Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016

Τυροπιτάκια κουρού - Fast & Simple Cooking ©

Διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής και για την περίσταση σου έχω νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια κουρού.


tyropitakia-kourou



Το ξέρω πως πρόσφατα σου είχα δώσει συνταγή για τυρόπιτα αλλά άλλο η τυρόπιτα κι άλλο τα τυροπιτάκια και μάλιστα τα κουρού, σωστά;


Για την ζύμη λοιπόν θα χρειαστείς:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο.
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 2 αυγά (τον ένα κρόκο τον κρατάμε για άλειμμα).
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. φαρίνα.


Για την γέμιση:

  • 100 γρ. κίτρινα τυριά
  • 100 γρ. φέτα
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι.
  • Λίγο πιπέρι



Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι που το προσθέτουμε σιγά-σιγά και  βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.


tyropitakia-kourou


Παίρνουμε μικρή  ποσότητα από την ζύμη, την ανοίγουμε στο χέρι μας, βάζουμε λίγη από την γέμιση και την κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Έχουμε ένα μπολάκι με νερό κοντά για να βρέχουμε τα δάχτυλά μας και να κολλάμε έτσι τις άκρες.
Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έχουμε κρατήσει και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.

Καλή όρεξη!


Είμαι η Τζίνα από το blog «Εικόνες & Ψίθυροι»




fast-and-simple-cooking



Tzina Varotsi
Tzina Varotsi

Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

7 σχόλια:

  1. Τα φτιάχνω μόλις τώρα. Θα σου πω πως βγήκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα φτιαχνω ετσι ,μόνο που ανακατευω μαζι και τα τυρια !Θα δοκιμασω και τον τρόπο σου.Τετράπαχες θα γινουμε με εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nάσια δεν κατάλαβα.. θέλεις να πεις πως ανακατεύεις τα υλικά της ζύμης μαζί με τα τυριά;.. αν ναι, πρέπει να δοκιμάσω κι εγώ την δική σου εκδοχή! :)

      Διαγραφή
  3. Τα φτιάχνω μόλις τώρα. Θα σου πω πως βγήκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραια συνταγη!
    Λατρευω τα τυροπιτακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!