6 φρούτα και λαχανικά του Μαϊου για καλύτερο μεταβολισμό

Διάβασε επίσης

Ο αγαπημένος μήνας επιτέλους είναι εδώ! 

Και ο Μάιος είναι αγαπημένος, γιατί είσαι στην καρδιά της άνοιξης, κρύβεις τα χοντρά σου ρούχα, βγάζεις τα ελαφριά φορέματά σου, ανεβαίνει η θερμοκρασία σταθερά, έχει ήλιο, η μέρα είναι πολύ πολύ μεγάλη, εξερευνάς με άλλον αέρα τις νέες αφίξεις της πόλης, σχεδιάζεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, έχεις άλλη διάθεση βρε παιδί μου! 

Γιατί λοιπόν να μην ενισχύσεις και τη διατροφή σου? Αφού το ξέρεις ότι η διατροφή συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία. Άσε που τον Μάιο τα ράφια και τα καλάθια γεμίζουν με πεντανόστιμες τροφές που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού!




1. Ξεκίνα να τρως κεράσια. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς είναι πεντανόστιμα! Δεύτερον, σου προκαλούν αίσθημα κορεσμού χωρίς να έχεις φάει πολλά. Τρίτον, είναι ιδανικά για αντικατάσταση γλυκού. Και τέταρτον διάβασε το παλαιότερο άρθρο του Edit your life και είμαι σίγουρη ότι θα πειστείς!

2. Θυμήσου τις παιδικές σου αδυναμίες και φάε φράουλες. Τα παιδιά κάτι παραπάνω ξέρουν και τρελαίνονται για φράουλες. Επίσης μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα πορτοκάλια, καθώς αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C! Διάβασε το άρθρο του Edit your life magazine για να δεις πόσα ακόμα οφέλη προσφέρουν οι φράουλες στον οργανισμό αλλά και στη γραμμή σου!


3. Επέμεινε στο κόκκινο χρώμα και πρόσθεσε παντζάρια στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες κι αυτό τα κάνει ιδανική τροφή ακόμα και στην πιο αυστηρή δίαιτα! Επίσης περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη A, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλά ακόμα. Μόνο πρόσεχε στη συχνότητα που θα καταναλώνεις τα παντζάρια, καθώς η υπερκατανάλωση μπορεί να φέρει επιβαρύνσεις στον οργανισμό. Παν μέτρον άριστον!

4. Πρόσθεσε βερίκοκα στη διατροφή σου. Τα βερίκοκα είναι πολύ γλυκά και η έντονη γεύση αλλά και το άρωμά τους, αρκούν να σε καλύψουν σε μια στιγμή που "κάτι θέλεις" αλλά δεν ξέρεις τι. Επίσης πλούσια σε βιταμίνες, βοηθούν στην καλή όραση, αλλά και στο πεπτικό σύστημα.

5. Πρόσθεσε αγγούρι στη σαλάτα. Τα οφέλη του μαρουλιού τα γνωρίζεις καλά, όμως όσο ανοίγει ο καιρός δίνει τα σκήπτρα στο αγγούρι. Είναι λαχανικό που κατά κύριο λόγο απαρτίζεται από νερό. Είναι φυσικό διουρητικό αλλά και λιποδιαλυτικό, με ελάχιστες θερμίδες και είναι ένα λαχανικό που μπορείς να φας απεριόριστα χωρίς να ανησυχείς για κιλά και θερμίδες.


6. Μέντα. Η μέντα δεν είναι τροφή, μπορείς όμως να την προσθέσεις στην τροφή σου. Φρόντισε στα ροφήματά σου να βάλεις λίγη μέντα, όπως στο τσάι σου ή στη λεμονάδα. Εκτός από καταπραϋντικές ιδιότητες κόβει την όρεξη. Οπότε την επόμενη φορά που θα φτιάξεις λεμονάδα βάλε κι ένα φυλλαράκι μέντας και η όρεξη για τα brownies θα πάει περίπατο!

Βίλλυ από Make up your dayz 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->