5 τρόποι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Διάβασε επίσης

Καθημερινά έρχεσαι να αντιμετωπίσεις τα πρότυπα που προβάλουν στην τηλεόραση και στα κοινωνικά δίκτυα ως τα ιδανικά και καταβάλλεις προσπάθεια για να τα μοιάσεις. Όμως σε μια κοινωνία, οι άνθρωποι θυμίζουν κομμάτια παζλ, όπου το καθένα έχει διαφορετικό σχήμα, συνεπώς και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά χαρίσματα.

tropoi-gia-na-agapiseis-ton-eafto-sou
Δεν υπάρχει καλούπι όπου όλοι πρέπει να είμαστε αδύνατοι ή πιο γεμάτοι, ψηλοί ή κοντοί κλπ, αυτά όλα είναι  στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε άτομο.


Έτσι θα πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου κυρίως για τα στοιχεία που σε ξεχωρίζουν και συνθέτουν την προσωπικότητα σου, την μοναδικότητα σου.

Πώς θα το κάνεις αυτό;


1.Βρες την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου και προσπάθησε να την εμφανίσεις προς τα έξω, διότι το σημαντικό είναι πως θα φερθείς στους άλλους όταν δεν περιμένεις να κερδίσεις τίποτα, με αυτόν τον τρόπο φαίνονται οι όμορφοι άνθρωποι.

2.Μην ακούς τα μικροπρεπή σχόλια που στόχο έχουν να σε συνθλίψουν, κανένας δεν σε σχολιάζει αρνητικά για το καλό σου, ακόμα και μια συμβουλή που θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς, να θυμάσαι ότι υπάρχει πάντα ένας σωστός και όχι προσβλητικός τρόπος να ειπωθεί.

3.Κανένας δεν καταλαβαίνει απολυτά τον άλλον, γιατί δεν έχουν όλοι τα ίδια βιώματα, όμως αν έχει λίγη ευαισθησία θα κατανοήσει το πρόβλημα σου,  αν αντίθετα το υποβαθμίσοει θεωρώντας το ως ασήμαντο τότε πρέπει να φύγεις μακριά από αυτό το άτομο. Σίγουρα δεν αποτελεί εναλλακτική λύση να σου χαϊδεύουν τα αυτιά με λόγια που θέλεις να ακούς και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, και την ίδια στιγμή να αδιαφορούν και να κοροϊδεύουν.

4.Για αυτόν τον λόγο κράτησε κοντά σου τους μη τοξικούς ανθρώπους που χαίρονται με την χαρά σου και στην λύπη θα ακούσουν το πρόβλημα σου, όμως δεν θα σε αφήσουν να βυθιστείς στην θλίψη, μόνο τότε θα μπορέσεις να βρεις ευτυχία και το χαμόγελο σου.

5.Γιατί στην ζωή πρέπει να χαμογελάς, ακόμα και στα πολύ δύσκολα, να βρίσκεις την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορέσει να σε γεμίσει έστω και με λίγη χαρά. Δυστυχώς η ζωή για κανέναν δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, για όλους υπάρχει ένα αγκάθι, διαφορετικό σίγουρα για τον καθένα.

Για να καταφέρεις τελικά αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη να το θαυμάζεις και όχι να το κατακρίνεις θα πρέπει να μάθεις αυτό που κρύβεις μέσα σου και να το αγαπήσεις, να δεις πως πρέπει να είναι η εξωτερική εικόνα που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου έχοντας την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να πορευτείς στην ζωή και τέλος να φιλτράρεις κάθε αρνητικό σχόλιο χωρίς να επιτρέψεις να σε προσβάλει και να μειώσει την αξιοπρέπεια σου.


Διάβασε σχετικά: 7 συνήθειες που έχουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Ελευθερία από Diary Of A Beauty Addict

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->