Πέννες... σπεντζοφάι

Διάβασε επίσης

Φίλη μου Παρασκευή σήμερα και ξέρεις τι σημαίνει αυτό για την οικογένειά μου; Ότι σίγουρα θα φάνε μακαρόνια! Κι αυτό γιατί η Παρασκευή έχει άτυπα οριστεί ως η μέρα του μακαρονιού. Έτσι λοιπόν ψάχνω να βρω διαφορετικές συνταγές ώστε να μη βαρεθούν και συχνά πειραματίζομαι με τα ήδη διαθέσιμα υλικά! Κάπως έτσι γεννήθηκε η συνταγή "πέννες σπεντζοφάι" μια Παρασκευή που κλασσικά ήμουν στο τρέξιμο, το φαγητό της προηγούμενης λίγο για να χορτάσουν δυο άνθρωποι αλλά αρκετό για να μπορέσεις το εκμεταλλευθείς έξυπνα κάνοντας ανακύκλωση!

Όπως προφανώς προδίδει και ο τίτλος του κειμένου οι πέννες ταίριαξαν τέλεια με το λιγοστό σπεντζοφάι κι έτσι δημιουργήθηκε ένα φαγάκι... τέλειο και εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές.

Τι θα πρέπει να έχεις εσύ: Σπεντζοφάι μαγειρεμένο από σένα κι ας είναι και λίγο...

πέννες σπεντζοφάι


Τι κάνεις: Προσθέτεις λίγο νερό ακόμα στο φαγητό (σπεντζοφάι) και το αφήνεις να ζεσταθεί από νωρίς. Κι εννοείται πως βράζεις τα μακαρόνια σου... Εγώ έχω δοκιμάσει τις βίδες και με έχουν βολέψει πολύ.

Αφού λοιπόν ετοιμάσεις τα μακαρόνια, ανακάτεψε πολύ καλά μαζί με το σπαντζοφάι και βάλε τα σε ένα πυρέξ, πασπάλισε με αρκετό τριμμένο τυράκι και βάλτε στο φούρνο για κανένα 20λεπτο.

Το φαγάκι σου είναι έτοιμο!!!

Άρα δεδομένου ότι το μακαρόνι ταιριάζει σχεδόν με όλα τα υλικά μπορείς να το εκμεταλλευθείς  και να μαγειρεύεις γρήγορα και να κερδίσεις χρόνο για να απολαύσεις κάτι εσύ μαμά (μικρή ή μεγάλη) ή εσύ φοιτήτρια που ψάχνεις απεγνωσμένα εύκολο φαγάκι!

πέννες σπεντζοφάι

Ελπίζω να σου άρεσε η σημερινή, εναλλακτική συνταγή που σου έδωσα! Εσένα ποια ήταν η συνταγή που έχεις ακόμα στο μυαλό σου; Πολύ θα χαρώ να τη διαβάσω στα σχόλια σας.

Καλό Σαββατοκύριακο!
Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->