Cinnamon Monkey Bread: απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!

Διάβασε επίσης

Φίλη μου καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και χαρά! Οι γιορτές τελείωσαν, ανοίγουν τα σχολεία και πάλι κι εσύ επιστρέφεις στη δουλειά. Τι σου έχω λοιπόν; Cinnamon Monkey Bread!!! Συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη και τέλεια ιδέα για πρωινό ή σνακ!


Cinnamon Monkey Bread


Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε...

Cinnamon Monkey Bread ulika


350ml χλιαρό γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
20gr ξερή μαγιά
3 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200gr λιωμένο βούτυρο
800gr αλεύρι για τσουρέκι

Για τη γέμιση θέλουμε...
100gr λιωμένο βούτυρο
220gr ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα

Ας δούμε βήμα βήμα τη συνταγή...
Ανακάτεψα σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και το άφησα να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Το μετέφερα στο μίξερ μου και πρόσθεσα 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι κι άρχισα να το ανακατεύω. Σταδιακά πρόσθεσα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λιωμένο βούτυρο. Μετά λίγο λίγο έβαλα το αλεύρι και το άφησα να χτυπηθεί μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.

Cinnamon Monkey Bread zymi


Αφού ετοιμάστηκε η ζύμη, άνοιξα σε παραλληλόγραμμο σχήμα κι άλειψα με το λιωμένο βούτυρο για τη γέμιση. στη συνέχεια πασπάλισα όλη την επιφάνεια με την κανελοζάχαρη.

Cinnamon Monkey Bread


Το τύλιξα προσεκτικά σα μακρύ μπαστούνι, το έκλεισα σα στεφανάκι και το έβαλα στη φόρμα του κέικ.
Έψησα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Tips: Η φόρμα του κέικ να είναι αρκετά μεγάλη γιατί η ζύμη φουσκώνει αρκετά κατά το ψήσιμο.

Cinnamon Monkey Bread in the oven


Για να βεβαιωθώ ότι είναι έτοιμο έκανα το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι στη ζύμη και το συστήνω και σε εσένα γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός!

Περιττό να σου πω πως όση ώρα ψηνόταν το σπίτι είχε γεμίσει με την υπέροχη μυρωδιά της κανέλας σε συνδυασμό με το άρωμα πορτοκαλιού. Και τώρα που σου γράφω έχει μείνει κάτι λιγότερο από το μισό. Ακόμα κι ο Βαγγελίνος έδειχνε την πιατέλα κι έλεγε συνέχεια "μαμ..."μαμ".


Cinnamon Monkey Bread


Είναι μια συνταγή εύκολη και θα σου λύσει τα χέρια για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στην καθημερινότητα. Μπορείς να το κάνεις πρωινό ή ακόμα και σνακ για το σχολείο ή το γραφείο.
Εγώ το δοκίμασα μαζί με ένα ποτήρι γάλα!

Cinnamon Monkey Bread with milk

Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις!!!

Αν το φτιάξεις μην ξεχάσεις να μου αφήσεις σχόλιο εδώ με τις εντυπώσεις σου!!!
Αλήθεια εσύ τι σνακ προτιμάς;

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα... φιλάκια!

Έλενα



8 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Απαντήσεις
    1. Δεσποινακι μου να το τολμησεις και θα με θυμηθεις!!! Σε φιλω γλυκια μου!!!

      Διαγραφή
  2. Πωπω, Λενάκι, φαίνεται λαχταριστό! Λατρεύω συνδιασμό κανέλλας και πορτοκαλιού, οπότε θα το κάνω σίγουρα σύντομα!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Κατ' αρχάς καλή χρονιά να έχετε, με υγεία κι ό,τι καλύτερο επιθυμείτε! Φαίνεται υπέροχο και θα το λατρέψουν σίγουρα τα τρία μικρά μου! Μου λύνει τα χέρια και σχετικά με το σχολείο ενώ αγαπώ την κανέλλα! Μία ερώτηση μόνο: το αλεύρι για τσουρέκι μπορώ να το αντικαταστήσω με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με το απαραίτητο baking powder φυσικά! Δυστυχώς οι καταστάσεις δεν με ευνοούν να αγοράζω αλεύρι για τσουρέκι, είναι ιδιαιτέρως ακριβό για το βαλάντιό μου κι όταν μάλιστα -τρία παιδιά γαρ- πρέπει σχεδόν καθημερινά κάτι να φτιάχνω διότι δεν θέλω να τρώνε τα έτοιμα γλυκά και αλμυρά σνακ και τους ετοιμάζω σπιτικά! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανη μου καλησπερα καλη χρονια με υγεια και χαρα και πανω απ'ολα να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!! Για να ειμαι ειλικρινης δεν το εχω δοκιμασει. Θα σου πω οτι εγω πηρα το αλευρι των μυλων Αγιου Γεωργιου και το 1 κιλο κοστισε περιπου 1,5€ (πληροφοριακα στο λεω). Το αποτελεσμα ειναι τσουρεκενιο γι'αυτο προτεινεται και το συγκεκριμενο ειδος αλευριου! Αν το αντικαταστησεις θεωρω οτι θα γινει ενα ωραιοτατο κεικ κανελας γιατι τη ζυμη του κεικ δε μπορεις να την κανεις μπαστουνι... απλα θα τη ριξεις στη φορμα...Αν το φτιαξεις στειλε μου μηνυμα με την γνωμη σου για το αποτελεσμα! Θα χαρω πολυ!!! Καλο βραδυ!!!

      Διαγραφή
    2. Κατ αρχήν φοβερηηηηη συνταγή !!!!!!!!!!!οσον αφορά την απορία σας για το αλεύριτο συγκεκριμένο αλεύρι για τσουρέκι θεωρείται απλώς πιο "δυνατό "κάνει σαφώς και το γ.ο.χ γιατί το φούσκωμα το κάνει η μαγιά !! Εγω για χρόνια για τα πάντα χρησιμοποιούσα γ.ο.χ. με εξαιρετική επιτυχία .λοιπον περιμένουμε με ανυπομονησία την νέα δημοσίευση .

      Διαγραφή
    3. Σωστη η παρατηρηση σου Βασουλα μου!!! Ελπιζω να διαβασει και το δικο σου σχολιο η φιλη μας!!! Μεινε συντονισμενη και τα καλυτερα ερχοντα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->