Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

Διάβασε επίσης


Ένας από τους δισεκατομμύρια λόγους που λατρεύω τα Χριστούγεννα είναι η ανταλλαγή δώρων. Κάθε φορά που βγαίνω στα μαγαζιά για την αναζήτηση του τέλειου δώρου για τους αγαπημένους μου με κατακλύζει ένα κύμα χαράς. Όταν δίνω το δώρο στον παραλήπτη έχω τόση ανυπομονησία που καμιά φορά το ξετυλίγω μόνη μου για να το δει πιο γρήγορα.

Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

Υπάρχουν όμως και οι δύσκολες περιπτώσεις. 
  • Τι δώρο να κάνεις στην κολλητή σου, στην αδερφή σου ή
  •  σε πρόσωπα που έχεις εξαντλήσει κάθε ιδέα;
  •  Σε ένα νέο συνάδελφο που δε γνωρίζεις καλά;
  • Στην οικοδέσποινα του πάρτυ που είναι φίλη φίλου;
 Φυσικά και σου έχω τη λύση!
Πάμε να δούμε...
Δώρα για «δύσκολους παίχτες»


  • Για τη γιαγιά και τον παππού που έχεις εξαντλήσει όλο το stock σε κραγιόν-μανό- εσάρπα για τη γιαγιά ή κάλτσες-πουκάμισα-καζάκες για τον παππού υπάρχει κάτι που θα τους συγκινήσει όσο καμία εσάρπα και κανένα πουκάμισο. Ένα χειροποίητο ημερολόγιο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις φωτογραφίες που να απεικονίζουν τα πρόσωπα της οικογένειας και στο τέλος της κάθε φωτογραφίας να «κολλήσεις» ένα μηνιαίο ημερολόγιο. Θα μπορούσες βέβαια να παίξεις και περισσότερο! Σε κάθε μήνα επέλεξε μια φωτογραφία του προσώπου που έχει γενέθλια ή γιορτή ή έχει κερδίσει σε κάποιον αγώνα κ.ο.κ. Επίσης οι καλοκαιρινοί μήνες μπορούν να έχουν φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές ενώ ο μήνας Δεκέμβριος μια όμορφη οικογενειακή φωτογραφία!
Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

  • Η κολλητή ή η αδερφή είναι άλλη μια περίπτωση εξάντλησης ιδεών. Της έχεις πάρει ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα, αξεσουάρ και στη χειρότερη περίπτωση της έχεις πάρει όλα τα παραπάνω όμως εκείνη εξακολουθεί να δανείζεται τα δικά σου πράγματα. Ήρθε η ώρα να της προσφέρεις ένα δώρο «εμπειρίας». Εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου της καλλιτέχνη, περιποίηση σε Spa, το αγαπημένο της extreme sport, ή ακόμα και συνδρομή για pilates ή yoga. Το καλύτερο;Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε μαζί! Έτσι δεν θα δώσεις μόνο τη χαρά του δώρου, αλλά και μια ευκαιρία για να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί!
  • Έχεις μια νέα συνάδελφο που γνωριστήκατε πριν από μερικούς μήνες και γνωρίζεις μόνο ελάχιστα πράγματα για εκείνη. Καθώς όμως είσαι στο κλίμα των ημερών θέλεις να προσφέρεις μικρά όμορφα δωράκια παντού. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι, καθώς ένα γούρι θα σε βγάλει από την πολύωρη αναζήτηση. Πρόσεξε όμως, καλύτερα να είναι μικρό και χαριτωμένο, ώστε να μπορεί να το φοράει σαν κόσμημα ή να το κρεμάσει στα κλειδιά της. Τα μεγάλα διακοσμητικά γούρια είναι εξίσου όμορφα, άλλα θα πρέπει να γνωρίζεις και τη διακόσμηση του σπιτιού για να το πετύχεις.
Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

  • Είσαι καλεσμένη σε πάρτυ και δεν έχεις ιδέα τι δώρο να πάρεις για την οικοδέσποινα/οικοδεσπότη. Εφόσον είστε φίλοι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού το δώρο μπορεί να είναι προσωπικό. Όταν δε γνωρίζεστε καλά ή είναι φίλος-η φίλου-ης τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Αρχικά θα μπορούσες να φτιάξεις μια Χριστουγεννιάτικη σύνθεση. Όλοι αγαπούν τα μοναδικά χειροποίητα δώρα. Αν θεωρείς ότι δεν «πιάνουν τα χέρια σου» ή δεν έχεις χρόνο για κάτι τέτοιο, τότε μπορείς να βασιστείς στη δύναμη των αρωματικών κεριών. Στο εμπόριο υπάρχουν κεριά με δεκάδες αρώματα, όπως σοκολάτα, φουντούκι, κανέλα, μυρωδιές που παραπέμπουν σε γνωστά επώνυμα αρώματα κ.ο.κ.
Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

  • Σε περίπτωση που είσαι εσύ η οικοδέσποινα του πάρτυ και θέλεις να κάνεις ένα συμβολικό δωράκι στους καλεσμένους, τότε μπορείς να ζωγραφίσεις χαρούμενα Χριστουγεννιάτικα θέματα σε ξυλάκια κανέλας. Τα ξυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωματικά χώρου ή ως στολίδια για το δέντρο, αναλόγως με το πώς θα τα «δέσεις». 
Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους

Κι ένα τελευταίο hint! Είναι πολύ όμορφο το δώρο να συνοδεύεται από μια κάρτα γεμάτη ευχές. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι δεν έχει σημασία πόσο ακριβό ή πρωτότυπο δώρο θα προσφέρεις, καθώς η κίνηση από μόνη της δείχνει τη σκέψη και την αγάπη σου στο άλλο πρόσωπο. Γιατί λοιπόν να μην το εκφράσεις και γραπτώς;

Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους



Σου εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα πιο όμορφα, τα πιο μοναδικά, τα πιο χαρούμενα, τα πιο συναρπαστικά και να πλημμυρίζουν από αγάπη!

Βίλλυ από το ιστολόγιο Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->