Πώς να ντυθείς στο σχολείο αν είσαι εκπαιδευτικός

Διάβασε επίσης

Έφτασε ο Σεπτέμβρης αγαπημένες! Ο μήνας των σχολείων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, της αναδιοργάνωσης και των νέων στόχων για τους υπόλοιπους από εμάς. 

Τέτοια εποχή πέρυσι αναφερθήκαμε στον οδηγό στιλιστικής επιβίωσης για το σχολείο όπου αφορούσε τους μαθητές, ενώ φέτος τιμητική έχουν οι γυναίκες εκπαιδευτικοί. Θα αναφερθούμε σε στιλιστικές επιλογές, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και να τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Προτού όμως ξεκινήσουμε με τις στιλιστικές προτάσεις, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ήταν αυτό που έκανε μία δασκάλα αγαπημένη, κυρίως στις πρώτες τάξεις του σχολείου; Εμένα πάντως, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό από την αγαπημένη μου δασκάλα στο δημοτικό, ήταν τα ρούχα της, τα μαλλιά της και πόσο φροντισμένη ερχόταν στο σχολείο.
Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να συνδυάσετε τη σοβαρότητα, την πειθαρχεία, τη φιλικότητα και τη γυναικεία σας κομψότητα. Ακούγεται λίγο δύσκολο αλλά δεν είναι.
  • Ένα μοντέρνο ταγέρ, είναι πάντα στη μόδα. Όχι μην τρομάζετε, δεν εννοώ αυτά που φορούσαν κάποτε, αλλά μοντέρνα κομμάτια που έχετε τη δυνατότητα να τα φοράτε και ξεχωριστά. 
  • Υφασμάτινα παντελόνια ή jeans; Οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας έχουν τους δικούς τους κώδικες ενδυμασίας, για παράδειγμα στη Σουηδία, φοράνε τα jeans συνέχεια και κάθε τύπου. Στην Ελλάδα, επίσης φοριούνται τα jeans και μάλιστα με τρόπο πολύ chic. Για εμένα το ιδανικό παντελόνι (ανεξάρτητα αν είναι τζιν ή υφασμάτινο) είναι αυτό που έχει Α γραμμή και καθόλου στενές γραμμές.
  • Τα τελευταία χρόνια οι κλος φούστες και φορέματα έχουν επανέλθει στη μόδα. Είστε πολύ τυχερές, αν αγαπάτε το ρομαντικό στυλ. Βέβαια, όπως μου είπε η φίλη μου η Έλενα, τα φορέματα και οι φούστες συνήθως αποφεύγονται στα δημόσια σχολεία, αφού οι αίθουσες των σχολείων είναι παγωμένες. Ας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο..
  • Sneakers, μπαλαρίνες ή τακούνια; Οι γνώμες διίστανται. Τα αθλητικά παπούτσια & οι μπαλαρίνες θεωρούνται άνετα παπούτσια για πολλές κοπέλες αλλά και τα τακούνια (εντάξει, μικρό τακούνι, μη φανταστείτε) δε πάνε πίσω στις προτιμήσεις των γυναικών.
  • Βάλτε χρώμα στη καθημερινότητα σας, αρκεί τα χρώματα αυτά να μην είναι πολλά. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να ζαλίζονται κοιτάζοντας σας, αλλά να συγκεντρώνονται σε αυτό που λέτε.
  • Πουκάμισα! Υπάρχουν άπειρα στην αγορά, σε διάφορα χρώματα, υφάσματα και στυλ. Αν συνδυάζονται με τις ανάλογες ζακέτες, είστε έτοιμες για μάθημα!
  • Αν αγαπάνε κάτι οι φίλες εκπαιδευτικοί, είναι οι γιγάντιες τσάντες που χωράνε τα πάντα! Από βιβλία, κασετίνες, καλλυντικά μέχρι και λάπτοπ.
Τι μας είπαν οι φίλες μας εκπαιδευτικοί;
  1. Η δική μας Έλενα αγαπάει τον συνδυασμό: jeans, άνετα πουκάμισα, μεσάτα σακάκια ή καμπαρντίνες για τώρα το φθινόπωρο. Οι μπαλαρίνες και οι μεγάλες τσάντες ολοκληρώνουν την εμφάνισή της.
  2. Η Πηνελόπη από το mamalove.gr αγαπάει επίσης τα jeans με μπλουζάκια και τα άνετα φορέματα. Το παν για την Πηνελόπη είναι να είναι καλοντυμένη και ο εαυτός της.
Θα χαρούμε να δούμε τις εμφανίσεις σας, στο Instagram, προσθέτοντας το hashtag #myeditlook. Η καλύτερη εμφάνιση θα ανέβει στο λογαριασμό μας. 
Σας φιλώ,

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->