Μια τριλογία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις - Guest Post


Διάβασα αυτή την τριλογία της Paullina Simons πριν κάποιους μήνες και είμαι εδώ για να σας πω τις εντυπώσεις μου.Γράφει η Σοφία από το My New Casual

"Ο μπρούτζινος καβαλάρης" τριλογία της Paullina Simons


Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία αγάπης δύο νέων, του Αλεξάντερ και της Τατιάνας οι οποίοι ερωτεύονται στο Λένινγκραντ της Ρωσίας την περίοδο του Β’Παγκοσμίου Πολέμου. Και ενώ η πραγματικότητα γύρω τους ζωγραφίζεται με τα πιο μελανά χρώματα της ιστορίας, ενώ ο ουρανός σκοτεινιάζει από τις βόμβες, ενώ το χώμα βάφεται κόκκινο από το αίμα των σκοτωμένων εκείνοι αψηφώντας τα πάντα ζουν τον έρωτα τους παρά τον θάνατο, παρά τον πόλεμο, παρά την καταστροφή που ο έρωτας τους μπορεί να επιφέρει τόσο στους ίδιους όσο και στην οικογένεια της Τατιάνας. Από το πρώτο βιβλίο ο αναγνώστης μπορεί να μοιραστεί το δράμα των δύο ερωτευμένων, να συμπάσχει μαζί τους καθώς και να μάθει πληροφορίες για την ζωή της Ρωσίας την δεκαετία του ’40. Γινόμαστε μάρτυρες των ανεκπλήρωτων προσδοκιών, του τέλματος μιας βασανιστικής αλλά συνάμα αδύναμης να ολοκληρωθεί αγάπης.Οι γυναίκες μοιράζονται την οδύνη της μικρής Τατιάνας, η οποία βάζει τα πάντα στην άκρη για να στηρίξει την οικογένεια και την αδερφή της. Χωρίς να λυγίσει κάτω από το βάρος των περιστάσεων, γίνεται φάρος έμπνευσης και δύναμης για όσους νέους στην εποχή μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες και κακουχίες. Είναι η απόδειξη πως "ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς"(Friedrich Nietzsche). H συγγραφέας αποτυπώνει στην τριλογία της ένα θαυμαστό ψυχογράφημα της κοπέλας και την ολοκλήρωση της σαν χαρακτήρα και σαν γυναίκα-μητέρα. Η Τατιάνα συνδυάζει μέσα της όλες τις πτυχές μιας γυναικείας προσωπικότητας, εξελισσόμενη από μια μικρή κοπελίτσα σε έφηβη με δυσκολίες, με τον έρωτα να κατέχει κεντρικό ρόλο στην ζωή της και τελικά φτάνει στο τρίτο βιβλίο να γίνεται μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μια μητέρα η οποία κάνει τα πάντα προκειμένου να μεγαλώσει το παιδί της, μια νοσοκόμα η οποία βοηθά όποιον της δίνεται η ευκαιρία, ένας άνθρωπος που παρά την προσωπική του οδύνη και τον πόνο ορθοποδεί, μια ερωτευμένη γυναίκα η οποία αδυνατεί να ξεπεράσει τον πόνο της απώλειας του αγαπημένου της και κάνει τα πάντα για να τον φέρει πίσω σε μια χώρα ελεύθερη και ευτυχισμένη.Από την άλλη μεριά,οι άνδρες αναγνώστες ταυτίζονται με τον στρατιώτη Αλεξάντερ που εγκαταλείπει το όνειρο της ελεύθερης Αμερικής όταν ερωτεύεται την μικρή Τατιάνα. Συνεχίζει να μένει σε μια χώρα που φτάνει ο πόλεμος, προκειμένου να μην την εγκαταλείψει. Μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας στον άντρα σωτήρα ο οποίος στηρίζει την γυναίκα που αγαπάει και την βοηθά με την κάθε του ανάσα. Ακόμη και όταν την αποχωρίζεται το κάνει για να σώσει αυτήν και το παιδί τους από την λαίλαπα του μίσους των Ρώσων για τον ίδιο. Η συγγραφέας σκιαγραφεί τον Αλεξάντερ με τα πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά, ως έναν στρατιώτη που μάχεται για την χώρα του, ως έναν άνδρα,ως έναν πατέρα που δίνει ακόμα και την τελευταία του στάλα δύναμης για να βοηθήσει τον γιο του που έχει αιχμαλωτιστεί, ως στρατιώτης την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Η P.Simons συμβολίζει την ευτυχία και την δυστυχία της στα βιβλία της μέσω των χωρών. Στην Ρωσία τα πάντα φαντάζουν μαύρα και οι δύο νέοι για να βρουν την ολοκληρωτική ευτυχία πρέπει να φτάσουν δια πυρρός και σιδήρου στην Αμερική, η οποία αποτελεί φάρο ελπίδας και ζωής. Οποιαδήποτε δυστυχία τους βρει σχετίζεται με την Ρωσία και καμία σχέση δεν έχει με την Αμερική.Το τέλος της τριλογίας δίνει μια αίσθηση κάθαρσης. Οι δύο ηλικιωμένοι πλέον Τατιάνα και Αλεξάντερ έχουν βρει την απόλυτη ευτυχία δίπλα στις οικογένειες τους και στα εγγόνια τους. Δεν υπάρχει ίχνος δυστυχίας, φόβου ή σκιάς.Τα πάντα είναι καθαρά, διαυγή και ευτυχισμένα γύρω τους. Το βιβλίο και η ιστορία του έχουν πλέον ολοκληρωθεί!

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το κείμενο μου!

Εύχομαι να αγαπήσατε και εσείς όπως και εγώ την ιστορία και ελπίζω να την διαβάσετε και εσείς σύντομα!

Σοφία από το My New Casual

CONVERSATION

1 σχόλια:


Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή απλά θέλεις να πεις τη γνώμη σου μη διστάσεις να αφήσεις σχόλιο!
Θα χαρούμε να το διαβάσουμε και να απαντήσουμε!