5 Μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην Κέρκυρα

Διάβασε επίσης

Η αρχόντισσα του Ιονίου, όπως συνηθίζουν να την λένε, η Κέρκυρα, ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ιδιαίτερες τοποθεσίες της και την αρχιτεκτονική της που θυμίζει νότια Ιταλία αλλά και για τους μικρούς θησαυρούς που κρύβει στα καντούνια της. Εδώ σου ξεχωρίζω 5 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς όταν βρεθείς στο νησί. 
Κέρκυρα η αρχόντισσα του Ιονίου


1. Ποντικονήσι
Ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του νησιού, το Ποντικονήσι δεσπόζει στη μέση της θάλασσας ανάμεσα στο Κανόνι και το Πέραμα. Μπορείς να ανέβεις επάνω στο Κανόνι και να πιείς ένα καφέ ή να κατέβεις κάτω στην Βλαχέραινα και να πάρεις ένα από τα βαρκάκια που σε πηγαινοφέρνουν στο μικρό νησάκι με λίγα ευρώ. Στην μέση του νησιού βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι, γνωστό και ως Παντοκρατορέλι, που γιορτάζει του Σωτήρος. Στο εκκλησάκι απέξω θα βρεις επιγραφές από πρώην Βασιλείς που το επισκέφτηκαν αλλά και από την Αυτοκράτειρα Σίσσυ, που αγαπούσε όσο τίποτα το νησί.

Ποντικονήσι Κέρκυρα

2.  Λιστόν

Η χαρακτηριστική πλακόστρωτη περατζάδα της Κέρκυρας πήρε την ονομασία της από τις λίστες του Libro D'Oro καθώς παλαιότερα μόνο όσοι ήταν εγγεγραμμένοι εκεί μπορούσαν να το περάσουν. Τώρα είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, με άπειρα καφέ και το σημείο από όπου περνούν όλες οι λιτανείες και οι μπάντες του νησιού κατά τις εορτές. Αν πρέπει να κάτσετε σε μία καφετέρια θα σας πρότεινα του Ζήσιμου, αν και πλέον έχει μετονομαστεί σε Σπάθης, είναι η πιο αγαπητή από τους παλιούς Κερκυραίους. Κάντε και μια βόλτα μέσα στο μαγαζί και χαζέψτε λίγο το βενετσιάνικο σκαλιστό ταβάνι του. Ακριβώς δπίπλα από την κάτω πλατεία, το Λιστόν είναι ιδανικό και για να απολαύσετε μια παρτίδα κρίκετ στο χορτάρι από ντόπιες ή ξένες ομάδες.

3. Γαλακτοπωλείον Αλέξης

Ένα από τα πιο παραδοσιακά γαλακτοπωλεία του νησιού είναι αυτό του Αλέξη. Μια στάση το πρωί εκεί είναι ιδανική για ένα θρεπτικό και γρήγορο πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει ψωμάκι, φρέσκο βούτυρο (Κέρκυρας φυσικά) και μέλι. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις κρέμες του με βανίλια ή σοκολάτα καθώς και το ρυζόγαλο που έχει. Φέτος πρόσεξα ότι διαθέτει κρέμες και με στέβια για τους γλυκατζήδες που προσέχουν την διατροφή τους. 

Γαλακτοπωλείο Αλέξης στην Κέρκυρα


4. Tα Παλιά Ανάκτορα ή αλλιώς το σημερινό μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Σινοϊαπωνικό Μουσείο Κέρκυρας ή μουσείο Ασιατικής τέχνης στεγάζεται στα παλιά ανάκτορα της Κέρκυρας. Και ενώ όλοι γνωρίζουν και επισκέπτονται το Αχίλλειον, σαν το παλάτι που έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οικοδόμημα της περιόδου της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα, που ξεκινά το 1814 και λήγει το 1864 με την  Ένωση τους με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι τα γνωστά μεν ανάκτορα, αλλά που χτίστηκαν για να στεγάσουν την κατοικία του Ύπατου Βρετανού Αρμοστή Sir Thomas Maitland . Τώρα Στεγάζεται το μουσείο Ασιατικής Τέχνης και αξίζει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στις συλλογές του που προέρχονται από Έλληνες συλλέκτες και λάτρεις της Ασίας. Μάλιστα είχα κάνει και παλαιότερα βίντεο αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά μέσα στο μουσείο, πατήστε εδώ.

