Παρασκευή, Απριλίου 06, 2018

Πεντανόστιμο ρiζότο με καλαμαράκια

Φίλη μου μεγάλη Παρασκευή σήμερα κι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή που κάνω όσα χρόνια είμαι παντρεμένη σίγουρα μια φορά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Το συγκεκριμένο ριζότο το ξεχώρισα από την πρώτη φορά που το έφτιαξα και μου αρέσει που έχει μόνο καλαμάρια και δε χρειάζεσαι ένα σκασμό θαλασσινά για να βγει πετυχημένη συνταγή! Είναι εύκολο, πεντανόστιμο κι αν δεν έχεις αποφασίσει τι να μαγειρέψεις σήμερα που είναι μια δύσκολη μέρα σου έχω την καλύτερη και νοστιμότερη πρόταση! Φρόντισε να προμηθευτείς τα υλικά άμεσα και το μεσημέρι όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Ρυζότο με καλαμαράκια


Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες...

Ρυζότο με καλαμαράκια

  • 350γρ. ρύζι κατάλληλο για ριζότο
  • 600γρ. καλαμαράκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο (γίνεται υπέροχο και με ελαιόλαδο σε περιόδους μη νηστείας αλλά και αυτοί που θα επιλέξουν να μη φάνε λάδι σήμερα μπορούν να κάνουν τη συνταγή χωρίς λάδι).
  • 1 1/2 λ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση...

  • Ξεκινώ με το ζωμό λαχανικών όπου σ μια μικρή κατσαρόλα βράζω 2 καρότα, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στα τέσσερα, 1 πιπεριά πράσινη κέρατο και μπόλικο σέλινο. 
  • Όσο ο ζωμός μου ετοιμάζεται, καθαρίζω και κόβω τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • Αφού κάψω καλά το λάδι τηγανίζω για 2' τα καλαμαράκια και στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύω για μερικά λεπτά. 
  • Σβήνω με το ούζο και περιμένω μέχρι να απορροφηθεί.
  • Αρχίζω να προσθέτω ένα - ένα φλιτζάνι το ζωμό λαχανικών, περιμένοντας να απορροφηθεί πριν συνεχίσω. 
  • Προσθέτω το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζω την ένταση.
  • Πρέπει να προσέχετε πολύ γιατί αμέσως πιάνει (κολλάει) το ρύζι στην κατσαρόλα. Σχετικά με το ρύζι, το θέλουμε βρασμένο αλλά όχι παραβρασμένο. Να κρατάει ελάχιστα στο δόντι. Στόχος μας είναι να χυλώσει το φαγητό και όχι να στεγνώσει.
  • Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τη ντομάτα και το ξύσμα λεμονιού.
Ρυζότο με καλαμαράκια

Μαγείρεψε το σήμερα κιόλας φίλη μου και δε θα το μετανιώσεις. 
Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου νηστίσιμη συνταγή; Θα χαρώ αν τη μοιραστείς μαζί μου στα σχόλια.

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα από το Busy Mama's Corner
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ
ELENA MITROPAPA
ELENA MITROPAPA

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Θέλεις όλα τα νέα άρθρα στο inbox σου;