5 + 1 Κατηγορίες ρούχων που πρέπει να ξεφορτωθείτε άμεσα

Διάβασε επίσης

Στο προηγούμενο post μιλήσαμε για τις μπότες που θα πρέπει να αγοράσουμε τώρα στις εκπτώσεις, μιας και είναι must have. Και εντάξει, είμαι σίγουρη ότι δε θα μείνετε μόνο στις μπότες, διότι άμα πάρω παράδειγμα από τον εαυτό μου, η εγκράτεια δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει εμάς τις γυναίκες. Βέβαια, προσπαθώ πάντα να έχω ένα budget στο μυαλό μου διότι οι καιροί είναι δύσκολοί, ακόμα και στις εκπτώσεις.


Σήμερα, θα μιλήσουμε για ρούχα που πρέπει να ξεφορτωθούμε μια για πάντα από τις ντουλάπες μας! Συνήθως, όταν ψωνίζουμε κάτι καινούριο έχουμε τη τάση να ξεχνάμε τα παλιά μας ρούχα, με αποτέλεσμα, Σάββατο βράδυ, να μην έχουμε τίποτα να φορέσουμε! Μη μου πείτε ότι δε σας έχει συμβεί αυτό! 
Οι κατηγορίες των ανεπιθύμητων ρούχων είναι οι εξής: 
  • Τα Virgin Ρούχα είναι αυτά που δεν έχουμε φορέσει ποτέ ή τα έχουμε φορέσει έστω και 1 φορά. Για να μην τα έχετε (ξανα)βάλει σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ρούχα δε θα φορεθούν. TIP: Σε πολλούς οργανισμούς και εκκλησίες, τα ρούχα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα. Οποιοδήποτε ρούχο βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να χαριστεί. Το συγκεκριμένο tip, ισχύει & για τις επόμενες κατηγορίες εκτός της πέμπτης.
  • Τα Ρούχα Κλώνοι! Και δε μιλάω για τα μαύρα μας ζιβάγκο, όπου όσα & να έχουμε δεν πειράζει. Μιλάω για τα ρούχα πχ. φορέματα μαύρα που μοιάζουν μεταξύ τους, για ρούχα με το ίδιο μοτίβο ή με παραπλήσια υφάσματα. Κρατήστε τα πιο καινούρια.



  • Τα ρούχα Φαντάσματα, είναι τα ρούχα που αγαπήσαμε στο παρελθόν, τα φορέσαμε και μετά συνειδητοποιήσαμε πόσο κακόγουστα ντυθήκαμε! Σε όλες μας συμβαίνει, δε τρέχει και τίποτα, απλά ξεπεράστε το και αδειάστε τη ντουλάπα σας από δαύτα.
  • Τα ρούχα των Υποσχέσεων είναι αυτά που κάποτε, λέω κάποτε, μας έκαναν σωστή εφαρμογή. Από τότε όμως ίσως να πήραμε βάρος ίσως όμως και να χάσαμε. Συνήθως κρατάμε αυτά που μας θυμίζουν πόσο αδύνατες ήμασταν και δίνουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας ότι μπορούμε να ξαναγίνουμε έτσι. Κορίτσια ή αρχίστε διατροφή και γυμναστική αλλιώς δώστε τα σε κορίτσια που τα χρειάζονται.


  • Τα ρούχα Ανεπίδεκτα Επιδιορθώματος, είναι αυτά που όσο & να προσπαθήσαμε δε καταφέραμε να τα σώσουμε. Εντάξει, σας άρεσαν, είχατε δεθεί μαζί τους, όμως τώρα μπορείτε να τα πάτε για ανακύκλωσηTIP: Τα H&M κάνουν ανακύκλωση ρούχων και ως ανταμοιβή δίνουν εκπτωτικούς κωδικούς για μελλοντικές αγορές. Με έναν σμπάρο 2 τρυγόνια!
  • Για το τέλος σας έχω 1 κατηγορία που νομίζω είναι η περισσότερο σεβαστή από όλες μας. Ξεφορτωθείτε τα ρούχα που απλά δεν σας αρέσουν πια. Τόσο απλά. Αυτά είναι τα ρούχα The End!



