3 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το ΝοέμβριοΑυτόν το μήνα, τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου που ενδείκνυται για ζεστή σοκολάτα και διάβασμα, ξεχώρισα μερικά βιβλία και είμαι έτοιμη να τα μοιραστώ μαζί σας! Μπορώ να πω πως αυτός ο καιρός με εμπνέει ιδιαίτερα να κουκουλωθώ με κουβέρτες και να αφοσιωθώ στα βιβλία μου, οπότε αν έχετε παρόμοια διάθεση, ελπίζω αυτές οι βιβλίο-προτάσεις μου να σας δώσουν μερικές ιδέες.
Γράφει η Εβελίνα από το ιστολόγιο Βιβλιαράκια

  1. Το φαράγγι, Ιωάννα Καρυστιάνη
Το νεότερο βιβλίο μιας πολύ αγαπημένης μου συγγραφέως που δε με απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο. Διηγείται την ιστορία εφτά αδερφιών που για να τιμήσουν τη μνήμη του πατέρα τους, αποφασίζουν να κατέβουν ένα φαράγγι. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας αποκαλύπτονται μυστικά, λύνονται παρεξηγήσεις, έρχονται στο φως γεγονότα του παρελθόντος. Αρκετά δυνατό βιβλίο, που αφήνει ιδιαίτερα γλυκόπικρα συναισθήματα.  1. Η υπέροχη φίλη μου, Έλενα Φερράντε (Η τετραλογία της Νάπολης)
Αν είσαι ακόμα ένας από αυτούς που δεν έχουν πιάσει αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται Φερράντε, απλά άφησε ό,τι κάνεις, πάνε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο και πάρε το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας. Μία δυνατή γυναικεία φιλία στη μεταπολεμική Ιταλία, μια φιλία ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετους χαρακτήρες που εξελίσσεται σε μια ιστορία ολόκληρης της ναπολιτάνικης γειτονιάς. Μία γραφή ζωντανή, γραφή που ταξιδεύει, που κάνει τα γεγονότα να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, δε θα μπορέσεις να το αφήσεις από τα χέρια σου.


  1. Αναμνήσεις μιας γκέισας, Άρθουρ Γκόλντεν
Ίσως περισσότερο γνωστή είναι η κινηματογραφική ταινία, αλλά το βιβλίο είναι (όπως πάντα βέβαια) πολύ καλύτερο. Το βιβλίο ακολουθεί τη μικρή Σαγιουρί στις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει προκειμένου να γίνει μία από τις πιο διάσημες γκέισες του Κιότο. Τα σκαμπανεβάσματα της μοίρας και οι άνθρωποι που η Σαγιουρί συναντάει κατά τη διάρκεια της ζωής της, κάνουν αυτήν την προσπάθεια ακόμα πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα. Δεν είναι τυχαίο το ότι παρόλο που έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο αυτό ακόμα καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό.Αυτά από εμένα, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναγνωστικές μου περιπέτειες στο βιβλίο-instagram μου: @bibliarakia

Advertisement

Πριν φύγεις γράψε μας στα σχόλια ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που διάβασες!

Θα τα ξαναπόυμε,
Εβελίνα από το ιστολόγιο Βιβλιαράκια

CONVERSATION

1 σχόλια:

  1. η υπέροχη φίλη .... αγαπημένο βιβλίο http://www.edityourlifemag.gr/2017/11/vivlioprotaseis-noemvriou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.