7 συνήθειες που έχουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Διάβασε επίσης

Σου έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσεις το πρωί μέσα στη θετική ενέργεια και μέχρι να φτάσεις στη δουλειά να έχει πάει περίπατο όλη η καλή διάθεση? Ή (ακόμα πιο συνηθισμένο) να ξυπνάς κακόκεφη και μέσα στη γκρίνια ενώ η συνάδελφός σου να είναι σαν να έχει πιει το ζωμό της ευτυχίας? Εάν σου φαίνονται γνώριμα αυτά τα σενάρια κι αν σου συμβαίνει περισσότερες από 1 φορές την εβδομάδα (κάθε εβδομάδα), τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. Γιατί η καλή διάθεση και η θετική ενέργεια καμιά φορά θέλουν και λίγη βοήθεια και υποστήριξη! Δες λοιπόν ποιες συνήθειες έχουν υιοθετήσει οι αισιόδοξοι και χαρούμενοι άνθρωποι και που ξέρεις, ίσως σε μια εβδομάδα από τώρα να ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία!


1. Βάζουν στόχους. Πες το "to-do list" πες το "πράγματα που πρέπει να κάνω σήμερα" πες το όπως θες. Απλά γράψε σε ένα χαρτί τις δουλειές της ημέρας. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες. Και κάθε φορά που ολοκληρώνεις κάτι βάλε ένα τικ! Στο τέλος της ημέρας που θα δεις σβησμένη τη λίστα σου θα νιώσεις ένα αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας και θα κοιμηθείς πιο ανάλαφρα! Προσοχή όμως! Τη λίστα θα τη φτιάχνεις μόλις ξυπνήσεις, όχι από το προηγούμενο βράδυ!

2. Μαζί με τη λίστα τους γράφουν κάτι που τους κάνει χαρούμενους. Μπορεί να είναι κάτι πολύ μικρό, πολύ απλό που δεν θεωρείς καν άξιο αναφοράς. Κι όμως αυτά τα μικρά και ασήμαντα είναι που ομορφαίνουν τη μέρα σου. Μπορείς να σημειώσεις κάτι όμορφο που σου είπε το παιδί σου, ένα αστείο που είπε ο φίλος σου ή μια φίλη σου, ή ένα quote που σου εμπνέει και σε κάνει να βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι!


3. Βάζουν σε προτεραιότητα τον εαυτό τους. Όχι δεν είναι εγωιστικό καθόλου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να σκέφτεσαι και να σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου. Όμως μπορείς να διαθέσεις έστω ένα 20λεπτο μέσα στην ημέρα για σένα και μόνο. Σκέψου πόσο πιο ψύχραιμη και υπομονετική θα είσαι μετά. Επίσης μην κάνεις πράγματα που δε σου αρέσουν μόνο και μόνο για να μη δυσαρεστήσεις τους άλλους. Γιατί στο τέλος θα καταλήξεις να κάνεις αγγαρεία κι έτσι κανένας δε θα μείνει ευχαριστημένος. Διέθεσε λίγο χρόνο για σένα και πρόσθεσε τη λέξη "όχι" στο λεξιλόγιό σου. 

4. Περνάνε χρόνο στη φύση. Αυτό είναι σχετικά εύκολο και απολύτως εφαρμόσιμο. Πέρασε λοιπόν αυτό το 20λεπτο με τον εαυτό σου στη φύση, χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, είτε περπατώντας είτε απλά χαζεύοντας, Σύμφωνα με έρευνες αυτή η συνήθεια μειώνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεση! Δοκιμασμένο σου λέω!

5. Κοιμούνται νωρίς. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται άθλος να πας στο κρεβάτι από τις 22.00 άντε 23.00. Εάν βάλεις πρόγραμμα όμως θα το καταφέρεις. Όσο νωρίτερα κοιμάσαι, τόσο αυξάνεται η ποιότητα του ύπνου που κάνεις και γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο ύπνος είναι φάρμακο. Κι έτσι μπορείς να εύκολα να αποκτήσεις και την επόμενη συνήθεια που είναι...

6. Ξυπνούν νωρίς. Οκ, δε χρειάζεται να σηκωθείς στις 6 πριν καλά καλά χαράξει, ειδικά εάν δεν έχεις παιδιά και δεν έχει πολύ πρωινό ωράριο στη δουλειά. Όμως όσο πιο αργά ξυπνάς τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να νιώθεις νωθρή και να περάσει η μέρα χωρίς να κάνεις πολλά πράγματα. 


7. Τρώνε πρωινό. Δεν λένε τυχαία ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με όρεξη! Κι όταν νιώθεις καλά μόλις ξυπνήσεις τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά! Ακόμα κι αν κολλήσεις στην κίνηση πηγαίνοντας στη δουλειά σου, τουλάχιστον δεν θα είσαι νευριασμένη από την πείνα! 

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->