Περισσότερα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού θα βρείτε ΕΔΩ!
Ανανεώστε τις ντουλάπες σας και περιμένω με αγωνία τα σχόλια σας!


Μη φύγεις ακόμα, αν κάνεις το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου την Άνοιξη και ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς το καλοκαίρι δες τι να ΜΗΝ φορέσεις φέτος και ΠΟΤΕ ξανά


Fashions fade, style is eternal.
Yves Saint Laurent

Η μόδα αλλάζει ενώ το στυλ παραμένει με το πέρασμα του χρόνου, έλεγε ο Yves Saint Laurent. Και να πω ότι έχει άδικο; Δε θα το πω! 

3 τάσεις της μόδας που πρέπει να εξαφανιστούν τώρα


Οι τάσεις της μόδας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ άλλων πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνιολογικούς και τεχνολογικούς. Υπάρχουν συγκεκριμένες top εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν πληροφορίες από την ανάλυση αυτών των παραγόντων για να προσδιορίσουν την άνοδο ή την παρακμή συγκεκριμένων τάσεων και οι οποίες δίνουν την κατεύθυνση στις εταιρείες μόδας σχετικά με το τι θα προωθηθεί στην αγορά. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μόδας παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι fashion bloggers και τα fashion icons. 


Και εδώ αρχίζουν τα προβληματάκια διότι πολλές φορές οι εταιρείες μόδας υπερβάλουν σε ορισμένα προϊόντα διότι θέλουν να ξεχωρίσουν, που σημαίνει ότι απλά το κάνουν για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού! Δε σημαίνει πως ό,τι βλέπουμε πρέπει να το φοράμε, αφού πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν.. το στυλ μας, τι μας ταιριάζει και τι όχι, το περιβάλλον μας κτλ. 

Με αυτή τη «μικρή εισαγωγή», θα ήθελα να σας παρουσιάσω 3 από τις τάσεις της μόδας που δε μπορώ να χωνέψω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

***

Η Γούνινη Σαγιονάρα!

Θα ήθελα πραγματικά να μάθω ποιος το σκέφτηκε.. ή καλύτερα θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε όταν τα φοράτε.. γιατί τα φοράτε είμαι σίγουρη! 

Καλοκαιρινά trends που πρέπει να πεθάνουν το 2017

Ερώτηση α: Καλοκαιριάτικα, δε σας ζεσταίνουν;
Ερώτηση β: Άντε και δεν σας ζεσταίνουν, που τα φοράτε; Στο σπίτι; Στη παραλία; Στο καφέ; Σε κάθε περίπτωση σκεφτείτε το καλά διότι το fashion girl με το funny girl έχουν μικρή απόσταση!

***

Η Σαγιονάρα του παππού μου! 

(Μάλλον το κόλλημα το έχω με τις σαγιονάρες)

Summer trends that must die


Τις βλέπω, τις ξαναβλέπω και πάντα θυμάμαι τον παππού μου! Ίδιες ακριβώς! Μην σας πω ότι οι δικές του είναι και vintage! Κορίτσια μου, υπάρχουν τόσο όμορφες σαγιοναρίτσες εκεί έξω που δεν θα σας δυσκολέψουν στο μαύρισμα και θα κολακεύουν τα άκρα σας! 

***

Hippie Jeans με σχισμένα άκρα!

Μεγάλη παγίδα! Καταρχήν επειδή αναγκαστικά είναι πιο κοντά λόγω σκισίματος, αν είστε λίγο μινιόν όπως εγώ, θα φαίνεστε όχι μινιόν αλλά σαν minion! Σε ένα από τα επόμενα post θα αναφερθούμε στο σωματότυπο των γυναικών και ποια jeans τους ταιριάζουν. 

