Σπανάκι : 2 συνταγές για δυναμωτικό πρωινό

Διάβασε επίσης

Σπανάκι για πρωινό;; Μάλιστα,καλά διάβασες!
Διατροφολόγος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι το σπανάκι ένα πάρα πολύ θρεπτικό φαγητό. Θυμάμαι τη μαμά μου να με παρακαλάει να φάω άλλη μια μπουκιά… Πόσα χρόνια, βασικά για πέρυσι μιλάω…


Μπορεί το σπανακόρυζο να μη σε εμπνέει, και η σπανακόπιτα αν και υπέροχη, θέλει χρόνο και τραβάγια, ποιος κάθεται να ανοίξει φύλλο αφού πάλι ξέχασες να πάρεις το έτοιμο.

Όμως...

Με πολύ λίγα υλικά, μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ νόστιμο, και ταιριάζει για όλα τα γεύματα της ημέρας, αλλά ειδικά για το πρωινό είναι το καλύτερο δυναμωτικό.


Πώς σου φαίνεται η ιδέα: 

Oμελέτα με τυρί και σπανάκι


Πάμε να δούμε πόσο εύκολα φτιάχνεται!


  1. Βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτεις το σπανάκι. Θα παρατηρήσεις ότι σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει, να μειώνεται σε όγκο.
  2.  Μετά από τρία λεπτά που σωτάρεις το σπανάκι, προσθέτεις τα αβγά, 2-3, με λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι αν σου αρέσει. Προσωπικά δεν προτιμώ το πιπέρι γιατί δεν μπορώ να διακρίνω και να απολαύσω το ίδιο τις υπόλοιπες γεύσεις.
  3. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται λίγο τα αβγά, τρίβεις λίγο τυρί από πάνω, όσο θέλεις εσύ και ό,τι τυρί προτιμάς ή έχεις στο ψυγείο σου.



Μην ξεχνάς να κουνάς το τηγάνι πού και πού ώστε να μην κολλήσει η ομελέτα. Γυρνάς και ψήνεις κι απ’την άλλη, και ιδού, έτοιμο ένα λαχταριστό πρωινό!! Ή μεσημεριανό! Ή βραδινό….

Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο εύκολο σου έχω τη λύση και πάλι:

Smoothie με σπανάκι και μπανάνα!


Πώς θα το φτιάξεις:
Υλικά: 
1 ώριμη μπανάνα
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
2 χούφτες πλυμένο σπανάκι
πάγος

Ανακατεύεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και έτοιμο!

Πες μου στα σχόλια ποια από τις δύο ιδέες σου άρεσε περισσότερο!

Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->