Τι εξοπλισμό χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις ένα blog

Διάβασε επίσης


Έχεις δημιουργήσει ένα blog όμως αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις τις αναρτήσεις αλλά και να κοινωνικοποιηθείς ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση.

Απαραίτητα εργαλεία στο blogging

Γι'αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για τα απαραίτητα εργαλεία στο blogging. Είναι τα must have για κάθε blogger οποια κι αν είναι η θεματολογία του ιστολογίου του/της.

Χρειάζεσαι:
  • Μια φωτογραφική μηχανή. Για να βγάζεις τις δικές σου φωτογραφίες ώστε να είναι μοναδικές. Με μια απλή φωτογραφική μπορείς να κάνεις την δουλειά σου, σίγουρα όσο καλύτερης ποιότητας είναι η φωτογραφική μηχανή, τόσο καλύτερες σε ανάλυση θα είναι οι φωτογραφίες σου. 
TIP: Διάλεξε ένα φωτεινό σημείο (κατά προτίμηση με φως ημέρας) για να βγάλεις τις φωτογραφίες και επέλεξε ένα φόντο που τείνει προς το άσπρο. Έπειτα μπορείς να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου με τα δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών.
  • Χωρητικότητα στον υπολογιστή σου. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μια πολύ καλή λύση για να αποθηκεύεις τον μεγάλο όγκο αρχείων όπως φωτογραφίες και έγγραφα word που αφορούν το blog σου. Επιπλέον είναι βολικός αφού μεταφέρεται εύκολα παντού.
  • Τετράδιο και Ημερολόγιο / Blog Planner. Σε ένα τετράδιο θα γράφεις σκέψεις και ιδέες ενώ στο ημερολόγιο θα οργανώνεις το πρόγραμμα σου για το blog. Μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα Blog Planner, που θα βρεις εδώ.
  • Κινητό / Tablet. Φυσικά χρειάζεσαι τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνεις γνωστό το blog σου, για να παίρνεις ιδέες, αλλά και να επικοινωνείς με τους αναγνώστες σου όποτε ένα κινητό ή tablet με τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές πχ facebook, twitter, instagram είναι αυτό που θέλεις.
Τα απαραίτητα εργαλεία στο blogging


Μια συμβουλή για το τέλος.

Άντλησε ιδέες από όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Η έμπνευση δεν έρχεται όποτε την θέλεις αλλά σε απρόσμενες στιγμές όπως όταν ακούς μουσική, όταν κάνεις γυμναστική, όταν βλέπεις τηλεόραση, όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, όταν ταξιδεύεις γενικά έρχεται οπουδήποτε για αυτό πάντα μαζί σου να έχεις ένα σημειωματάριο. Και όταν έχεις μια ιδέα μην διστάσεις να την γράψεις αμέσως έστω και επιγραμματικά, όποτε θα έχεις χρόνο θα την αναπτύξεις, αν την αφήσεις για αργότερα σίγουρα θα την έχεις ξεχάσει.

 Στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις συνεχώς κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!

Ελευθερία από Diary of a beauty addict

7 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Το να ασχολείται κάποιος με τον blog του σίγουρα,πρέπει να έχει κατά νου την οργάνωση και τα απαραίτητα ,όπως αναφέρεις αναλυτικά Δέσποινα μου.Σίγουρα θα έχεις επιτυχίες...ωραία και διαφωτιστική η ανάρτηση σου.Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ,Μαρία μου, αλλά η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι της Ελευθερίας μας!Οπότε σε κείνη ανήκουν τα εύσημα!Σ'ευχαριστούμε πάντως που πέρασες!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο Μαρία!

      Σε ευχαριστώ Δέσποινα για την άμεση διόρθωση!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικά στοχευμένη ανάρτηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές οι συμβουλές σου Ελευθερία! Και τι ωραίο το τετράδιο του "Μικρού Πρίγκηπα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, ναι!Γιατί αν δε μας εμπνέει το τετράδιο δεν το πολυχρησιμοποιούμε! (τουλάχιστον εγώ)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->