Όταν ψωνίζετε, πάντα θα επιλέγετε ρούχα που κολακεύουν τον σωματότυπο σας. Το μάτι θέλει τα πάντα, αλλά το δοκιμαστήριο να ξέρετε αποφασίζει!

Αν θέλετε να σχολιάσουμε ή να προσθέσετε κάτι σχετικά με τις παραπάνω τάσεις ή στο κάτω κάτω της γραφής, έχετε διαφορετική άποψη σας, σας περιμένω με χαρά στα σχόλια! 

Καλοκαιρινές τάσεις που δε θέλουμε να ξαναδούμε


Μπορεί τη μόδα να μας την επιβάλλουν (κατά κάποιο τρόπο), 
το στυλ όμως είναι δικό μας!

Αν πάλι κάνεις ξεκαθάρισμα το Φθινόπωρο και ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς το Χειμώνα με στιλ δες τι να ΜΗΝ φορέσεις φέτος το χειμώνα

Γούνες 

Αν εξαιρέσουμε τη σχεδιάστρια Stella McCartney, η οποία λανσάρει τις οικολογικές γούνες, για ποιον λόγο οι οίκοι μόδας, το 2017, τις προωθούν ακόμα; Οικολογική συνείδηση μηδέν! Επίσης, στην Ελλάδα για ποιον λόγο να φορέσουμε γούνα; 



TIP: Εν πάσει περιπτώσει, στην περίπτωση που το αγόρι/άντρα σας θέλει να σας κάνει δώρο μία συνθετική γούνα, θα την επιλέξετε με χρώμα. Τα χρώματα, όπως έχουμε προαναφέρει, θα παίξουν δυναμικό ρόλο φέτος όπως το ροζ και ειδικά το dusty pink, το σιέλ, το έντονο γαλάζιο και το κόκκινο μπορντό.

Metallics & Space

Τα τελευταία δύο χρόνια, το μεταλλικό μοτίβο έχει πολυφορεθεί. Ξεκινήσαμε να το φοράμε σε βραδινά φορέματα, φούστες και tops. Στη συνέχεια, το φορέσαμε σε πιο casual κομμάτια, ακόμα και σε φόρμες. Φέτος το βάλαμε και στα accessories. Κάπου εδώ έρχονται τα εξωγήινα στοιχεία. Αυτό το στυλ ντισκομπάλα στον πλανήτη Άρη το έχω βαρεθεί.. Πολλοί οίκοι μόδας βέβαια προτίμησαν να εντάσσουν τα παραπάνω μοτίβα στη φετινή τους collection, όπως οι  J. W. Anderson, Mugler, Loewe, Chanel και Isabel Marant.
TIP: Αν πάλι σας αρέσει αυτή η τάση, προτιμήστε ένα μεταλλικό στοιχείο στην εμφάνισή σας. Και όσο πιο casual είναι η υπόλοιπη σας εμφάνιση, τόσο περισσότερο trendy είστε.

Μπότες με glitter ή βελούδο

Μπότες με glitter: H τάση αυτή θυμίζει το metallic ή το space στυλ που αναφέραμε παραπάνω. Το κερασάκι στην τούρτα; Οι αστραφτερές πέτρες! Θα νομίζει κανείς ότι πηγαίνετε σε πανηγύρι.. που καλά είναι τα πανηγύρια αλλά να πηγαίνουμε και με το κατάλληλο outfit (εκτός αν είναι guest star ο Φλωρινιώτης, τι να πω).
Βελούδινες Μπότες: Εκτός του ότι το βελούδο φορέθηκε πολύ τον προηγούμενο χειμώνα, οι περισσότερες μπότες από βελούδο δεν είναι χρηστικές. Θα το παρατηρήσετε στη δοκιμή!



TIP: Παρόλα αυτά, επειδή σίγουρα θα φορέσετε τις παραπάνω μπότες, προτιμήστε μονοχρωμία στην υπόλοιπη σας εμφάνιση.


