Μάθε να σε αγαπάς

Διάβασε επίσης

"And if I asked you to name all the things you love how long would it take for you to name yourself?"
Το παραπάνω quote το είχα πετύχει πριν από ένα χρόνο περίπου σε μια σελίδα με motivational quotes, self love quotes κτλ, τα οποία για να είμαι απολύτως ειλικρινής δε με εκφράζουν, όμως αυτό για κάποιο λόγο με άγγιξε. Ίσως γιατί εάν έκανα μια λίστα με όλα όσα αγαπώ να μην σκεφτόμουν να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου. Κι όχι επειδή θα το θεωρούσα αυτονόητο ή δεδομένο. Αλλά επειδή πολύ απλά δεν θα μου πήγαινε το μυαλό. Εσύ λοιπόν σε ποια θέση της λίστας αυτής βάζεις εσένα? Και μην ντραπείς, ούτε να το θεωρήσεις εγωιστικό. Εάν είσαι καλά με τον εαυτό σου, τον αγαπάς και τον φροντίζεις, είσαι και πιο ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Εάν αγαπάς τον εαυτό σου, θα τον αγαπούν και οι άλλοι.




Και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Κι αν σου φαίνεται βουνό, διάβασε κάποιες αρχές για να ξεκινήσεις. Και τα υπόλοιπα θα τα βρεις μόνη σου!

Αποδέξου το σώμα σου. Το σώμα σου πρέπει να το αγαπάς, να το προσέχεις και να το φροντίζεις. Μην το τιμωρείς με αυστηρές δίαιτες και μην το ταλαιπωρείς με ανθυγιεινές συνήθειες. Εάν του φέρεσαι όμορφα θα στο ανταποδώσει και με το παραπάνω. Φρόντισέ το ώστε να είναι υγιές και δυνατό και αποδέξου το όπως είναι. Άλλωστε δεν είσαι ένα σώμα, έχεις ένα σώμα. Είσαι πολύ περισσότερο από αυτό.

Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Πόσο εύκολα λέγεται, πόσο όμως δύσκολα γίνεται πράξη. Κάνεις αυτά που αγαπάς? Αυτά που σε γεμίζουν? Αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς και να δημιουργήσεις? Βρίσκεις τρόπους να εκφράσεις τον εαυτό σου? Φυσικά και δεν είναι όλα ρόδινα κι ούτε μπορούμε να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε και μας ευχαριστεί. Όμως φρόντισε τουλάχιστον να υπάρχει ισορροπία στη ζωή σου κάνοντας πράγματα που απλά σε βοηθάνε να νιώθεις όμορφα και να χαλαρώνεις.

Άσε το παρελθόν.. στο παρελθόν. Κράτα μόνο ό,τι θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω κι ό,τι θα σε κάνει καλύτερη. Όμως ποτέ μην το αναπολείς. Η θέση του είναι εκεί κι όχι στις σκέψεις που κάνεις τώρα και στη ζωή που ζεις σήμερα. Η κάθε μέρα είναι γεμάτη νέες εμπειρίες και προκλήσεις που σε περιμένουν να τις ζήσεις. Πώς θα το κάνεις εάν το μυαλό σου είναι αλλού?

Να παρακινείς τον εαυτό σου. Ωραία όλα τα motivational quotes και οι εικόνες που σε εμπνέουν, μήπως όμως να γίνεις εσύ η βασική πηγή της παρακίνησής σου? Οι φίλοι σου μπορούν να σε ενθαρρύνουν, όμως μόνο εσύ μπορείς να δώσεις ώθηση στον εαυτό σου.

Σταμάτα αμέσως το overthinking. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καταστροφή. Αυτά που έχεις στο μυαλό σου δεν απέχουν απλά από την πραγματικότητα. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και καταλήγεις στο να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου αναμασώντας αυτά τα σενάρια, χάνεις πολλές από τις δραστηριότητές σου, χάνεις τον ύπνο σου, χάνεις όμορφες στιγμές μέσα στην ημέρα. Κι όταν σου περάσει το ένα σενάριο, θα έρθει ένα άλλο. Γι΄αυτό σταμάτα το αμέσως.

Να είσαι ανοιχτή σε νέα πράγματα. Από το πιο μικρό μέχρι την πιο μεγάλο. Δοκίμασε ένα καινούριο κούρεμα. Δοκίμασε να μαγειρέψεις ένα καινούριο φαγητό. Άλλαξε κραγιόν. Κάνε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής. Δοκίμασε ένα διαφορετικό χρώμα από αυτά που φοράς συνήθως. Όλα αυτά δεν θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, όμως θα σου αλλάξουν τη διάθεση. Οι πειραματισμοί πάντα βοηθάνε. Κι αυτό είναι μια καλή αρχή!

Μην είσαι τόσο επικριτική με τον εαυτό σου. Σκέψου όλα αυτά που λες στον εαυτό σου κατά καιρούς. Και μετά αναρωτήσου: Θα τα έλεγες αυτά στην καλύτερή σου φίλη? Όχι? Τότε γιατί τα λες σε εσένα? Εσύ δεν είσαι φίλη σου? Σταμάτα να στήνεις τον εαυτό σου στον τοίχο και φέρσου ευγενικά. Το αξίζεις.

Σταμάτα τις συγκρίσεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και μοναδικός. Κανένας δεν είναι σαν εσένα κι εσύ δεν είσαι σαν κανέναν. Έχεις τα δικά σου μοναδικά χαρίσματα που σε κάνουν ξεχωριστή και τα δικά σου δυνατά σημεία, τις δικές σου αδυναμίες και τα δικά σου ελαττώματα. Δούλεψε πάνω σε αυτό, αγκάλιασε και αποδέξου ακόμα κι αυτά που θεωρείς εσύ άσχημα. Κανένας δεν είναι εσύ κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα το καταλάβουν κι οι άλλοι!


Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->