5 τρόποι για να συγκεντρωθείς εύκολα όταν πνίγεσαι στην δουλειά

Διάβασε επίσης

Είναι μερικές φορές που όσο κι αν παλεύεις να συγκεντρωθείς η προσοχή σου διασπάται ή απλά είσαι πολύ κουρασμένη (σωματικά ή ψυχολογικά) για να συνεχίσεις να δουλεύεις. Όμως ο κόσμος δεν σταματά όταν εμείς το επιθυμούμε και οι απαιτήσεις της σύγχρονης εργασίας είναι μεγάλες. Για αυτό και βρήκα 5 τρόπους για να συγκεντρωθείς εύκολα όταν πνίγεσαι στην δουλειά.



  1.  Κάνε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα. Δεν χρειάζεσαι πολλή ώρα για να ξεκουραστείς, αρκούν μόλις 5 λεπτά για να αδειάσεις το μυαλό σου από τις σκοτούρες και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Προσπάθησε για 5 λεπτά μόνο να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου. Μερικοί από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διαλογισμού αρχίζουν και τελειώνουν με συγκέντρωση στην αναπνοή μας.
  2. Δημιούργησε το ιδανικό μέρος εργασίας. Ένα καθαρό γραφείο βοηθάει να κρατάμε το μυαλό μας καθαρό. Αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στην εβδομάδα για να καθαρίζεις τον χώρο εργασίας σου.
  3. Κλείσε το κινητό σου ... τώρα. Αν η δουλειά σου δεν απαιτεί να είσαι On call, δοκίμασε να κλείσεις το κινητό σου και μαζί να αποσυνδεθείς από social media ακόμα και απο το Mail σου για όση ώρα χρειάζεται να φέρεις εις πέρας το project που έχεις αναλάβει. Δεν χρειάζεται να ελέγχεις όλα τα email σου, πόσο μάλλον αμέσως την στιγμή που έρχονται.
  4. To do list... Κάνε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να φέρεις εις πέρας. Βάλε ρεαλιστικούς στόχους για να καταφέρεις να τους πετύχεις χωρίς να απογοητευτείς. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις μια εργασία και θα τη σβήνεις από την λίστα σου θα δεις ότι θα παίρνεις μεγάλη ικανοποίηση.
  5. Κάνε περισσότερα από ένα διαλείμματα. Αν οι υποχρεώσεις σου είναι πολλές και απαιτούν πολλή περισσότερη ώρα, τότε μην διστάσεις να χαρίσεις στον εαυτό σου περισσότερα διαλείμματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος για περισσότερο από 45 λεπτά. Είμαι σίγουρη για αυτό γιατί το έλεγε συνέχεια ένας καθηγητής μου στο λύκειο, το άκουγα καθημερινά για τρία χρόνια. Κάτι θα ήξερε παραπάνω. Αλλά είναι και λογικό άλλωστε, καθώς δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις συνεχώς για 3-4 ώρες χωρίς μικρές παύσεις. Απλά μην ξεχνάς να απολαμβάνεις αυτές τις ολιγόλεπτες παύσεις με αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Απέφυγε καλύτερα να αναλωθείς σε περιττές συζητήσεις με συναδέλφους, μπορεί πολύ εύκολα να ξεχαστείς και να χάσεις πολύτιμο χρόνο.
Διάβασε επίσης:


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->