3 απλές κι εύκολες δραστηριότητες για μικρά παιδάκια

Διάβασε επίσης

Φίλη μου καλό μήνα να έχουμε! 1η Νοέμβρη σήμερα και μετά την αλλαγή της ώρας μαζευόμαστε στο σπίτι νωρίς. Δεν υπάρχει η επιλογή της παιδικής χαράς το απόγευμα μιας και η ψύχρα έχει δυναμώσει οπότε είμαι σίγουρη ότι ψάχνεις ιδέες πως να απασχολήσεις το μικρό σου και να περάσετε ένα ήρεμο και όμορφο απόγευμα. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξω τρεις εύκολες ιδέες που χρειάζονται ελάχιστα υλικά και σχεδόν καθόλου προετοιμασία. Ας μιλήσουμε για το αισθητηριακό παιχνίδι. Ο Βαγγελάκος θα είναι ο βοηθός μου σε αυτή την ανάρτηση μιας κι αυτές οι δραστηριότητες είναι από τις αγαπημένες του και ταυτόχρονα τις αγαπώ κι εγώ γιατί πολύ απλά δε χρειάζονται προετοιμασία.

Sensory play Activities


Εγώ συνήθως καταφεύγω σε αυτές τις δραστηριότητες όταν για κάποιο λόγο έχει υπερένταση και πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον αποφορτίσω. Όταν όλα τα υπόλοιπα σχέδια και πλάνα αποτυγχάνουν τότε βάζω μπροστά τα μεγάλα όπλα... φασόλια, μακαρόνια, χάντρες, σέσουλες, μπολάκια, μικρά κουταλάκια και μεζούρες!
Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά.

1. Χάντρες
Θα χρειαστείς χάντρες χειροτεχνίας κι ένα κορδόνι πολύ λεπτό.


Δώσε την ευκαιρία στο παιδάκι σου να έχει τον χρόνο του να δημιουργήσει και παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο ηρεμεί, συγκεντρώνεται και συντονίζει τις κινήσεις του.

2. Καλαμάκια
Τώρα που πίνει γάλα στην κούπα του κόβουμε το κάτω μέρος από τα καλαμάκια για να ταιριάζει στο ύψος της κούνιας. Τα είχα φυλάξει κι έγιναν ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι παιχνιδιού.

παιχνίδια με καλαμάκια

Μπορεί μανούλες να έχετε έτοιμο κομμένο σπάγκο ή όπως εμείς που χρησιμοποιήσαμε και σύρμα πίπας (υλικό χειροτεχνίας από το μεγάλο πολυκατάστημα) και το παιδάκι σας να χωρίσει είτε χρωματικά τα κομμάτια από τα καλαμάκια ή να φτιάξει κατασκευές όπως βραχιολάκια κλπ.

3. Ζυμαρικά και όσπρια
Γι' αυτή τη δραστηριότητα πρέπει να είσαι μανούλα απόλυτα σίγουρη ότι το παιδάκι σου δε βάζει τίποτα στο στόμα του. Ανοίξε λοιπόν τα ντουλάπια και βγάλε ότι έχεις σε ζυμαρικό ή όσπριο σε μικρές ποσότητες. Το θέμα είναι να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχέδια και μεγέθη.

παιχνίδια με ζυμαρικά κι όσπρια
Δώστε του μικρές μεζούρες ή σέσουλες και μπολάκια κι αφήστε το να ανακαλύψει σχέδια, χρώματα, υφές αλλά και τις δεξιότητές του όπως να κατηγοριοποιεί, να μεταφέρει, να ξεδιαλέγει κλπ.
Αυτή ήταν και είναι ακόμα η πιο αγαπημένη δραστηριότητα του Βαγγελάκου.

παιχνίδια με ζυμαρικά κι όσπρια

Βλέπεις που στην τελευταία φώτο ο Βαγγελάκος κάθεται σε ένα σεντόνι; Αυτό είναι και το όριο μέσα στο οποίο πρέπει να χρησιμοποιεί τα όσπρια και τα ζυμαρικά κι αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Εμείς στρώνουμε πάντα το ίδιο σεντόνι κι όταν και ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο πάει στο συρτάρι που είναι αποθηκευμένο και το φέρνει, οπότε ξέρω και βγάζω τα σύνεργα!

Σήμερα σου έδειξα τρεις απλές αισθητηριακές δραστηριότητες μανούλα για να σε βάλω στο κλίμα αυτού του είδους παιχνιδιού. Θα δοκιμάσουμε κι αλλά και θα τα μοιραστούμε μαζί σας. Ως τότε μη διστάσεις να δώσεις την ευκαιρία στο μικρό σποράκι σου να πειραματιστεί με καινούρια πράγματα, υφές, εργαλεία και υλικά! Φαντασία και δημιουργικότητα χρειάζεται!

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο και θέλεις να μάθεις περισσότερα για το αισθητηριακό παιχνίδι άφησε μου σχόλιο!!!

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ




1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Μπραβο Έλενα ,επιτέλους παιχνίδια που εκπαιδεύουν πραγματικά με φυσικά υλικά απλά καθημερινά και προσφέρουν πολύ αισθητηριακή απόλαυση !!! Άρα και γνώση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->