Τα φρούτα και λαχανικά του Δεκεμβρίου & Δωρεάν εκτυπώσιμος οδηγός

Διάβασε επίσης

Καλημέρα! 
Νόμιζες ότι με όλες αυτές τις προετοιμασίες για τις Γιορτές, ξεχάσαμε την μηνιαία ενημέρωσή μας για τη σοδειά του Δεκεμβρίου; Μπορεί να μην είναι αμιγώς γιορτινή αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγραμματισμού και οργάνωσης για τις γιορτές. 

Εποχικότητα φρούτων & λαχανικών: Τα φρούτα και τα λαχανικά του Δεκεμβρίου σε έναν εύχρηστο οδηγό που μπορείς να εκτυπώσεις και να κολλήσεις στο ψυγείο σου

Δεκέμβριος! Ο μήνας των εκπλήξεων και της χαράς, του φαγητού και της απόλαυσης, ο μήνας με το καλύτερο και πλουσιότερο τραπέζι! Όλοι σκεφτόμαστε τις γιορτές και πιο συγκεκριμένα το γιορτινό τραπέζι, τα γλυκά που θέλουμε να ετοιμάσουμε και την κουζίνα μας που πρόκειται να γεμίσει με μυρωδιές.
Πριν μπούμε όμως στην κουζίνα για να ξεκινήσει ο μαραθώνιος της εορταστικής απόλαυσης, ας πάμε μια βόλτα στην αγορά και ας βάλουμε στο καλάθι μας ό,τι πιο φρέσκο σε φρούτα και λαχανικά έχει να προσφέρει η φύση, το οποίο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποτελέσει βασικό υλικό για τις γευστικές δημιουργίες μας. 

Αυτό το μήνα λοιπόν, το ρόδι έχει την τιμητική του καθώς εκτός από τύχη, δίνει και ιδιαίτερη νοστιμιά στις συνταγές, μαζί με πολλά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Στη σαλάτα, στη γέμιση της γαλοπούλας, ακόμα και σκέτο, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και ομορφιάς! 

Ας δούμε λοιπόν ποια φρούτα και λαχανικά φέρνει ο Δεκέμβριος:

Φρούτα: Αβοκάντο, Γκρέιπ φρουτ, Κλημεντίνη, Μανταρίνι, Πορτοκάλι, Ρόδι

Λαχανικά: Αγκινάρα, Καρότο, Κουνουπίδι, Λάχανο, Μαρούλι, Μπρόκολο, Παντζάρι, Πράσα, Κάστανα, Κρεμμυδάκι φρέσκο

Όπως πάντα σου έχω ετοιμάσει και τον καθιερωμένο οδηγό για να τον εκτυπώσεις και να τον αναρτήσεις στο ψυγείο σου. Απλά κάνε κλίκ στον στον παρακάτω σύνδεσμο ή στη φωτογραφία. 

Τα φρούτα & λαχανικά του Δεκεμβρίου

 Τα φρούτα και Λαχανικά του Δεκεμβρίου - Δωρεάν εκτυπώσιμος οδηγός

Αφού λοιπόν γνωρίσαμε τη σοδειά του Δεκεμβρίου, ήρθε η ώρα για μαγείρεμα! Τα φρέσκα του Δεκεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε αγαπημένες γεύσεις αλλά και να πειραματιστούμε με καινούργιες συνταγές. 

Δοκιμάστε αυτόν τον μήνα: 

Εσύ τι καλό θα μαγειρέψεις με τη σοδειά του Δεκεμβρίου; Γράψε μας στα σχόλια τις δικές σου προτάσεις!


Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Eat Seasonally: December free printable guide

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->