Πώς να χάσεις τα κιλά των γιορτών

Διάβασε επίσης

Πέρασαν οι γιορτές και το αγαπημένο σου παντελόνι δεν κουμπώνει; Κανένα άγχος, γιατί σου έχω ευχάριστα νέα! Το ήξερες ότι τα κιλά που βάζουμε σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να τα χάσουμε σε εξίσου μικρό χρονικό διάστημα; Αμέ! Γι' αυτό πάρε βαθιά ανάσα και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές! Και μέχρι το τέλος του μήνα (το αργότερο) όχι μόνο θα κουμπώνει το αγαπημένο σου παντελόνι, αλλά θα σου είναι και μεγάλο!




Τις παρακάτω συμβουλές τις γνωρίζεις ήδη, απλά καμιά φορά χρειάζεται μια μικρή υπενθύμιση!

1. Αρχικά πρέπει να καταπολεμήσεις την κατακράτηση. Που σημαίνει (το γνωστό πλέον) πίνε πολύ νερό. Και τσάι, χωρίς ζάχαρη όμως. Απέφυγε το αλκοόλ, που το παράκανες αυτές τις μέρες, και ελάττωσε λίγο τον καφέ.

2. Βάλε λίγο πρασινάδα στο πιάτο σου. Μαρούλι και αγγούρι είναι τα δύο λαχανικά που στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από νερό. Δε σου προκαλούν πρηξίματα και βοηθούν και στην καταπολέμηση της κατακράτησης που λέγαμε παραπάνω. Οπότε στο μεσημεριανό σου πρόσθεσε και ένα πιάτο που να περιλαμβάνει αυτά τα λαχανικά.

3. Ελάττωσε τα γλυκά. Ευτυχώς η περίοδος των μελομακάρονων και των διπλών πέρασε, οπότε θα έχεις και λιγότερους πειρασμούς. Προσπάθησε για λίγες μέρες να τα αποκλείσεις εντελώς από τη διατροφή σου. Λίγες μέρες είναι, κάνε υπομονή! Όταν θα δεις τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει δεν θα θέλεις να τα ξαναπλησιάσεις!

4. Ξεκίνα περπάτημα. Για να μη σου πω ξεκίνα γυμναστήριο και με θεωρήσεις και βάρβαρη, απλά περπάτα! Ανέβα από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, κατέβα μια στάση νωρίτερα από τον τελικό προορισμό σου, άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι και πήγαινε με τα πόδια εάν θέλεις να κινηθείς στην πόλη σου. Κι όμως, τόσο μικρές αλλαγές φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα!

5. Φάε γερό πρωινό. Μπορεί να περιλαμβάνει δημητριακά, φρούτα, γιαούρτι, ψωμί με μέλι, εσύ επιλέγεις! Πάντως μην το παραλείψεις. Το πρωινό σου δίνει ενέργεια και σε αποτρέπει από το τσιμπολόγημα στη διάρκεια της ημέρας.Διάβασε σχετικά:7 ιδέες για υγιεινό πρωινό

6. Κάνε δραστηριότητες το απόγευμα. Είναι γεγονός ότι όταν νυχτώνει μας πιάνουν λιγουρίτσες. Για να αποφύγεις το άσκοπο άνοιξε-κλείσε του ψυγείου και τις περιττές θερμίδες χωρίς λόγο, βάλε στο πρόγραμμά σου απογευματινές δραστηριότητες. Βόλτα με φίλους, σινεμά (αν αντέχεις χωρίς ποπ κορν), δουλειές στο σπίτι, γυμναστήριο, γενικότερα οτιδήποτε σε ευχαριστεί! Θα νιώσεις ένα αίσθημα πληρότητας και θα φύγει το μυαλό σου από το "θέλω κάτι γλυκό".

7. Ακόμα κι αν κάπου ξεφύγεις από το πρόγραμμά σου, μην το εγκαταλείψεις. Την επόμενη μέρα ξεκίνα από την αρχή! Ο βασικότερος λόγος που δεν μπορούμε να μπούμε σε πρόγραμμα είναι ότι με την πρώτη ατασθαλία το εγκαταλείπουμε. Αυτή τη φορά δεν θα το παρατήσεις όμως, ναι;

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα διατροφής μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα
Πώς έχασα κιλά με την αγιουρβεδική διατροφή
Γιατί δε χάνω βάρος? 10 λόγοι που σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις
6 τροφές για επίπεδη κοιλιά

Πες μας στα σχόλια αν πήρες κιλά στις γιορτές!Δε ρωτάμε πόσα!Ένα ναι ή ένα όχι αρκεί για να μη νιώθουμε ότι είμαστε οι μόνες!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->