Η αρχαία Ελλάδα και η επιρροή της στην μόδα του σήμερα - Guest Post

Η αρχαία Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός έχουν επηρεάσει σημαντικά τον χώρο της μόδας τα τελευταία χρόνια. Μυθολογία, ήρωες και θεές ξαναγεννιούνται μέσα από τις τάσεις που προστάζει η μόδα για αυτό το καλοκαίρι που πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του.

Η αρχαία Ελλάδα και η επιρροή της στην μόδα του σήμερα


Η αρχαία Ελλάδα και η επιρροή της στην μόδα του σήμερα
Η αρχαία Ελλάδα και η επιρροή της στην μόδα του σήμερα Δερμάτινα σανδάλια που θυμίζουν μονομάχους, αέρινα μονόχρωμα σε παλ αποχρώσεις φορέματα, με διαφάνειες, δαντέλα ή κεντήματα που θυμίζουν τις μούσες, επιβλητικά κοσμήματα από χρυσό ή ασημί, πλεξίδες και στεφανάκια στολίζουν τα μαλλιά και φυσικό μακιγιάζ δημιουργούν ένα αρμονικό-μυθικό αποτέλεσμα στέλνοντας μας πίσω στο χρόνο, πίσω στην ιστορία του τόπου μας.Γράφει η Ειρήνη Πανάρετου από το ιστολόγιο www.everythingpossible.de


Μεγάλοι σχεδιαστές μόδας δημιουργούν τα τελευταία χρόνια ολόκληρες κολεξιον βασισμένες πάνω στα ελληνικά στοιχεία , όπως η μοναδική συλλογή του οίκου Dolce&Gabbana για την άνοιξη-καλοκαίρι 2014 , τα υπέροχα χειροποίητα ancient greek sandals της Χριστίναs Μαρτίνη και φυσικά ακόμη πολλές δημιουργίες από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές.


Η αρχαία Ελλάδα και η επιρροή της στην μόδα του σήμερα

Βλέπουμε όλο και περισσότερο, σε εκδηλώσεις, γιορτές και γκαλά που γίνονται σε ολόκληρο το κόσμο, τις διάσημες κυρίες να επιλέγουν δημιουργίες υψηλής ραπτικής φτιαγμένες με αρχαιοελληνικές λεπτομέρειες. Είναι μια τάση της μόδας που ήρθε και σίγουρα θα μείνει για πολύ ακόμη.

Oι φωτογραφίες που βλέπετε παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα από την πραγματικά υπέροχη φωτογράφηση που έγινε για το everythingpossible, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ένα από τα πολλά αξιοθέατα της πανέμορφης Κέρκυρας, την Γέφυρα του Κάιζερ, η οποία πήρε το όνομα της από τον ίδιο της το δημιουργό, κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και ένωνε το παλάτι του Αχχιλείου με την θάλασσα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον Α.Τσιώλη και την Αγαλίδα για την βοήθεια τους.


Ειρήνη Πανάρετου από το ιστολόγιο www.everythingpossible.de

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.