17 πράγματα που πρέπει να κάνεις για το blog σου το 2017

Διάβασε επίσης

Σήμερα θα δούμε 17 πράγματα που πρέπει να κάνεις  για το ιστολόγιό σου το 2017 αν θέλεις να είσαι up to date με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο.
Προσπάθησε να βρεις το χρόνο να τα κάνεις όλα ή αυτά που δεν έχεις κάνει ήδη ώστε να πας το μπλογκ σου ένα βήμα παραπέρα αυτή τη χρονιά.

17 things you must do for your blog in 2017 new blogging tips


17 πράγματα που πρέπει να εφαρμόσεις στο blog σου το 2017


1.Να προσθέσεις favicon ή να το ανανεώσεις (The KM Projects)
Το Favicon κάνει το μπλογκ σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, το χαρακτηρίζει και μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν σου. Μην το αμελείς!
2.Να προσθέσεις Back to top button
Αν θες να κάνεις την περιήγηση στο μπλογκ σου ευκολότερη, αυτό είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Θα διευκολύνει πάρα πολύ τους αναγνώστες σου, πίστεψέ με!



3.Να ελέγξεις τα σπασμένα links και να τα διορθώσεις (Despina's studio)
Βλάπτουν το SEO σου, βλάπτουν την επισκεψιμότητα του μπλογκ σου, υποβαθμίζουν την εμπειρία περιήγησης των αναγνωστών. Τι άλλο να πω για να σε πείσω να τα διορθώσεις;
4.Να προσθέσεις ένα Pin it Button στις εικόνες
Αν θέλεις να μοιράζονται οι αναγνώστες τις αναρτήσεις σου στο Pinterest τότε πρέπει να τους διευκολύνεις. Δεν έχουν όλοι το Pinterest button στον Browser τους.Αν όμως υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω στην εικόνα, τότε όλα γίνονται πιο απλά!
5.Να προσθέσεις social media sharing buttons σε κάθε ανάρτηση(Despina's studio)
Ισχύει ό,τι και παραπάνω, αν θέλεις να μοιράζονται τις αναρτήσεις σου στα social media πρέπει να τα προσθέσεις οπωσδήποτε στο μπλογκ σου.Κανείς δε θα μπει στον κόπο να κάνει copy paste το url της ανάρτησής σου για να το μοιραστεί στο facebook ή στο twitter.Με το κουμπάκι όμως θα του πάρει λιγότερο από 20 δεπτερόλεπτα να ανεβάσει την ανάρτησή σου στο timeline του.
6.Να οργανώσεις ένα giveaway
Αν θέλεις να ευχαριστήσεις τους αναγνώστες σου για τη στήριξή τους, είναι κι αυτός ένας τρόπος!
7.Να οργανώσεις καλύτερα τη sidebar
Η sidebar είναι ο καθρέφτης του μπλογκ σου. Αν είναι οργανωμένη και τακτοποιημένη μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου. Αν έχεις αφημένα εκεί γκάτζετ από την εποχή των δεινοσαύρων το μόνο που κάνεις είναι να αποπροσανατολίζεις τους αναγνώστες σου!
8.Να αξιοποιήσεις το υποσέλιδο του ιστολογίου σου
Αν κάποιος έκανε scroll down ή διάβασε όλη τη σελίδα του ιστολογίου σου και έφτασε μέχρι εκεί, αντάμοιψέ τον!Πρόσθεσε στο υποσέλιδο πράγματα που θα ενισχύσουν την περαιτέρω επικοινωνία με τους αναγνώστες σου και αφαίρεσε ό,τι είναι περιττό.
9.Να αρχίσεις να ασχολείσαι με το SEO
Αν το αγνοείς, θα σε αγνοούν οι μηχανές αναζήτησης!Κρίμα δεν είναι να γράφεις τόσο όμορφες αναρτήσεις και να μην τις διαβάζει κανείς; Βοήθησε τους πιθανούς αναγνώστες σου να σε ανακαλύψουν αξιοποιώντας το SEO για να βγαίνεις ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
17 things you must do for your blog in 2017

