Τι να φορέσεις σε ακραία καιρικά φαινόμενα το καλοκαίρι


Αυτό το καλοκαίρι στο edit your life magazineμιλήσαμε για το πως ντυνόμαστε σε γάμους και βαπτίσεις, τι μαγιό να φορέσουμε στις διακοπές μας αλλά και πως να φτιάξουμε τις βαλίτσες μας για να ταξιδέψουμε στο νησί που ταιριάζει στο στυλ μας.
Η αρχική μου σκέψη για το σημερινό post ήταν να μιλήσουμε για το πως ντυνόμαστε το καλοκαίρι υπό συνθήκες καύσωνα. Βέβαια, μετά σκέφτηκα ότι σχεδόν όλο το καλοκαίρι, στις περισσότερες πόλεις βρέχει.. οπότε τι νόημα θα είχε. Παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι το σημερινό άρθρο αφορά κυρίως εσάς που βρίσκεστε στη πόλη, είτε έχετε γυρίσει από τις διακοπές, είτε περιμένετε να πάτε.Ο βασικός κανόνας για όλες εσάς που εκμεταλλεύεστε την άδεια πόλη είναι ότι πρέπει να ντύνεστε πρακτικά, έτσι ώστε να τα βγάλετε πέρα είτε με τον καύσωνα ή τη βροχόπτωση. Προσοχή! Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε ένα εγκυρο site για την πρόγνωση του καιρού, για να είστε σίγουρες.

Τι να φοράτε σε περιπτώσεις καύσωνα

  • Τα ρούχα σας πρέπει να είναι ελαφριά και ανοιχτόχρωμα έτσι ώστε να μην απορροφούν τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου.
  • Το αντιηλιακό επιβάλλεται να το φοράτε και να το ανανεώνετε κάθε 4 ώρες περίπου.
  • Γυαλιά ηλίου! Εντάξει, νομίζω ότι δε χρειάζεται περεταίρω εξήγηση.
  • Όχι πολλά αξεσουάρ, ένα καπέλο στο στυλ που αγαπάτε και τσάντα αρκούν. Άντε και κανένα δαχτυλίδι..

Τι να φοράτε σε περιπτώσεις βροχόπτωσης

  • Το θετικό στις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις είναι ότι παρόλο που βρέχει, δεν κάνει κρύο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε, ενδυματολογικά να ακολουθείτε τους παραπάνω κανόνες, χρησιμοποιώντας ως αξεσουάρ, αντί για το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου σας, την  ομπρέλα σας ή κάποια πολύ κομψά αδιάβροχα που κυκλοφορούν στην αγορά.
  • Αποφύγετε τα πέδιλα ή τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γλιστρήσετε και να χτυπήσετε.

Γενικοί κανόνες και για τις 2 περιπτώσεις

  • Γενικά καλό θα ήταν να μη φοράτε έντονο μακιγιάζ. Στη περίπτωση του καύσωνα, μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα είναι αρκετή αφού θα χρειαστεί να ανανεωθεί μετά από κάποιες ώρες, ενώ όταν βρέχει η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι σε μεγάλα επίπεδα και η αλήθεια είναι ότι θα σας χαλάσει το μακιγιάζ σας πολύ εύκολα.
  • Για τις περισσότερες από εσάς που εργάζεστε ακόμα (γιατί άλλωστε να μείνεις στη πόλη καλοκαιριάτικα;) και υπάρχει κάποιος ενδυματολογικός κώδικας στο χώρο εργασίας σας, θα σας πρότεινα να πηγαίνετε λίγο πιο νωρίς στο γραφείο με το κανονικό σας outfit και να αλλάζετε εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείτε με κουστούμι στους 40 βαθμούς κελσίου αλλά ούτε και να βρέχετε τα ρούχα της δουλειάς σας σε περίπτωση που έπιασε καλοκαιρινή μπόρα. 
Εύχομαι σε όλες καλή συνέχεια σε ότι κάνετε, υγεία και να θυμάστε: 
Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don't need to escape from. - Seth Godin. 
Σας φιλώ,CONVERSATION

2 σχόλια:


Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή απλά θέλεις να πεις τη γνώμη σου μη διστάσεις να αφήσεις σχόλιο!
Θα χαρούμε να το διαβάσουμε και να απαντήσουμε!