Ποια είναι τα fitness trends για το 2018 και ποια αξίζει να δοκιμάσεις

Διάβασε επίσης

Δεν είσαι μόνο εσύ που βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια στο γυμναστήριο. Είναι και οι ίδιοι οι προπονητές. Οι coaches, οι fitness junkies, οι μανιακοί με την άθληση, οι αθλητές, οι απλοί και ταπεινοί άνθρωποι που πηγαίνουν στο γυμναστήριο γιατί "κάνει καλό". Κι επειδή ο κόσμος του fitness και του well being είναι τόσο μεγάλος και μαγικός κι επειδή ήρθε για να μείνει, συνεχώς και ανανεώνεται κι εξελίσσεται. Έτσι για να μην πλήττουμε, αλλά και για να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, νέες εμπειρίες, νέα όρια και νέους δρόμους!


Ποιες είναι όμως οι νέες τάσεις στη γυμναστική και τι υπόσχεται η καθεμία;

1. Fitness trackers. Οκ, δεν είναι και τόσο καινούριο trend, όμως τώρα τελευταία έχουν αρχίσει κι εξοικειώνονται περισσότεροι με την ιδέα. Είναι αυτό το "έξυπνο" βραχιόλι που το φοράς όλη μέρα κι όλη νύχτα και καταγράφει τις δραστηριότητες σου. Το χρησιμοποιώ κι εγώ για παραπάνω από ένα χρόνο. Εάν με έχει βοηθήσει; Διάβασε αναλυτικά εδώ.

2. Bodyweight training. Ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου. Πρακτικό; Πολύ. Δε χρειάζεσαι εξοπλισμό, δε χρειάζεσαι χώρο, δε χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής για να κάνεις με ολοκληρωμένη προπόνηση. Η σανίδα, τα squats (καθίσματα), τα push ups είναι μόνο ένα μικρό δείγμα. Επιπλέον αυτός ο τύπος άσκησης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση του σώματός σου, στην κυριολεξία μπορεί να το μεταμορφώσει!

3. HIIT (High Intensity Interval Training). Στα ελληνικά είναι η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση. Είναι η ιδανική προπόνηση για κάψιμο λίπους αλλά και βελτίωση αντοχής. Το κλειδί σε αυτή την προπόνηση είναι η ένταση. Κάνεις μέχρι 60 δευτερόλεπτα πολύ έντονης άσκησης και ακολουθούν 20 με 30 δευτερόλεπτα ξεκούρασης. Η ξεκούραση είναι τόσο όσο να μην χαλαρώσεις τελείως και να συνεχίσεις το πρόγραμμα με μεγαλύτερη ένταση. Και μη σου φαίνονται λίγα τα 60 δευτερόλεπτα. Μπορεί οι ασκήσεις να μη διαφέρουν πολύ από αυτά που κάνεις συνήθως, όμως η ένταση είναι πολύ υψηλότερη. Και οι συνεχόμενες εναλλαγές συμβάλλουν στη βελτίωση της αντοχής και στο κάψιμο λίπους αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου, αφού οι μύες εξακολουθούν και "δουλεύουν" ακόμα και ώρες μετά την προπόνηση. Συνίσταται εάν θέλεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα.


4. Yoga. Επιτέλους αρχίζει και κερδίζει έδαφος. Αν και λίγο παρεξηγημένο είδος άσκησης, κυρίως επειδή τα οφέλη που προσφέρει είναι τόσο πολλά και σημαντικά που η γράμμωση και η ενδυνάμωση φαίνονται δευτερεύοντα. Ωστόσο υπάρχουν είδη περισσότερο "αερόβια" που συμβάλλουν σημαντικά στην καύση του λίπους, στην ενδυνάμωση, στη φυσική αντοχή και φυσικά στη γράμμωση. Στα συν ότι αλλάζει και η στάση σώματος, που μπορεί να αλλάξει και την εικόνα του σώματος! Εάν βιάζεσαι και θέλεις άμεσα αποτελέσματα μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Τα αποτελέσματα μπορεί να τα δεις μακροπρόθεσμα, αλλά θα είναι μόνιμα.

5. Personal Training. Ούτε αυτό είναι κάτι εντελώς καινούριο. Όμως έχει αρχίσει και προτιμάται και εκτιμάται περισσότερο. Το να έχεις έναν προσωπικό προπονητή που θα βγάζει το πρόγραμμά σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου, θα σε παρακολουθεί σταθερά, θα σε διορθώνει, θα σε ενθαρρύνει όταν το χρειάζεσαι, σε βοηθάει να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Επιπλέον το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να στρέφεται στην προπόνηση με περισσότερο εξειδικευμένους personal trainers, που είναι άρτια εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν πώς να σε προφυλάξουν από τραυματισμούς, από ευαισθησίες που μπορεί να έχεις στο σώμα σου, από "κακοτοπιές". Το θετικό είναι ότι τα περισσότερα γυμναστήρια δίνουν τη δυνατότητα προπόνησης με personal trainer. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις τον κατάλληλο για εσένα. Μόλις τον βρεις όμως δεν θα το μετανιώσεις!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->