***
Προτού ξεκινήσετε τις αγορές σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς. Να έχετε πάντα στο νου σας, ότι δεν αγοράζουμε ποτέ πάνω από τρία μη κλασσικά κομμάτια για την γκαρνταρόμπα μας. Ελέγχουμε επίσης πάντα σε ποια φάση βρίσκεται το εκάστοτε trend. 
Παράδειγμα: Όπως είπαμε παραπάνω, τα μεταλλικά στοιχεία έχουν φορεθεί αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια. Άρα, δεδομένου ότι διανύουμε τον τρίτο χρόνο, σιγά σιγά αυτή η τάση θα μας απασχολεί όλο και λιγότερο. Άρα, μη ξοδέψετε πολλά χρήματα για ένα προϊόν όπου την επόμενη χρονιά, δε θα φοριέται.



Έχουμε ξαναπεί ότι υπάρχουν τάσεις της μόδας μου κρατάνε μόνο μία season και άλλες που διαρκούν λίγο παραπάνω.

Το σίγουρο είναι ότι τα παρακάτω trends δε θα αποτελέσουν το επίκεντρο των fashion bloggers για τους επόμενους μήνες!

Μεγάλα γυαλιά ηλίου

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε όλες εμμονή με τα πολύ μεγάλα γυαλιά ηλίου. Ξεχάστε τα λοιπόν γιατί το 2018, μας παρουσιάζει μία καινούρια τάση γυαλιών ηλίου, τα οποία είναι μικρότερα και πιο κομψά. Έχουν σχήμα πεταλούδας και είναι ακόμα πιο κοφτά.

Παπούτσια χωρίς πλατφόρμα (flat shoes)

Η μόδα θέλει παπούτσια με χοντρή σόλα τύπου Dr. Martens. Αυτού του είδους τα παπούτσια δε τα συμπαθώ, παρόλα αυτά δε μπορώ να μην πω, ότι δε θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν. Οπότε βάλτε τις μπαλαρίνες σας στο κουτί! 

Boho Φορέματα

Είναι πολυφορεμένα διότι είναι σίγουρα πολύ βολικά. Έχετε όμως αναρωτηθεί αν είναι και κομψά; Τα Κασμίρ πουλόβερ καθώς & τα μαύρα παντελόνια είναι η τάση της μόδας που θα αντικαταστήσουν τα ριχτά boho φορέματα.

Faux Γούνες

Οι πολύχρωμες γούνες ήταν το must have του περσινού φθινοπώρου. Οι προετοιμασίες όμως για την άνοιξη άρχισαν και τα κλασσικά αδιάβροχα με λίγη περισσότερη επένδυση έρχονται να μας κατακτήσουν.

 Vintage Denim

Όλες μας έχουμε vintage jeans & δεν τα αποχωριζόμαστε τόσο εύκολα. Παρόλα αυτά, να σας ενημερώσω ότι η μόδα θέλει τα καινούρια σχέδια να διαγράφουν το σώμα μας χωρίς απαραίτητα να είναι skinny.

       Μαύρα καλσόν

Είναι αλήθεια ότι μας καλύπτουν τις ατέλειες, νιώθουμε άνετα, ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Τα πολύχρωμα καλσόν φέτος όμως θα κλέψουν την παράσταση. Το επόμενο σας ζευγάρι που θα αγοράσετε να είναι κόκκινο.

Μεγάλες τσάντες (Plain Totes)  

Οι plain totes είναι τέλειες για να μεταφέρουμε τα καλλυντικά μας, το laptop μας και οτιδήποτε άλλο μας είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως οι τάσεις της μόδα τώρα διατάζει μικρά τσαντάκια σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. 
Εσείς τι λέτε; Είστε έτοιμες να πείτε goodbye σε ορισμένες τάσεις της μόδας του προηγούμενου έτους; 
Ειρήνη

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->