδώ και χρόνια, να στείλουμε ένα αγόρι να γιορτάσει μαζί με την οικογένεια του ακόμα και αν είναι στριμωγμένη οικονομικά ή να δώσουμε χαρά σε ένα παιδί που βρίσκεται στο κρεβάτι του χρονιάρες μέρες. Αυτά και άλλα πολλά ‘μαγικά’ ξεπηδάν από τις σελίδες αυτού του βιβλίου!

5. Μαγικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες  - Συλλογικό
Εκδόσεις Κέδρος
(Για όλες τις ηλικίες!)
Ένα συλλογικό βιβλίο που περιλαμβάνει εννέα ιστορίες πολύ γνωστών συγγραφέων. Τα Χριστούγεννα των Πειρατών της Αντέλ Τζέρας, το Ένα Κουτί Γεμάτο Μαγεία της Μάλορι Μπλάκμαν, Το Πιο Μικρό Έλατο της Μαίρη Ντίκινσον, Το Μαγικό Αστέρι της Ρουθ Σιλβέστερ, Το δώρο του Τζέιμι της Ελίζαμπεθ Λίντζι, Το Χριστουγεννιάτικο Σάλι της Σου Στοπς, το Φλόρνες της Ανν Ράφελ, το Όταν Κάθε Μέρα Ήταν Χριστούγεννα της Τζιν Γιουρ και τέλος το Πράσινο Ποντίκι της Γκίλιαν Κρος. Εννέα μαγικές ιστορίες που θα κάνουν ακόμα και τον πιο… άπιστο άνθρωπο να πιστέψει στο θαύμα και στη μαγεία των Χριστουγέννων!

Χαρά από το ιστολόγιο Read o'clock

Διάβασε σχετικά: Βιβλιοπροτάσεις για κάθε εποχή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->