14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

Διάβασε επίσης

Το στρες και το άγχος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο σύγχρονο τρόπο ζωής και είναι σχεδόν αδύνατο πολλές φορές να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια του.

14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.
Όλοι λένε ότι πρέπει να μειώσουμε το στρες αλλά ελάχιστοι μας δείχνουν τον τρόπο. Κι όμως είναι μερικά πράγματα που είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και βοηθούν πάρα πολύ.




1. Πήγαινε μια βόλτα. Τόσο απλό και δοκιμασμένο κι όμως ελάχιστοι σκέφτονται να πάνε μια βόλτα. Ακόμα και στην σύγχρονη μεγαλούπολη, υπάρχουν μικρά πάρκα, όπου μπορεί κάποιος να πάει μια βόλτα και να περπατήσει. Αν είσαι στην Αθήνα μπορείς να κατέβεις στο Φάληρο για παράδειγμα και να περπατήσεις στον Φλοίσβο. Ή να πας μια βόλτα στο πάρκο Τρίτση, ιδανικό μέρος για βόλτα με όλη την οικογένεια. Άσε που ακόμα και αυτή η ελάχιστη άσκηση θα συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών και θα σου ανεβάσει την διάθεση αμέσως.

2. Κέρασε τον εαυτό σου. Είτε πρόκειται για το μεσημεριανό σου σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα (ανάλογα με τα γούστα) είτε πρόκειται για τον καφέ σου ή ένα γλυκό, προσπάθησε προσφέρεις στον εαυτό σου μια μικρή απόλαυση σαν δώρο.
14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

3. Κλείσε ένα μασάζ. Δοκίμασε να πας σε ένα σπα και να κάνεις ένα μασάζ. Τώρα μπορείς πλέον να βρεις κάτι πολύ οικονομικό κοντά σου. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

4. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις. Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο είναι τόσο θαυματουργό το να κάνεις θετικές σκέψεις και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Προσπάθησε να μην βλέπεις το κακό στους άλλους ανθρώπους, αλλά το καλό σε κάθε τους πράξη. Ακατόρθωτο; Ίσως, αξίζει όμως να το προσπαθήσεις.

5. Δοκίμασε την yoga. Σε προηγούμενο άρθρο του #edityourlife η Βίλλυ μας μίλησε για την Yoga.Ήρθε η ώρα να την δοκιμάσεις.


6. Φάε λίγη σοκολάτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τρώγοντας σοκολάτα (την πικρή σοκολάτα υγείας κατά προτίμηση) βελτιώνεται η διάθεση μας. Γιατί να τους το αρνηθούμε λοιπόν;
14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

7. Άκουσε μουσική. Η μουσική εξυψώνει τα ήθη. Δοκίμασε να ακούσεις λίγη μουσική. Όποια είναι αυτή που σου αρέσει, προτίμησε όμως να είναι κάτι που σου ανεβάζει την διάθεση. Απαγορεύονται ρητά τα καψουροτράγουδα αλλά και όσα σε ρίχνουν. Δοκίμασε να ακούσεις μουσική που θα σε κάνει να θέλεις να χορέψεις (salsa, disco κτλ) ή έστω να σε ταξιδέψει (κλασσική μουσική, γιατί όχι Μότσαρτ, έθνικ, Lounge).

14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.8. Διαλογίσου. Ομολογώ αυτή είναι μια τεχνική που ακόμα δεν έχω καταφέρει να εντάξω στην καθημερινότητα μου. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι ο διαλογισμός βοηθάει στο να καλυτερεύσουμε την ζωή μας. Από το να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε για να μειώσουμε το στρες μέχρι το να θέσουμε στόχους, να τους οραματιστούμε και να τους μεθοδεύσουμε. Ο διαλογισμός βοηθάει από κάθε άποψη.

9. Υιοθέτησε διασκεδαστικές συνήθειες. Μόλις γυρίσεις σπίτι ετοίμασε μια κούπα ζεστό τσάι, βάλε κάτι άνετο και άκουσε λίγη μουσική. Αυτό είναι αρκετό για να σε χαλαρώσει, έστω και λίγο

10. Βρες ένα χόμπι. Κατά προτίμηση ένα δημιουργικό χόμπι. Είτε πρόκειται για κατασκευή κοσμημάτων, είτε για ζωγραφική, είτε να μάθεις ένα μουσικό όργανο, είτε για Blogging. Πολλοί δήμοι προσφέρουν μάλιστα πολλά σεμινάρια (κατασκευής1. κοσμημάτων, φωτογραφίας, εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, πιλάτες , γιόγκα κτλ) σε πολύ οικονομικές τιμές ακόμα και δωρεάν. Αναζήτησε κάτι στην περιοχή σου. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις. Δοκίμασε να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις ένα χόμπι.
14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

11. Άλλαξε διαδρομή. Αν επιλέγεις κάθε μέρα την ίδια διαδρομή από και προς την δουλειά σου ή το σπίτι σου, δοκίμασε να πας μια μέρα από έναν διαφορετικό δρόμο. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να παρατηρήσεις τι διαφορετικό υπάρχει στη νέα διαδρομή και να την απολαύσει.

12.   Γίνε εθελοντής. Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν ηρεμία και ολοκλήρωση μέσα από την προσφορά. Όχι την χρηματική προσφορά αλλά την ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο και όχι μόνο. Δοκίμασε να βοηθήσεις εθελοντικά μια ΜΚΟ, πήγαινε σε μια φιλοζωική και προσφέρσου να βγάζεις βόλτα κάποια σκυλιά μια φορά την εβδομάδα. Μάζεψε ρούχα και πήγαινε τα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Προτίμησε πάντα να προσφέρεις μέσα από οργανωμένες προσπάθειες και ΜΚΟ, καθώς οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν περισσότερα και μπορούν να σε καθοδηγήσουν με ασφάλεια αλλά και να λύσουν κάθε σου απορία. Άσε που όλη αυτή η κίνηση θα σου μάθει ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στην ζωή από το να αγχώνεσαι για μικροπράγματα.

14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.


13. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στους φίλους σου. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ εξτρίμ αλλά δεν θέλεις να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για εσένα. Αντίθετα, οι φίλοι είναι εδώ για να σε εξυψώνουν, να σε βοηθούν στα δύσκολα και να σε χαλαρώνουν. Επομένως ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτείς με ποιους θα θέλεις να αφιερώσεις τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σου.


14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

14. Κάνε ένα διάλειμμα. Το πιο σημαντικό το άφησα τελευταίο. Αν η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη άγχος και ο χρόνος σου είναι ελάχιστος, δοκίμασε να κάνεις ένα διάλειμμα, έστω 10 λεπτών. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε βαθιές ανάσες. Εισπνοή , κράτημα και εκπνοή. Τόσο απλό.


Διάβασε επίσης: 12 ΘΕΤΙΚΕΣ φράσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Κατερίνα από τα The KM Projects


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->