5 + 1 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας

Διάβασε επίσης

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το πολύτιμο λάδι καρύδας και τις διάφορες χρήσεις του. Μπορείς να το βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου και να δεις φοβερά αποτελέσματα.

 Όταν άκουσα πρώτη φορά για το λάδι καρύδας δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο είδους έλαιο. Φυσικά ενθουσιάστηκα καθώς η καρύδα και το άρωμα της μου αρέσουν πολύ. 


Αποφάσισα, λοιπόν, να αγοράσω βιολογικό και εκατό τοις εκατό παρθένο λάδι καρύδας και να το χρησιμοποιήσω στην καθημερινή μου περιποίηση προσώπου και σώματος.

 Παρακάτω μπορείς να δεις διάφορους τόπους με τους οποίους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι εσύ.


·       Για τη βραδινή ενυδάτωση του προσώπου. Τώρα το χειμώνα η επιδερμίδα γίνεται ξηρή με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάτι πιο ενισχυμένο από μία απλή ενυδατική. Για το λόγο αυτό κάθε βράδυ αφού πρώτα πλύνεις το πρόσωπο σου άπλωσε μία μικρή ποσότητα λαδιού με κυκλικές κινήσεις.
·       Για την ενυδάτωση της περιοχής των ματιών. Η περιοχή κάτω από τα μάτια  είναι συνήθως ευαίσθητη και μονίμως αφυδατωμένη (από το καθημερινό μακιγιάζ). Κάθε φορά μετά το ντεμακιγιάζ μπορείς να απλώσεις αντί για ενυδατική κρέμα ματιών το λάδι καρύδας. Ενυδατώνει σε πολύ καλό βαθμό την περιοχή χωρίς να αφήνει περιττή λιπαρότητα.
·       Στις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Η σύνθεση του βοηθάει στις βλεφαρίδες να γίνουν πιο μακριές και πυκνές και τα φρύδια να μην έχουν πολλά κενά. Τοποθέτησε το καθημερινά με τη βοήθεια μιας μπατονέτας λίγο πριν κοιμηθείς και θα δεις σύντομα διαφορά.

Λάδι καρύδας και πώς να το χρησιμοποιήσεις

·       Για ενυδάτωση και αναδόμηση των μαλλιών. Είναι από τα καλύτερα έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μια σπιτική μάσκα. Μια μέρα που ξέρεις ότι θα είσαι σπίτι άπλωσε μία γενναία ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σου και άφησε το να δράσει όσο περισσότερο γίνεται. 
Συμπληρωματικά , άπλωσε το το βράδυ πριν κοιμηθείς και λούσε τα μαλλιά σου το πρωί που θα ξυπνήσεις. Θα γίνουν τα μαλλιά σου σούπερ απαλά και ενυδατωμένα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Φυσικά και μπορείς να κάνεις μία πιο ενισχυμένη μάσκα μαλλιών με αναμειγνύοντας το με άλλα έλαια της επιθυμίας σου όπως αμυγδαλέλαιο, έλαιο αργκάν, δαφνέλαιο, ελαιόλαδο και καστορέλαιο.
·       Για τη φυσική λεύκανση των δοντιών μία φορά την εβδομάδα. Μπορείς να βάλεις μία μικρή ποσότητα στη οδοντόβουρτσά σου μαζί με λίγη μαγειρική σόδα και να τα βουρτσίσεις κανονικά.
·       Στο φαγητό. Αν το λάδι καρύδας που αγόρασες είναι παρθένο μπορείς άνετα να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου αντί για το συνηθισμένο ελαιόλαδο. Είναι πολύ υγιεινό δεν αλλάζει ιδιαίτερα τη γεύση του φαγητού, αν αυτό σε ανησυχεί. Αντικατέστησε το βούτυρο με λάδι καρύδας και θα κάνεις τα φαγητά σου αμέσως πιο υγιεινά.

τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας


Να σημειώσω ότι σε χαμηλή θερμοκρασία (κυρίως το χειμώνα) το λάδι καρύδας είναι σε στερεά μορφή οπότε μην σου φανεί περίεργο.

 Για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις αφαίρεσε την ποσότητα που θέλεις ζέστανε την με τα χέρια σου και αμέσως θα γίνει υγρό. 

Μπορείς να το προμηθευτείς από καταστήματα με βιολογικά, από φαρμακεία ή από το ίντερνετ.

 Αρκεί να προσέξεις να είναι εκατό τοις εκατό παρθένο. 

Βάλε το στην καθημερινή φροντίδα σου και η επιδερμίδα σου θα σου ανταποδώσει με τη λάμψη της.


4 έλαια περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα (+συνταγές για σπιτικές μάσκες ομορφιάς)

Μαρία από το ιστολόγιο Maria's life in crisis

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->