5+1 παιδικά βιβλία που ξεχωρίσαμε και θα αγαπήσετε

Φίλες μου εδώ και πάλι σήμερα για να μοιραστώ μαζί σας τα έξι βιβλία που ξεχωρίσαμε τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι πάντα αγαπούσα τα βιβλία και διάβαζα φανατικά. Το ίδιο γίνεται και τώρα μόνο που άλλαξε το είδος των βιβλίων που διαβάζω πάρα πολλές φορές τα βράδια πριν ο μικρός μου πρίγκιπας αποκοιμηθεί. Σκέφτηκα λοιπόν να σας κάνω μια μίνι παρουσίαση των αγαπημένων μας βιβλίων και είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε κι εσείς και θα βρουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας και στην καρδιά των μικρών πρωταγωνιστών της ζωής σας!

1. Το Βιβλιοπυργάκι μου, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

viviliopirgaki

Το βιβλίο-παιχνίδι αυτό είναι από τα πολύ αγαπημένα μας και ακόμα και τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά από τότε που το αποκτήσαμε ο μικρός ακόμα θα ασχοληθεί μαζί του. Πρόκειται για ένα σούπερ διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο αριθμούς, σχήματα, χρώματα και ζώα! Το διαδραστικό βιβλιοπυργάκι που θα αναπτύξει τις κινητικές και μαθησιακές δεξιότητες του παιδιού! Το βιβλιοπυργάκι έχει κυριολεκτικά ενθουσιάσει το μικρό μας που έχει σκεφτεί χίλιους δυο τρόπους να ασχολείται με το βιβλιο-παιχνίδι αυτό χωρίς να βαριέται καθόλου. Δείτε το εδώ.

2. Στη βόλτα, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

sti volta

Τα βιβλία αυτά ανήκουν στη σειρά "Διαβάζω και διασκεδάζω" και έχουν για ήρωά τους ένα αρκουδάκι που το ακολουθούμε στις περιπέτειές του. Είναι γραμμένο με στιχάκια και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει κινούμενες εικόνες ιδανικές για ανήσυχα μικρά δακτυλάκια. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα βιβλία και μπορείτε να τη βρείτε ολοκληρωμένη στο site των εκδόσεων. Ο μικρός Βαγγελίνος τα έχει ευχαριστηθεί πολύ αυτά τα βιβλία και μπορεί να κάτσει απασχολημένος αρκετή ώρα μιας και τώρα πια πλάθει μόνος του ιστορίες τις οποίες διανθίζει με τις κινούμενες εικόνες! Δείτε τα εδώ.

3. Ρόζα το Τερατάκι, από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Η ώρα περνά με καφέ!

Όταν η εικονογράφος Olga de Dios αποφάσισε να γράψει ένα παιδικό παραμύθι, τότε γεννήθηκε η Ρόζα το Τερατάκι. Ένα βιβλίο που μιλά για την ισότητα και την αξία της διαφορετικότητας με έναν πολύ αγαπησιάρικο τρόπο. Το βιβλίο αποτελεί ωδή στη γέλιο και τη χαρά μιας και η Ρόζα μην αντέχοντας χωρίς αυτά πήρε τη ζωή της στα χέρια της και τότε η κατάσταση άλλαξε για το μικρό ροζ Τερατάκι. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας στα σίγουρα! Δείτε το εδώ.

4. Το Σοφάκι και ο Ντο, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Το Σοφάκι και ο Ντο


Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι από τα χέρια της Κατρίνας Τσάνταλη και σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη. Το Σοφάκι, η πρωταγωνίστρια, μαθαίνει την έννοια της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο το νεραιδόσκυλο. Κι αν σας διέγειρα τη φαντασία σας μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες και να αφήσετε σιγά σιγά το νεραιδόσκυλο να κερδίσει την καρδιά σας. Δείτε το εδώ.

5. Μπορώ και χωρίς αυτά, από τις εκδόσεις Μίνωας


Μπορώ και χωρίς αυτά
Η Έλενα Νταβλαμάνου (συγγραφέας) και ο Γιώργος Πετρίδης (εικονογράφος) μας χάρισαν ένα υπέροχο βιβλίο απίστευτα διδακτικό μιας και θίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα της σημερινής κοινωνίας αυτό της απληστίας και της αλαζονείας.
Ο μικρός Λεωνίδας ζητά διαρκώς πράγματα από τους γονείς τους αλλά τι γίνεται όταν στην τάξη του σχολείου έρχεται ένας καινούριος μαθητής από ξένη χώρα και αλλάζει τις ισορροπίες. Μήπως τελικά μπορεί να ζήσει και χωρίς όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματά; Δείτε το εδώ.

+1. Πίκο και Λόλα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Πίκο και Λόλα
Η Λίνα Σωτηροπούλου μέσα από τους στίχους και την υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια μας περιγράφει όλο ζωντάνια τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλα, που είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά αχώριστοι φίλοι, και με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Εμάς έχει γίνει το αγαπημένο μας και το διαβάζουμε κι αυτό αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς ασταμάτητα κάθε βράδυ. Δείτε το εδώ.
            
Ελπίζω να σας άρεσαν τα βιβλία που διάλεξα να σας προτείνω! Περιμένω την άποψή σας στα σχόλια!

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα από το Busy Mama's Corner
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.