6 tips για να καταπολεμήσεις την υπνηλία στη διάρκεια της μέρας

Διάβασε επίσης

Για να τα λέμε και όπως είναι, όσο zen και να είσαι, όσο πηγή ανεξάντλητης ενέργειας και όρεξης, όσο motivated και να είσαι υπάρχουν (πολλές) στιγμές μέσα στην (ίδια καμιά φορά) ημέρα που απλά θέλεις να λιώσεις σε μια πολυθρόνα και να κοιτάς το ταβάνι χωρίς να έχεις κουράγιο ούτε να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρα. 

Είσαι ένα supergirl, όμως και τα supergirls έχουν τις.. λίγο πιο νωθρές στιγμές τους. 

Και χρειάζονται ένα γρήγορο boost.

 Ρίξε λοιπόν μια ματιά παρακάτω στις "ενέσεις" ενέργειας που παίρνουν όλα τα multitasking κορίτσια!

 Και που πάντα πιάνουν!




1. Παίρνουν αέρα. Κυριολεκτικά. Και μεταφορικά χρειάζεται, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε κυριολεκτικοί. Όταν νιώθεις ότι πέφτει η παραγωγικότητά σου κι ότι χρειάζεσαι νέες ιδέες που όμως είναι δύσκολο να έρθουν, τότε κάνε μια βόλτα έξω για 10 λεπτά. Χωρίς το κινητό σου όμως. Απλά βγες έξω να πάρεις καθαρό αέρα. Μόλις επιστρέψεις θα έρθει και η έμπνευση από μόνη της!

2. Πιες νερό. Αυτό θα σε καταδιώκει παντού και πάντα. Μην αφήσεις τον οργανισμό σου να αφυδατωθεί, η διαύγεια πνεύματος χρειάζεται ενυδάτωση. Και μην ξεχνάς ότι το δροσερό νερό ξυπνάει σώμα και πνεύμα.

3. Χαλάρωσε. Το ξέρω, εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Η αρχή είναι δύσκολη μόνο. Όταν θα βρεις τον τρόπο θα γίνεται αυτόματα και μάλιστα θα το αποζητάς κι από μόνη σου! Μπορείς να ξαπλώσεις για 15 λεπτά και να ακούσεις απαλή μουσική, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να πάρεις αναπνοές, όμως μην μπερδεύεσαι: το scroll down στο instagram δεν περιλαμβάνεται στις μεθόδους χαλάρωσης.



4. Κάνε stretching. Το stretching έχει ευεργετικές ιδιότητες, μην το υποτιμάς καθόλου. Όταν νιώθεις ότι τα επίπεδα ενέργειας έχουν πέσει άρχισε να τεντώνεσαι, ώστε να αυξηθεί η πίεση του αίματος.  Με αυτό τον τρόπο θα ξυπνήσει το σώμα σου κι εσύ δεν θα νιώθεις τόσο κουρασμένη και βαριά. Κι επιπλέον stretching μπορείς να κάνεις παντού, από το γραφείο, το αυτοκίνητο, μέχρι και στην αναμονή στην τράπεζα.

5. Φάε κάτι ελαφρύ. Πολύ συχνά αυτή η υπνηλία που νιώθουμε σχετίζεται με την έλλειψη τροφής. Μήπως είσαι πολύ ώρα νηστική λοιπόν; Ακόμα όμως κι αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, ένα ελαφρύ σνακ θα σε τονώσει. Προτίμησε ένα φρούτο, ξηρούς καρπούς, κάτι που να περιέχει ζάχαρη αλλά να είναι και ελαφρύ. Απέφυγε τα τυποποιημένα γλυκά και τα αναψυκτικά, μπορεί στιγμιαία να σε κάνουν να νιώθεις πιο ενεργητική, όμως σε λίγη ώρα το αίσθημα υπνηλίας θα επιστρέψει δριμύτερο.

6. Χρησιμοποίησε αρωματικά έλαια. Συνήθως έχω στην τσάντα μου αρωματικό έλαιο σε μορφή roll on που το εφαρμόζω στους καρπούς όταν πρέπει να παραμείνω ξύπνια ενώ ονειρεύομαι το κρεβάτι μου (συνήθως συμβαίνει το μεσημέρι). Προτίμησε αρώματα αναζωογονητικά και όχι χαλαρωτικά, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, γιασεμί. Επίσης μπορείς να κάνεις μια δική σου μίξη με αρώματα που θα λειτουργούν "ενισχυτικά" στη διάρκεια της ημέρας!

Εάν θέλεις ένα πιο ολοκληρωμένο "πακέτο" ενέργειας, για να είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα σε σταματήσει από το να κατακτήσεις τη μέρα, ρίξε μια ματιά και στο άρθρο "Η πρωινή ρουτίνα που θα συ δώσει ενέργεια όλη την ημέρα"

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->