5 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τον AπρίλιοΈστω και λίγο καθυστερημένα, είμαι εδώ να σας ευχηθώ καλή χρονιά με πολλή αγάπη, ευτυχία και πολλά πολλά βιβλία. Η εξεταστική με πήγε λίγο πίσω, όμως μέσα στις γιορτές διάβασα μερικά βιβλία και είμαι έτοιμη να μοιραστώ μαζί σας αυτά που ξεχώρισα και πιστεύω ότι αξίζει να διαβάσετε κι εσείς!

5 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τον Aπρίλιο

  • Μυστικά και Ψέματα Λίαν Μοριάρτι : Η ιστορία τριών φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους γυναικών που τυχαίνει να ξεκινούν τα παιδιά τους μαζί το νηπιαγωγείο. Η Σελέστ, η Μάντελαιν και η Τζέιν δένονται με μια φιλία που θα οδηγήση σε αποκαλύψεις μυστικών, τα οποία δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Το βιβλίο χειρίζεται πολύ όμορφα κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα, προβάλλει τη γυναικεία φιλία και εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ που διαδραματίζεται στην Αυστραλία. Η μίνι-σειρά του HBO βασισμένη στο βιβλίο, σάρωσε πρόσφατα και τις Χρυσές Σφαίρες
Μυστικά και Ψέματα Λίαν Μοριάρτι

  • Τα Κορίτσια Έμα Κλάιν : Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Charles Manson, το βιβλίο αυτό δίνει μία αναπαράσταση της αμερικάνικης δεκαετίας του '60 και μία εφηβική αναζήτηση ταυτότητας, η οποία καταλήγει πολύ λάθος. Η 14χρονη Ίβι, κουρασμένη από την κατάσταση στο σπίτι της πλησιάζει κάποιες κοπέλες, οι οποίες ανήκουν σε μία αίρεση. Τα πράγματα δεν πάνε όπως η Ίβι τα φαντάζεται.
Τα Κορίτσια Έμα Κλάιν

  • Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες Ηλίας Παπαμόσχος : Μικρά διηγήματα, τα περισσότερα της μίας σελίδας, εμποτισμένα με αναμνήσεις μιας ζωής, αληθινά και ανθρώπινα. Το βιβλίο διακρίνει η σκληρή και πολλές φορές κοφτή γλώσσα, η αίσθηση νοσταλγίας και μελαγχολίας και μία ιδιαίτερη υποβλητικότητα. Ο Παπαμόσχος με αυτό το έργο του κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία Νουβέλας/Διηγήματος.
Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες Ηλίας Παπαμόσχος

  • Ο πιο μακρινός πλανήτης που ξέρω Ισμήνη Τορνιβούκα : Από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου βιβλία, έτυχε να το πιάσω ξανά μέσα στα Χριστούγεννα και να θυμηθώ γιατί το αγαπώ. Καταρχάς, η Τορνιβούκα είναι νέα και η γλώσσα της είναι νέα και φρέσκια και πολύ καλά στρωμένη. Η ιστορία περιγράφεται από την οπτική τριών χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τρεις μικρότερες ιστορίες που ξεδιπλώνονται σιγά σιγά. Ένα αρκετά ρομαντικό βιβλίο, χωρίς να είναι μελοδραματικό, μιλάει για τη φιλία, τους ανέφικτους έρωτες, τις οικογενειακές σχέσεις, τη συζυγική αποξένωση.
Ο πιο μακρινός πλανήτης που ξέρω Ισμήνη Τορνιβούκα

  • Έθιμα Ταφής Hannah Kent : Η βόρεια Ισλανδία του 1829 γίνεται σκηνικό για την ιστορία της Άγκνες, μίας γυναίκας που καταδικάστηκε για το φόνο δύο αντρών. Μέχρι την εκτέλεση της είναι υποχρεωμένη να ζήσει με την οικογένεια του Γιον Γιόνσον. Όταν έρχεται ο χειμώνας και οι σχέσεις της με την οικογένεια γίνονται πιο στενές, ξεδιπλώνεται σιγά σιγά η ιστορία της και μας κάνει να αναρωτηθούμε, ποιος είναι τελικά ο ένοχος. Οι υπέροχες περιγραφές των ισλανδικών τοπίων και τα ηθικά διλήμματα του βιβλίου με έκαναν να το ξεχωρίσω αμέσως.
Έθιμα Ταφής Hannah Kent

Αυτά για αυτόν τον μήνα, μπορείτε πάντα να με βρείτε στο instagram και στο προσωπικό μου blog, για περισσότερες αναγνωστικές ιδέες.

Εβελίνα 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.