Νίνος Κέρκυρα

Νίνος Κέρκυρα


5. Ταβέρνα ο Νίνος

Και εκεί που περιπλανιέσαι στα καντούνια της πόλης νιώθεις μια πείνα. Τι κάνεις; Μα φυσικά πας στου Νίνου για γύρο με πίτα και σάλτσα από παστιτσάδο γιατί ξέρετε οι Κερκυραίοι συνηθίζουν να βάζουν σάλτσα στο πιτόγυρο τους τους. Αν πάλι δεν θες να φας γύρο τότε σου συνιστώ το παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας το Σοφρίτο, προσοχή όμως γιατί είναι γεμάτο σκόρδο. Μην ξεχάσεις να πιεις και τζιτζιμπύρα όμως (κατά προτίμηση Χειμαριός αλλά κι οι άλλες καλές είναι). Είναι το πιο χαρακτηριστικό αναψυκτικό του νησιού.

5 Μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην Κέρκυρα

Αυτά είναι τα 5 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην πόλη της Κέρκυρας όταν βρεθείς εκεί. Ελπίζω να σημείωσες ότι θεωρείς σημαντικότερο και να με θυμηθείς όταν βρεθείς στο νησί. Εγώ πάντως σου ετοίμασα και video που μπορείς να δεις πως πέρασα το φετινό καλοκαίρι στην Κέρκυρα αλλά και να δεις πολλά από τα μέρη που ανέφερα.


Διάβασε εδώ το παλαιότερο άρθρο μου με στιγμές από το Κερκυραϊκό καλοκαίρι.

Δες εδώ το βορειότερο ελληνικό resort του Ιονίου.


Θυμάμαι ακόμα, πριν δύο χρόνια στην Κέρκυρα, στον Άι Γιώργη, στους πάγους, είχαμε πάει μια μεγάλη παρέα για μπάνιο. Όμως, ήταν αυθόρμητη η μάζωξη και δεν είχαμε πάρει μαζί προμήθειες. Έτσι αποφασίζουμε με μια αγαπημένη μου φίλη, την Φανή να πάμε να αγοράσουμε κάτι από το πιο κοντινό μαγαζάκι. Και τι πιο απολαυστικό απο τα ροδάκινα;

peach on the beach

Θυμάμαι ακόμη την απορία του Γερμανού τουρίστα, που μας κοιτούσε με περίσσιο θαυμασμό, να πλένουμε τα ροδάκινα στην θάλασσα και να τα τρώμε γελώντας με την απορία του.

Για την Κέρκυρα είναι αλήθεια αυτό που λένε οι ντόπιοι :  πρόκειται για έναν ευλογημένο τόπο, που καταφέρνει να μας προσφέρει  μικρές αλλά και μεγάλες απολαύσεις.


Εσύ τι απόλαυσες περισσότερο αυτό το καλοκαίρι;


Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Κερκυραίοι ενωθείτε! <3 Υπέροχα μέρη! Θα προσθέσω και το μουσείο "Casa Parlante" (Νικηφόρου Θεοτόκη 16), το οποίο είναι αναπαράσταση ενός αρχοντικού του 19ου αιώνα. Μικρό, δύσκολο να το παρατηρήσεις (είχα περάσει άπειρες φορές από μπροστά, ώσπου το έμαθα από ένα περιοδικό!), αλλά πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη! Φιλιά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλήθεια; δεν το ξέρω το συγκεκριμένο. Θα το επισκεφτώ οπωσδήποτε την επόμενη φορά που θα έρθω. Ευχαριστώ πάρα πολύ <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->