10.Να φτιάξεις ένα media kit και
11.Να αρχίσεις να επικοινωνείς με εταιρίες για να μπορέσεις
12.Να αρχίσεις να βγάζεις χρήματα από το Blog σου
Γιατί αυτή τη χρονιά να μην πας το μπλογκ σου ένα βήμα παραπέρα; Γιατί να μην αρχίσεις να κερδίζεις κάποια χρήματα από την ενασχόλησή σου με αυτό; Στο εξωτερικό το μπλογκινγκ είναι επάγγελμα και σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται και στην Ελλάδα μια συμπληρωματική πηγή εισοδήματος.Γιατί να μην την αξιοποιήσεις;
13.Να κάνεις buck up στη σχεδίαση του blog σου
14.Να κάνεις back up στις αναρτήσεις/περιεχόμενο του blog σου 
Δε φαντάζομαι να θέλεις να βρεθείς προ εκπλήξεως αν γίνει κάτι (μακριά απο'μας) με τον blogger και τα τρελά που κάνει κατά καιρούς. Φύλαγε τα ρούχα σου, να'χεις τα μισά και κάνε back up στις αναρτήσεις σου για να τις έχεις όλες!
15.Να γράψεις ένα guest post για το edityourlifemag και γενικά να ξεκινήσεις να συνεργάζεσαι με άλλες bloggers. Θα φέρεις και περισσότερο κόσμο στο μπλογκ σου, αλλά κυρίως θα γνωρίσεις άτομα με ίδια ενδιαφέροντα με σένα!
16.Να ξαναζωντανέψεις τις παλιές αναρτήσεις σου. Μην αφήνεις τις παλιές αναρτήσεις να θαφτούν κάτω από τα νέα ποστ!Ξαναδημοσίευσέ τις στα social media, αφού τους κάνεις το απαραίτητο ρετουσάρισμα (ανανέωση εικόνων κλπ).
17.Να κάνεις τις αναρτήσεις σου πιο ευκολοδιάβαστες . Δε χρειάζεται να σου πω πόσο σημαντικό είναι οι αναρτήσεις σου να είναι ευανάγνωστες και προσπελάσιμες, να μην κουράζουν και να μην είναι βαρετές στα μάτια του αναγνώστη. Κάνε τους αναγνώστες σου να μείνουν περισσότερη ώρα στο ιστολόγιό σου , φροντίζοντας απλώς τη μορφοποίηση των νέων αλλά και των παλιότερων αναρτήσεων ώστε να μην είναι κουραστικές, ειδικά στις μικρές οθόνες των κινητών και των τάμπλετ.

17 things you must do for your blog in 2017 new blogging tips



Θέλω στα σχόλια να μου πεις πόσα από τα παραπάνω έχεις κάνει και πόσα σου έχουν μείνει,
αλλά και τι σκέφτεσαι να κάνεις ΕΣΥ για το blog σου το 2017;

Δέσποινα από το ιστολόγιο Despina's Studio


10 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Τι καλά που μας τα θυμίζετε και μας οργανώνετε! Ευχαριστώ πολύ πολύ και για την αναφορά! Βουρ στη δουλειά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα, είναι χαρά μας να σας βοηθάμε!Εξάλλου, όπως βλέπεις κι εσύ μας βοήθησες σ'αυτό το post !

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει που βάζεις χρονικό περιθώριο όλη τη χρονιά και δε με αγχώνεις! Θα την τυπώσω την λίστα! Είσαι φανταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Ένα δυο πραγματάκια κάθε μήνα αν κάνουμε νομίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τα καταφέρουμε!

      Διαγραφή
  3. Μια υπενθύμιση πάντα χρειάζεται Δέσποινα και βρίσκω πολύ καλό, το φύλλο εργασίας που προτείνεις! Ευτυχώς λίγα μου λείπουν από τη λίστα σου και θα τα προσπαθήσω το συντομότερο...
    Ευχαριστούμε φίλη!
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, αυτό είναι πολύ ευχάριστο!Εμένα μου λείπουν αρκετά, αλλά σιγά σιγά θα τα προσθέσω κι εγώ!

      Διαγραφή
  4. Έχω κάνει ήδη τα περισσότερα από την υπέροχη λίστα σου.Ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι τόσο σημαντικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ που τα διαβάζετε και χαίρομαι που τα βρίσκεται χρήσιμα!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ανάρτηση, μπράβο κορίτσια! Αυτο το media kit πρέπει να το κάνω, επισης ενα ρετουσάρισμα παλιών αναρτήσεων εχει καιρό να γίνει. Το guest post για το edit your life ειναι συνεχώς στο μυαλό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε τα στο πρόγραμμα, αν κάνεις λίγες λίγες αναρτήσεις κάθε βδομάδα θα είναι πιο εύκολο το ρετουσάρισμα, όλα μαζί δε γίνονται!Θα περιμένουμε με μεγάλη χαρά το guest post σου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->