4 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι

Καλοκαίρι έρχεται, λίγο η παραλία, λίγο ο ήλιος του μεσημεριού και αυτή η γλυκιά ζέστη τα απογεύματα είναι λογικό να θέλουμε να ταξιδέψουμε σε κόσμους φανταστικούς ή χώρες μακρινές.

4 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι

 Και ποιος είναι πιο σίγουρος τρόπος για ένα μαγευτικό καλοκαιρινό ταξίδι; Μα ένα καλό βιβλίο φυσικά. Εγώ ξεχώρισα τέσσερα βιβλία για το καλοκαίρι αυτό και σου τα προτείνω.


4 βιβλία για το καλοκαίρι


Τουαρέγκ του Νίκου Ζερβονικολάκη. Το μπλε των Τουαρέγκ είναι βαθύ και σε αιχμαλωτίζει . Τουαρέγκ, είναι οι πολεμιστές της ερήμου, που διατρέχουν αιώνες τη Σαχάρα τυλιγμένοι με τα μπλε τιρμπάνια, που αφήνουν να φαίνονται μόνο τα μάτια τους. Οι μπλε άνθρωποι, είναι σκληροί όσο και η ζωή που κάνουν. Τρυφεροί όσο μια όαση ύστερα από ένα εξαντλητικό ταξίδι με το καραβάνι.
 Τουαρέγκ του Νίκου Ζερβονικολάκη

Ο Τροπικός του Αιγόκερω του Χένρι Μίλλερ. Ο συγγραφέας αφηγείται τα παιδικά του χρόνια και την εφηβεία πού έζησε στην Αμερική στα χρόνια προτού την εγκαταλείψει.  Περιγράφει μια ζωή έξω από κανόνες και όρια , αφηνιασμένος από τα πάθη και το παιχνίδι του με την αλήθεια. Ζει την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και την ζει τραγουδώντας στεντόρεια το τραγούδι που ξεγελάει το χρόνο.
 Ο Τροπικός του Αιγόκερω του Χένρι ΜίλλερΤηγανητές Γοργόνες του Παναγιώτη Ρϊζου.  Μια συλλογή από ιστορίες, άλλες τόσο ακραίες που είναι αδύνατον να είναι αληθινές άλλες τόσο αληθινές που σχεδόν είναι ψέμα. Διατυπωμένες με χιούμορ και μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του συγγραφέα. Ιστορίες που ακροβατούν ανάμεσα στις αλήθειες των ηρώων τους και στην καυστική ματιά του συγγραφέα . Και διαβάζεις τις ιστορίες, σχεδόν σα να κοιτάς μέσα από «καλειδοσκόπιο» και βλέπεις τους ήρωες να διασκορπίζονται στις πολύχρωμες ανησυχίες τους.

Τηγανητές Γοργόνες του Παναγιώτη Ρϊζου

Το έπος των Χαραφίς του Ναγκίμπ Μαχφούζ. Το καλοκαίρι με εξιτάρουν βιβλία με μακρινούς  προορισμούς. Και αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για να σε ταξιδέψει σε αλλοτινές εποχές στους δρόμους της Αιγύπτου. Το Έπος των Χαραφίς είναι η ιστορία του Ασούρ ελ Νάγκι, του πρώτου αρχηγού των Χαραφίς και των απογόνων του. Πρόκειται για μια γενεαλογία γεμάτη δράματα και συνωμοσίες, ερωτικούς δεσμούς και προδοσίες, αλλά και γάμους, φόνους,ίντριγκες. 'Ενα βιβλίο για την κατοχή και την απώλεια της εξουσίας.
Κατερίνα από τα The KM Projects

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή απλά θέλεις να πεις τη γνώμη σου μη διστάσεις να αφήσεις σχόλιο!
Θα χαρούμε να το διαβάσουμε και να απαντήσουμε!