Πως να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπο σου σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου

Διάβασε επίσης

Μέσα στην υπερπροσφορά των προϊόντων ομορφιάς, είναι συχνά δύσκολο να επιλέξουμε σωστά τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού της επιδερμίδας μας. Πολλές φορές καταλήγουμε να αγοράσουμε προϊόντα που είτε δεν λειτουργούν στην δική μας επιδερμίδα είτε απλά δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται. Ή μήπως το κάνουν, απλά δεν είναι κατάλληλα για τις δικές μας ανάγκες; Για αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου μερικές συμβουλές για το πως να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Woman Taking a ShowerΠως να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπο σου σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου




Πρόσφατα έγραψα στο Blog μου ένα άρθρο με συμβουλές για το πως να προσδιορίσεις τον δικό σου τύπο επιδερμίδας. Αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει, θα σου πρότεινα να του ρίξεις μια ματιά, καθώς πιστεύω ότι μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο να καθορίσεις τον τύπο του δέρματος που έχεις αλλά και να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση του. Κι ερχόμαστε στο θέμα μας. Πως μπορείς να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα καθαρισμού σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα
Καλό είναι να προτιμήσεις πιο ήπια καθαριστικά προσώπου, ενώ για το ντεμακιγιάζ σου θα σου πρότεινα τα προϊόντα σε μορφή Balm ή ελαίου. Το διασημότερο balm όλων είναι το Take the day off από την Clinique. Η ίδια σειρά έχει και έλαιο προσώπου αν θες να δοκιμάσεις. Επίσης σου προτείνω και το Make-Up Removing Cleasing Oil της Caudalie, για το οποίο μίλησα πρόσφατα σε άρθρο στο Blog μου.



Αν έχεις λιπαρό δέρμα
Ανήκεις σε αυτές που έχουν ίσως πιο ανθεκτικό δέρμα, για αυτό και σου αρέσουν περισσότερο πιο δραστικά καθαριστικά. Προτίμησε κάποιο καθαριστικό με tea tree oil που έχει και αντισηπτικές ιδιότητες ή ακόμα και με άνθρακα, που τώρα τελευταία κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Σου προτείνω το ORGANIC TEA TREE FACE WASH, ένα Προϊόν Καθαρισμού για το Πρόσωπο με Βιολογικό Τεϊόδεντρο είναι ένα αντισηπτικό τζελ για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος που εμφανίζει κοκκινίλες, με βάση το Βιολογικό Τεϊόδεντρο, την Αλόη Βέρα, και το Κόκκινο Μανταρίνι, και τα Αιθέρια Έλαια Λεμονιού, Περγαμόντου, Γκρέιπφρουτ και Κέδρου. Αυτό το σύμπλεγμα ενεργών συστατικών καταπολεμά τις κοκκινίλες, βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας τους και στην απομάκρυνσης ακαθαρσιών και περιττού σμήγματος που ευθύνεται για την ακμή. Αξίζει όμως να δοκιμάσεις και το Glycolic foaming cleanser από Mario Badescu. Ένα αφρώδες καθαριστικό, εμπλουτισμένο με βότανα γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες και την απολεπιστική δύναμη του γλυκολικού οξέος. Απομακρύνει σμήγμα και ρύπους, μειώνει τις δυσχρωμίες και αφήνει το δέρμα λαμπερό και λείο.




Αν έχεις μικτή επιδερμίδα
Αν και στην περιοχή του ταυ τείνεις να έχεις περισσότερη λιπαρότητα, τα μάγουλα σου έχουν κανονικό δέρμα και ένα πολύ δραστικό καθαριστικό μπορεί να ξηράνει την περιοχή αυτή. Προσωπικό αγαπημένο μου είναι το Cleanance Gel της Avene. Εδώ και χρόνια το επιλέγω για τον καθαρισμό του προσώπου μου. Απομακρύνει απαλά τις άχρηστες ουσίες από το δέρμα και  προσφέρει στο δέρμα όλες τις καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητές του ιαματικού νερού της Avene.



Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα τότε θα πρέπει να αποφεύγεις τα καθαριστικά που περιέχουν άρωμα. Και στην δική σου περίπτωση ένα ήπιο καθαριστικό είναι ιδανικό για να πλύνεις το πρόσωπο σου. Για ντεμακιγιάζ θα σου πρότεινα το Glov που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητες ή ξηρές επιδερμίδες, ούτως ώστε να αφαιρείς το μακιγιάζ σου μόνο με νερό. Για καθαριστικό προσώπου θα σου πρότεινα το REVE DE MIEL GEL NETTOYANT ET DÉMAQUILLANT VISAGE της NUXE. Ένα Gel καθαρισμoύ και ντεμακιγιάζ προσώπου, που είναι ιδανικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης δεν ξηραίνει την επιδερμίδα και διατηρεί το υδρολιπιδικό της φίλμ.


Για κανονική επιδερμίδα
Το Oxygen Cleansing Milk της Youth Lab, για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες είναι ένα δροσερό γαλάκτωμα καθαρισμού με πλούσια υφή που οξυγονώνει, καταπραΰνει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, αφαιρώντας ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ. Επαναφέρει τη λάμψη & τη φωτεινότητα της επιδερμίδας ενώ απομακρύνει τους ρύπους, χωρίς να διαταράσσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Αφήνει μια απαλή και βελούδινη αίσθηση και έχει ευχάριστο, διακριτικό άρωμα. Είναι μη φαγεσωρογόνο, κατάλληλο για καθημερινή χρήση, ιδανικό και για το ευαίσθητο ή ευαισθητοποιημένο δέρμα, καθώς δεν περιέχει parabens, sulfate, γλουτένη, οινόπνευμα ή χρωστικές.




Πως να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπο σου σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου


Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις Spring cleaning στα καλλυντικά σου;
Αν ναι, βρες εδώ 5 + 1 συμβουλές για να το κάνεις στο άψε σβήσε.

Είμαι η Κατερίνα και θα χαρώ να τα πούμε και στο δικό μου blog www.thekmprojects.gr .

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->