Πως να οργανώσεις τα κοσμήματά σου

Διάβασε επίσης

Είναι μικρά, λεπτά, καμιά φορά ογκώδη, μπιχλιμπιδωτά, χρωματιστά, μεταλλικά, πλαστικά, από πηλό, αλυσιδωτά, έχουν συναισθηματική αξία ή και χρηματική αξία, δίνουν χρώμα και άλλο αέρα στην εμφάνισή σου. Αυτά φροντίζουν την εμφάνισή σου, εσύ φροντίζεις την αποθήκευσή τους; Η αποθήκευση των κοσμημάτων είναι ένα project από μόνο του. Τι εννοώ;
  • Πόσες φορές δεν έχεις χάσει κουμπώματα από σκουλαρίκια που τα βρήκες μετά από μήνες κάτω από το χαλί; 
  • Πόσες φορές δεν τα βρήκες, όχι γιατί υπάρχει μια μαύρη τρύπα στο σαλόνι, αλλά γιατί τα ρούφηξε η σκούπα; 
  • Πόσες φορές δεν μπλέχτηκαν μεταξύ τους τα υπέροχα κολιέ σου και έφαγες 40 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση για να τα ξεμπερδέψεις;

jewelery organize

Παρακάτω θα δεις πολύ απλές και πάρα πολύ οικονομικές λύσεις αποθήκευσης κοσμημάτων, οι οποίες μου έλυσαν τα χέρια (από το να τα ξεμπερδεύω)!

1.  Οργάνωσε τα βραχιόλια σου με μία Βάση για χαρτί κουζίνας.

jewelery organize


Μπορείς να περάσεις όλα τα βραχιόλια-βέργες, τα κοκάλινα βραχιόλια, αλλά και τα πιο λεπτά και μικρά. Η βάση για το χαρτί κουζίνας είναι πολύ φθηνή, μπορείς να τη βρεις παντού, ακόμα και στο super market, και πιάνει πολύ λίγο χώρο. Στέκονται όλα τα βραχιόλια σου, δεν μπλέκονται και επιπλέον τα βλέπεις για να μην ξεχνάς τι έχεις και να τα φοράς όλα!



2. Οργάνωσε τα κολιέ σου με μία Ράγα τοίχου από το IKEA. 

jewelery organize

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχει πάρει το μάτι σου. Συνήθως βρίσκεται στο τμήμα ¨Κουζίνας" και είναι πολύ οικονομική. Χρειάζονται μόνο δύο τρύπες στον τοίχο και έχεις τα κολιέ σου όμορφα και τακτοποιημένα!

jewelery organize

 Εάν τα κολιέ σου δεν έχουν κούμπωμα για να περαστούν, μπορείς να κρεμάσεις γατζάκια για κουρτίνες μπάνιου (θα τα βρεις σε όλα τα καταστήματα με οικιακά είδη) και εκεί πολύ εύκολα τοποθετείς τα κολιέ που δεν ανοίγουν! Μπορείς να "παίξεις" με τη σειρά που θα τα κρεμάσεις: ανά χρώμα, μήκος, περίσταση, αγαπημένα κτλ. Διακοσμείς και τον τοίχο και τα έχεις όλα μπροστά σου!

3. Οργάνωσε τα δαχτυλίδια και άλλα κοσμήματα μέσα σε Παγοθήκες


jewelery organize


Τη συγκεκριμένη ιδέα την είδα πρώτη φορά στο blog της Στέλλας, Shopping Therapy, συγκλονίστηκα και έσπευσα να την ξεπατικώσω! Παίρνεις παγοθήκες από τα IKEA, αυτές τις πολύχρωμες με τα διάφορα σχεδιάκια! Και τοποθετείς όλα σου τα μπιχλιμπιδάκια μέσα! Οι παγοθήκες με μπαστουνάκια μπορούν να είναι ιδανικές για τα δαχτυλίδια, όπως δείχνει η Στέλλα και όπως έκανα κι εγώ!

Αν σε ενδιαφέρουν οι προτάσεις και ιδέες οργάνωσης, μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα:

Βίλλυ από Make up your dayz


2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Αγαπώ ότι έχει να κάνει με την οργάνωση και βρήκα τέλειες ιδέες! να δω πότε θα στρωθώ στη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν! Η αλήθεια είναι ότι βολεύουν πολύ και υπάρχει επιτέλους μια τάξη σε αυτό το χάος από αλυσίδες και μπιχλιμπιδάκια! Οποιαδήποτε νέα ιδέα και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->