3 αλλαγές του facebook που πρέπει να εκμεταλλευτείς πριν μπει το 2018

Διάβασε επίσης

 Όπως πάντα το Edityourlife Magazine σε ενημερώνει πρώτο για όλα τα νέα που αφορούν τους bloggers και σήμερα θα δούμεκαι καθώς τα κοινωνικά δίκτυα είναι κι αυτά μέρος του blogging σήμερα θα μιλήσουμε για κάποιες νέες δυνατότητες του facebook. Το facebook έκανε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές στις σελίδες αλλά και στις ομάδες και είμαι εδώ για να σε ενημερώσω γι'αυτές και το πώς μπορείς να τις εκμεταλλευτείς για την καλύτερη προώθηση του ιστολογίου σου.


Πρόσφατες αλλαγές στο facebook και πώς να τις εκμεταλλευτείς για το blog σου

Βίντεο εξωφύλλου στις facebook σελίδες

Ας ξεκινήσουμε από τις σελίδες και το εξώφυλλό τους. Αρχικά δόθηκε η δυνατότητα να μπει εκεί σλάιντ φωτογραφιών αντί για μία φωτογραφία ενώ πλέον υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις βίντεο εξωφύλλου στη σελίδα σου στο facebook.

Διαστάσεις και διάρκεια βίντεο:

Οι ιδανικές διαστάσεις για το βίντεο εξωφύλλου του facebook είναι 829X462 pixels
ενώ η διάρκεια του βίντεο πρέπει να είναι από 20-90 δεπτερόλεπτα.


Tips για το βίντεο εξωφύλλου 


  • Εμείς έχουμε ήδη ανεβάσει το δικό μας βίντεο εξωφύλλου προσπαθώντας να πούμε μέσα σε πολύ λίγα δεπτερόλεπτα τι είναι το Edityourlife Magazine με ένα χιουμοριστικό τρόπο. Χρησιμοποιήσαμε μόνο 45 δεπτερόλεπτα από τα 90 και σου προτείνουμε αν μπορείς να δώσεις το μήνυμά σου σε ακόμα λιγότερο χρόνο να το κάνεις. Μην πας φυσικά κάτω από τα 20 δεπτερόλεπτα αλλά αν μπορείς να κινηθείς γύρω στα 25-45 είναι καλύτερα.
  • Καλό είναι να βάλεις υπότιτλους στο βίντεο καθώς ακόμα κι αν έχει φωνή το πιθανότερο είναι να μην την "ανοίξουν" οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδας σου. Οπότε κείμενο ή υπότιτλοι ή συννεφάκια ομιλίας είναι σχεδόν απαραίτητα για ένα αποτελεσματικό βίντεο εξωφύλλου.
  • Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις βίντεο μην αμελήσεις να βάλεις τουλάχιστον slides γιατί σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικά από τη στατική εικόνα. Σου προτείνω πάντως να "ενστερνιστείς" γρήγορα τις αλλαγές αυτές για να ξεχωρίσεις από τις υπόλοιπες σελίδες.

Μειονεκτήματα στο βίντεο εξωφύλλου

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν μπαίνεις από κινητό ο τίτλος της σελίδας καλύπτει το βίντεο.

Ιστορία με φωτογραφία στις πληροφορίες της facebook σελίδας



Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι η ενότητα πληροφορίες στα δεξιά της σελίδας είναι πάνω πάνω πλέον και δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις φωτογραφία αλλά και να πεις την ιστορία σου με κείμενο και φωτογραφίες. Με λίγα λόγια να δώσεις το στίγμα σου σε όποιον μπαίνει στη σελίδα σου. Μην αμελήσεις λοιπόν να πεις τη δική σου ιστορία για να ξέρουν αμέσως οι επισκέπτες της σελίδας σου τι αφορά η σελίδα αυτή. Σε συνδυασμό με το βίντεο εξωφύλλου πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τραβήξεις την προσοχή των επισκεπτών και ιδιαίτερα αυτών που βρέθηκαν τυχαία στη σελίδα σου από ένα διαγωνισμό ή κάτι αντίστοιχο και δεν έχουν ήδη κάνει like.


Στατιστικά facebook ομάδων


3. Η τρίτη αλλαγή αφορά τις ομάδες στο facebook και σε ενδιαφέρει αν είσαι διαχειριστής κάποιας ομάδας γιατί μπορείς πλέον να βλέπεις στατιστικά στοιχεία. Είναι πολύ λίγα τα στατιστικά προς το παρόν αλλά πιστεύω ότι στη συνέχεια θα δοθούν πολύ περισσότερα στοιχεία


Δες τη σελίδα των στατιστικών της δικής μας ομάδας και αν θέλεις γίνε μέλος για να προωθείς τις αναρτήσεις σου και να λύνεις άμεσα τις απορίες σου σε θέματα blogging καθώς η ομάδα μας θα σου απαντήσει το συντομότερο σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το blogging.


Όπως βλέπεις στην εικόνα μπορείς να κάνεις και λήψη των στατιστικών στοιχείων για περεταίρω μελέτη και ανάλυση.

Γράψε μας στα σχόλια ό,τι απορία έχεις γι'αυτές τις αλλαγές και πες μας αν θέλεις να κάνουμε αναλυτικό άρθρο για κάποια από αυτές στο μέλλον.

Δέσποινα από το ιστολόγιο Despina's studio

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->