5 λάθη που κάνεις στη διατροφή σου τον Ιανουάριο και δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου

Διάβασε επίσης

Φήμες λένε ότι ο Νο 1 στόχος που θέτουμε στην αρχή κάθε (μα κάθε) χρόνου και τον εγκαταλείπουμε πριν περάσει ο πρώτος μήνας (και σε 12 μήνες τον ξαναθέτουμε ως στόχο στην κορυφή της λίστας μάλιστα), είναι "να χάσω βάρος". Γιατί όμως περνάμε όλη αυτή την ταλαιπωρία; Γιατί κάτι που θα μπορούσε να είναι απλό, γίνεται τόσο περίπλοκο;



Για να μην τραβάς τα ίδια κάθε μήνα και κάθε αρχή του έτους διάβασε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνεις και σε απομακρύνουν από το στόχο σου.

1. Γίνεσαι πολύ αυστηρή με τη διατροφή σου.
Ξεκινάς αυστηρή δίαιτα και αρχίζεις και "κόβεις" πολλά φαγητά και αποκλείεις πολλές διατροφικές ομάδες και καταλήγεις να τρως φαγητά που δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα και λιμοκτονείς όλη μέρα και ζυγίζεσαι 2 φορές τη μέρα και πιέζεσαι και στενοχωριέσαι που δε βλέπεις αποτέλεσμα. Και ξαφνικά βλέπεις τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει όχι όμως τόσο όσο θα ήθελες κι όσο θα ανταποκρινόταν στην προσπάθειά σου. Και μόλις επιστρέφεις στις φυσιολογικές διατροφικές σου συνήθειες, χωρίς να κάνεις κάτι υπερβολικό αρχίζει πάλι ο δείκτης της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτό; Μη γίνεσαι τόσο σκληροπυρηνική και το κυριότερο: μην στερείσαι. 

2. Βάζεις μη ρεαλιστικούς στόχους.
Μπορεί ο τελικός σου στόχος να είναι να χάσεις 10 κιλά, όμως μην ξεκινάς έτσι, είναι λάθος. Ξεκίνα με 2 κιλά. Μετά βάζεις άλλα 2 και πάει λέγοντας. Μπορεί ο τελικός σου στόχος να είναι μεγαλύτερος, όμως αν τον βάλεις στο μυαλό σου από την αρχή θα φαντάζει βουνό. One step at a time.

3. Είσαι ανυπόμονη.
Περιμένεις να δεις αποτελέσματα από την πρώτη μέρα. Είναι δυνατόν; Κάνε λίγη υπομονή. Συνέχισε την προσπάθειά σου, μείνε προσηλωμένη στο στόχο σου και δεν θα χάσεις! Ή μάλλον θα χάσεις, κιλά! Απλά μην είσαι ανυπόμονη και μην εγκαταλείψεις λίγες μέρες μετά! Rome wasn't built in a day. 


4. Κάνεις την προσπάθεια μόνη σου.
Γιατί δεν βάζεις στο "παιχνίδι" και την υπόλοιπη οικογένεια; Εάν έχεις αποφασίσει να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να τον ακολουθήσεις ενώ οι υπόλοιποι στην οικογένεια παραγγέλνουν σουβλάκια το βράδυ. Εάν φτιάξεις ένα υγιεινό διαιτολόγιο χωρίς στερήσεις και υπερβολές θα μπορούν να το ακολουθήσουν όλοι. 

5. Εγκαταλείπεις τον στόχο σου στην πρώτη "παρασπονδία".
Επίσης μεγάλο λάθος που γίνεται από τους περισσότερους. Εάν υποκύψεις σε ένα γλυκάκι δε σημαίνει ότι καταστράφηκε ό,τι έχεις χτίσει μέχρι σήμερα. Συνέχισε το πρόγραμμά σου κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτα! Μη σε παίρνει από κάτω και κυρίως μην πεις το κλασικό "Ας φάω παραπάνω και θα ξεκινήσω δίαιτα από βδομάδα πάλι". Αυτό μπορεί να σου ρίξει την ψυχολογία και να μην έχεις όρεξη για να πετύχεις το στόχο σου. Καλύτερα προσπέρασέ το σαν να μην έγινε ποτέ κι έτσι θα το προσπεράσει και το σώμα σου!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->